اگر کسی به ما تهمت زد، آیا ما از نظر شرعی می توانیم با او مطابق رفتار خودش رفتار کنیم؟
تهمت زدن به بی گناه از زشت ترین کارهایی است که اسلام آن را به شدت محکوم ساخته است . از پیامبراسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) نقل شده که فرمود: (کسی که به مرد یا زن با ایمان تهمت بزندو یا در باره او چیزی بگوید که در او نیست ، خداوند در روز قیامت او را بر تلی از آتش قرار می دهد تا از مسؤولیت آنچه گفته است درآید) در حقیقت رواج این کار ناجوانمردانه در یک محیط، سبب به هم ریختن نظام و عدالت اجتماعی و آلوده شدن حق به باطل و گرفتار شدن بیگناه و تبرئه گنهکار واز میان رفتن اعتماد عمومی می شود.. با توجه به این مطالب ، باید عرض شود که صحیح نیست شما هم رفتار زشت آنها را مرتکب شوید این کار زشت وناپسند واز گناهان کبیره می باشد ومرتکب آن در قیامت دچار عذاب هولناک می گردد.واز طرفی کسی که می خواهد محبوب الهی واقع شود ومورد اتهام واقع شد هیچگاه به خودش اجازه نمی دهد که رفتار ناشایست را که خداوند از آن نهی فرموده است مرتکب گردد. بجای این کار سعی براین داشته باشید با رفتار حسنه خودتان بهتر با تهمت زننده برخورد داشته باشید وبه قول عوام اورا شرمنده خودتان سازید.اگر رفتارحسنه شما در وی تأثیر نداشت بلکه مفسده ای به همراه داشت کمتر با او صمیمی شوید( البته این در مورد دوستان صادق است) واگر مسئله حیثیتی وناموسی باشد می توانید از آن شخص شکایت نموده وطرح ادعای شرف بنمائید. www.morsalat.com
عنوان سوال:

اگر کسی به ما تهمت زد، آیا ما از نظر شرعی می توانیم با او مطابق رفتار خودش رفتار کنیم؟


پاسخ:

تهمت زدن به بی گناه از زشت ترین کارهایی است که اسلام آن را به شدت محکوم ساخته است .
از پیامبراسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) نقل شده که فرمود: (کسی که به مرد یا زن با ایمان تهمت بزندو یا در باره او چیزی بگوید که در او نیست ، خداوند در روز قیامت او را بر تلی از آتش قرار می دهد تا از مسؤولیت آنچه گفته است درآید)
در حقیقت رواج این کار ناجوانمردانه در یک محیط، سبب به هم ریختن نظام و عدالت اجتماعی و آلوده شدن حق به باطل و گرفتار شدن بیگناه و تبرئه گنهکار واز میان رفتن اعتماد عمومی می شود..
با توجه به این مطالب ، باید عرض شود که صحیح نیست شما هم رفتار زشت آنها را مرتکب شوید این کار زشت وناپسند واز گناهان کبیره می باشد ومرتکب آن در قیامت دچار عذاب هولناک می گردد.واز طرفی کسی که می خواهد محبوب الهی واقع شود ومورد اتهام واقع شد هیچگاه به خودش اجازه نمی دهد که رفتار ناشایست را که خداوند از آن نهی فرموده است مرتکب گردد. بجای این کار سعی براین داشته باشید با رفتار حسنه خودتان بهتر با تهمت زننده برخورد داشته باشید وبه قول عوام اورا شرمنده خودتان سازید.اگر رفتارحسنه شما در وی تأثیر نداشت بلکه مفسده ای به همراه داشت کمتر با او صمیمی شوید( البته این در مورد دوستان صادق است) واگر مسئله حیثیتی وناموسی باشد می توانید از آن شخص شکایت نموده وطرح ادعای شرف بنمائید.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین