نقش روشهای تربیتی در ارتقاء رشد روانی کودک چیست؟
از طریق روشهای سازنده تربیتی می توان از بیماریهای شخصیتی، افسردگی و تعارضات خانوادگی در کودکان و نوجوانان جلوگیری کرد. دکتر شوشتری فوق تخصص رمان پزشکی کودک و نوجوان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: والدین از طریق روش های تربیتی خود می توانند باعث ارتقا رشد کودک شوند آنان باید از انواع روش های تربیتی سازنده و عوامل مرتبط با آنها آگاه باشند. وی گفت: روش های سازنده ای در تربیت وجود دارند که می توانند در تربیت سالم فرزندان مفید باشند، پاسخ دهی حساس یا پاسخ دهی سریع به نیازها، نارحتی ها و رفتارهای کودکان در کمک به کودک برای حل تعارضات بین فردی به ویژه در سال اول زندگی یکی از ارکان اصلی فرزند پروری حساس است که پاسخ دهی باید بر اساس مراحل رشدی کودک و هماهنگ با آن باشد. وی تصریح کرد: روش دیگر کیفیت دلبستگی کودک به مادر است که طی یک فرایند در یک سال اول زندگی شکل می گیرد و نقش مهمی در رشد هیجانی و اجتماعی کودک بازی می کند. وی ادامه داد: دلبستگی کودک به مادر یک جزء انتقال بین نسلی دارد که در تفسیر مادر از رفتارهای کودک و روش پاسخ دهی وی نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین دکتر شهشهانی متخصص کودکان در ادامه افزود: وابستگی می تواند در بروز استعداد ژنتیکی کودک و یا در پیشگیری از بروز این استعداد نقش به سزایی داشته باشد مشکلات محیطی به ویژه مشکلات اقتصادی در ایجاد روش های خشن و بی ثبات تربیتی، دادن پیام های تحقیر آمیز و استفاده کم از تشویق نقش دارند. وی گفت: کودک به محرک های محیطی، حمایت عاطفی و پاسخ دهی حساس برای رشد شناختی سالم نیازمند است و بر اساس پژوهش های مختلف وجود بیماری روانی در والدین با مشکلات رفتاری در کودکان ارتباط قوی دارد. وی تصریح کرد: بیماریهای شخصیتی، افسردگی و تعارضات خانوادگی بیشترین اثر را در مشکلات روانی کودک دارند و مواجهه با رفتارهای خشن والدین در هر سنی می تواند آثار منفی بر کودکان بگذارد. وی گفت: وجود مشکلات در فرایند و محتوی فکر کودکان بزرگتر و خلق پایین والدین در رشد شناختی، هیجانی و اجتماعی کودکان شناخت و درمان زود رس این اختلالات در والدین می تواند فرایند رشد سالم را در کودک تسهیل کند.
عنوان سوال:

نقش روشهای تربیتی در ارتقاء رشد روانی کودک چیست؟


پاسخ:

از طریق روشهای سازنده تربیتی می توان از بیماریهای شخصیتی، افسردگی و تعارضات خانوادگی در کودکان و نوجوانان جلوگیری کرد.
دکتر شوشتری فوق تخصص رمان پزشکی کودک و نوجوان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: والدین از طریق روش های تربیتی خود می توانند باعث ارتقا رشد کودک شوند آنان باید از انواع روش های تربیتی سازنده و عوامل مرتبط با آنها آگاه باشند.
وی گفت: روش های سازنده ای در تربیت وجود دارند که می توانند در تربیت سالم فرزندان مفید باشند، پاسخ دهی حساس یا پاسخ دهی سریع به نیازها، نارحتی ها و رفتارهای کودکان در کمک به کودک برای حل تعارضات بین فردی به ویژه در سال اول زندگی یکی از ارکان اصلی فرزند پروری حساس است که پاسخ دهی باید بر اساس مراحل رشدی کودک و هماهنگ با آن باشد.
وی تصریح کرد: روش دیگر کیفیت دلبستگی کودک به مادر است که طی یک فرایند در یک سال اول زندگی شکل می گیرد و نقش مهمی در رشد هیجانی و اجتماعی کودک بازی می کند.
وی ادامه داد: دلبستگی کودک به مادر یک جزء انتقال بین نسلی دارد که در تفسیر مادر از رفتارهای کودک و روش پاسخ دهی وی نقش مهمی را ایفا می کند.
همچنین دکتر شهشهانی متخصص کودکان در ادامه افزود: وابستگی می تواند در بروز استعداد ژنتیکی کودک و یا در پیشگیری از بروز این استعداد نقش به سزایی داشته باشد مشکلات محیطی به ویژه مشکلات اقتصادی در ایجاد روش های خشن و بی ثبات تربیتی، دادن پیام های تحقیر آمیز و استفاده کم از تشویق نقش دارند.
وی گفت: کودک به محرک های محیطی، حمایت عاطفی و پاسخ دهی حساس برای رشد شناختی سالم نیازمند است و بر اساس پژوهش های مختلف وجود بیماری روانی در والدین با مشکلات رفتاری در کودکان ارتباط قوی دارد.
وی تصریح کرد: بیماریهای شخصیتی، افسردگی و تعارضات خانوادگی بیشترین اثر را در مشکلات روانی کودک دارند و مواجهه با رفتارهای خشن والدین در هر سنی می تواند آثار منفی بر کودکان بگذارد.
وی گفت: وجود مشکلات در فرایند و محتوی فکر کودکان بزرگتر و خلق پایین والدین در رشد شناختی، هیجانی و اجتماعی کودکان شناخت و درمان زود رس این اختلالات در والدین می تواند فرایند رشد سالم را در کودک تسهیل کند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین