رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : تَداوَوا بِالسَّنا ، فَإِنَّهُ لَو کانَ شَیءٌ یَرُدُّ المَوتَ لَرَدَّهُ السَّنا . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : با سَیا درمان کنید ؛ زیرا اگر بنا بود چیزی مرگ را برگرداند ، سَیا بود که آن را دفع می‌کرد . قرب الإسناد ، صفحه 110 ، حدیث 379 عن الحسین بن علوان عن الإمام الصادق عن أبیه علیهماالسلام عن جابر بن عبداللّه‌ ، دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 372 سیا : سَنا را گویند و آن ، دارویی است که در مُسهلات به کار برند . اسم فارسی سناست و گفته‌اند عصاره آن است ، و گفته‌اند عصاره نبات دیگر است (لغت‌نامه دهخدا) . سَنا ، چوبی باشد که بِدان ، مسواک کنند . گیاهی است مُسهل و بهترینِ آن ، مکّی است . گیاهی است از تیره پروانه‌داران که دارای چند گونه است و از گیاهان بومیِ نواحی گرم سودان و آسیای صغیر و عربستان و جنوب ایران می‌باشد . برگ‌هایش متناوب و مرکّب ، بدون برگچه انتهایی است . گل‌هایش زردرنگ و میوه‌اش نیاک و محتوی چند دانه است (ر . ک : لغت‌نامه دهخدا) . ******* رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : إیّاکُم وَالشُّبرُمَ ؛ فَإِنَّهُ حارٌّ یارٌّ ، وعَلَیکُم بِالسَّنا فَتَداوَوا بِهِ ، فَلَو دَفَعَ شَیءٌ المَوتَ لَدَفَعَهُ السَّنا . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : از شُبْرُمْ (گاو کُشَک) حذر کنید ؛ چرا که سرد و بار است ، و بر شما باد سَیا . با آن ، درمان کنید ؛ چرا که اگر بنا بود چیزی مرگ را دور کند ، سَیا آن را دور می‌کرد . بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 219 ، حدیث 4 و ص274 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 372 در متن ، چنین آمده است ؛ امّا محدّث نوری ، معتقد است شاید چنان که در النهایةی ابن اثیر و در حدیث اُمّ سلمه آمده ، این واژه (جار) باشد (مستدرک الوسائل : جلد 16 صفحه 460) . در چنین صورتی ، معنا، (جریان‌یابنده) خواهد بود. امّا علاّمه مجلسی ، به نقل از الفائق ، این واژه را (یار) و از نوع توابع لفظی دانسته است که معنایی جز تأکیدِ همان واژه پیشین ندارد. همین گونه است در مستدرک سفینة البحار (ج 5 صفحه 337) . ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : لَو عَلِمَ النّاسُ ما فِی السَّنا لَبَلَغوا کُلَّ مِثقالٍ مِنهُ بِمِثقالَینِ مِن ذَهَبٍ ! أما إنَّهُ أمانٌ مِنَ البَهَقِ وَالبَرَصِ وَالجُذامِ وَالجُنونِ وَالفالِجِ وَاللَّقوَةِ . امام صادق علیه‌السلام : اگر مردم از آنچه در گیاه سَیا هست ، آگاهی داشتند ، هر مثقالِ آن را با دو مثقال طلا به چنگ می‌آوردند . زنهار که این گیاه ، مایه ایمنی از : بهک ، پیسی ، جذام ، دیوانگی ، سست‌اندامی و کژْدهانی است . مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 409 ، حدیث 1387 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 218 ، حدیث 3 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 370
سنا (سیا) چه خواصی دارد؟
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
تَداوَوا بِالسَّنا ، فَإِنَّهُ لَو کانَ شَیءٌ یَرُدُّ المَوتَ لَرَدَّهُ السَّنا .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
با سَیا درمان کنید ؛ زیرا اگر بنا بود چیزی مرگ را برگرداند ، سَیا بود که آن را دفع میکرد .
