الإمام الصادق علیه‌السلام : کَثرَةُ العُطاسِ یَأمَنُ صاحِبَهُ مِن خَمسَةِ أشیاءَ : أوَّلُها : الجُذامُ . وَالثّانِی : الرّیحُ الخَبیثَةُ الَّتی تَنزِلُ فِی الرَّأسِ وَالوَجهِ . وَالثّالِثُ : یَأمَنُ نُزولَ الماءِ فِی العَینِ . وَالرّابِعُ : یَأمَنُ مِن شِدَّةِ الخَیاشیمِ . وَالخامِسُ : یَأمَنُ مِن خُروجِ الشَّعرِ فِی العَینِ . امام صادق علیه‌السلام : عطسه فراوان ، شخص را از پنج چیز ، ایمن می‌بخشد : نخستین آنها جذام است ؛ دوم ، بادهای بدخیمی که در سر و صورت ، جای می‌گیرند ؛ سوم آن که مایه ایمنی از ریزش آب در چشم می‌شود ؛ چهارم آن که از سختی حفره‌های بینی مصونیت می‌دهد؛ و پنجم آن که از بیرون آمدن مو در چشم ، ایمنی می‌دهد . مکارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 165 ، حدیث 2408 عن أبی بصیر ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 52 ، حدیث 1 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 336 در بحار الأنوار به جای (شدّة (سختی)) (سدّة) آمده است و آن ، بیماری‌ای است که در بینی رُخ می‌نماید و مانع بوییدن راحت هوا می‌شود. www.hadithcity.com
الإمام الصادق علیهالسلام :
کَثرَةُ العُطاسِ یَأمَنُ صاحِبَهُ مِن خَمسَةِ أشیاءَ :
أوَّلُها : الجُذامُ .
وَالثّانِی : الرّیحُ الخَبیثَةُ الَّتی تَنزِلُ فِی الرَّأسِ وَالوَجهِ .
وَالثّالِثُ : یَأمَنُ نُزولَ الماءِ فِی العَینِ .
وَالرّابِعُ : یَأمَنُ مِن شِدَّةِ الخَیاشیمِ .
وَالخامِسُ : یَأمَنُ مِن خُروجِ الشَّعرِ فِی العَینِ .
امام صادق علیهالسلام :
عطسه فراوان ، شخص را از پنج چیز ، ایمن میبخشد : نخستین آنها جذام است ؛ دوم ، بادهای بدخیمی که در سر و صورت ، جای میگیرند ؛ سوم آن که مایه ایمنی از ریزش آب در چشم میشود ؛ چهارم آن که از سختی حفرههای بینی مصونیت میدهد؛ و پنجم آن که از بیرون آمدن مو در چشم ، ایمنی میدهد .
مکارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 165 ، حدیث 2408 عن أبی بصیر ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 52 ، حدیث 1 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 336 در بحار الأنوار به جای (شدّة (سختی)) (سدّة) آمده است و آن ، بیماریای است که در بینی رُخ مینماید و مانع بوییدن راحت هوا میشود.
www.hadithcity.com
- [سایر] حکمت عطسه چیست؟
- [سایر] عطسه نشانه ی چیست؟
- [سایر] عطسه چه فوایدی دارد؟
- [سایر] منشأ عطسه کجاست؟
- [سایر] عطسه چه بشارتی می آورد؟
- [سایر] چه عطسه ای زیانبار است؟
- [سایر] آیا صحیح است که بعد از هر عطسه؛ اگر ذکر خاص آن گفته شود، خداوند موجودی میآفریند که تا روز قیامت برای عطسه کننده استغفار میکند؟
- [سایر] چه انفیه ای عطسه را کم می کند؟
- [سایر] چه انفیه ای عطسه را کم می کند؟
- [سایر] آیا وقتی کسی عطسه میکند واجب است که به او بگوییم (یرحمک الله)؟ درباره عطسه کردن حضرت آدم(ع) هنگام دمیدن روح و همچنین روایاتی که در این زمینه آمده است توضیح دهید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست چیزی که فایده حلال و حرام هر دو دارد به قصد فایده حرام عاریه بدهند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سرفه کردن، آه کشیدن، عطسه زدن، نماز را باطل نمی کند، هرچند عمدی باشد، ولی گفتن (آخ) و (آه) و مانند اینها که دو حرف دارد اگر عمدی باشد بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا جائز است که بانک این فائده را بگیرد؟ ظاهراً بلکه قطعاً گرفتن این فائده جائز نیست برای این که فائدهای است برای قرض و آن ربا است ولی بنابر آنچه در اول مسائل بانکی گفته شد چنانچه به یکی از آن عناوین شرعی تطبیق کند، مانعی ندارد بلکه میتوان گفت که گرفتن این فائده صحیح باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خرجهایی را که انسان برای به دستآوردن فایده میکند، مانند دلالی و حمالی -که عینش یا عوضش باقی نمیماند- جزء مخارج کسب است که اگر به خود آن خرجها خمس تعلق نگرفته، از فایده کسب میتوان جای آن گذاشت، و آن مقدار را جزء فایده محسوب نکرد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسب بردارد و به مصرف برساند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس ان واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسبش حساب کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده؛ اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست؛ می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسبش صرف کند.
- [امام خمینی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فائده میکند، مانند دلاّلی و حمّالی میتواند جز مخارج سالیانه حساب نماید.