قرب الإسناد ، صفحه 110 ، حدیث 379 عن الحسین بن علوان عن الإمام الصادق عن أبیه علیهماالسلام عن جابر بن عبداللّه ، دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 372 سیا : سَنا را گویند و آن ، دارویی است که در مُسهلات به کار برند . اسم فارسی سناست و گفتهاند عصاره آن است ، و گفتهاند عصاره نبات دیگر است (لغتنامه دهخدا) . سَنا ، چوبی باشد که بِدان ، مسواک کنند . گیاهی است مُسهل و بهترینِ آن ، مکّی است . گیاهی است از تیره پروانهداران که دارای چند گونه است و از گیاهان بومیِ نواحی گرم سودان و آسیای صغیر و عربستان و جنوب ایران میباشد . برگهایش متناوب و مرکّب ، بدون برگچه انتهایی است . گلهایش زردرنگ و میوهاش نیاک و محتوی چند دانه است (ر . ک : لغتنامه دهخدا) .
*******
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
إیّاکُم وَالشُّبرُمَ ؛ فَإِنَّهُ حارٌّ یارٌّ ، وعَلَیکُم بِالسَّنا فَتَداوَوا بِهِ ، فَلَو دَفَعَ شَیءٌ المَوتَ لَدَفَعَهُ السَّنا .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
از شُبْرُمْ (گاو کُشَک) حذر کنید ؛ چرا که سرد و بار است ، و بر شما باد سَیا . با آن ، درمان کنید ؛ چرا که اگر بنا بود چیزی مرگ را دور کند ، سَیا آن را دور میکرد .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 219 ، حدیث 4 و ص274 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 372 در متن ، چنین آمده است ؛ امّا محدّث نوری ، معتقد است شاید چنان که در النهایةی ابن اثیر و در حدیث اُمّ سلمه آمده ، این واژه (جار) باشد (مستدرک الوسائل : جلد 16 صفحه 460) . در چنین صورتی ، معنا، (جریانیابنده) خواهد بود. امّا علاّمه مجلسی ، به نقل از الفائق ، این واژه را (یار) و از نوع توابع لفظی دانسته است که معنایی جز تأکیدِ همان واژه پیشین ندارد. همین گونه است در مستدرک سفینة البحار (ج 5 صفحه 337) .
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
لَو عَلِمَ النّاسُ ما فِی السَّنا لَبَلَغوا کُلَّ مِثقالٍ مِنهُ بِمِثقالَینِ مِن ذَهَبٍ ! أما إنَّهُ أمانٌ مِنَ البَهَقِ وَالبَرَصِ وَالجُذامِ وَالجُنونِ وَالفالِجِ وَاللَّقوَةِ .
امام صادق علیهالسلام :
اگر مردم از آنچه در گیاه سَیا هست ، آگاهی داشتند ، هر مثقالِ آن را با دو مثقال طلا به چنگ میآوردند . زنهار که این گیاه ، مایه ایمنی از : بهک ، پیسی ، جذام ، دیوانگی ، سستاندامی و کژْدهانی است .
مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 409 ، حدیث 1387 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 218 ، حدیث 3 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 370
- [سایر] عملکرد سازمان جاسوسی سیا چگونه است؟
- [سایر] سلام.آیا میتوان مجمع تشخیص مصلحت نظام را با مجلس سنا مقایسه کرد؟آیا شباهت یا تفاوتی بین مجالس سنا با مجمع تشخیص وجود دارد؟ممنون
- [سایر] سلام. استفاده از برگ سنا به طور دم کرده اشکال داره هفته ای یک بار استفاده بشه؟ چون بنده ورزش بدنسازی میکنم و مکمل های ورزشی مجاز استفاده میکنم. شنیدم برگ سنا کبد رو شست و شو میده و واسه سلامتی کبد خوبه
- [سایر] کرفس چه خواصی دارد؟
- [سایر] کاهو چه خواصی دارد؟
- [سایر] قارچ چه خواصی دارد؟
- [سایر] تره چه خواصی دارد؟
- [سایر] برنج چه خواصی دارد؟
- [سایر] عسل چه خواصی دارد؟
- [سایر] مویز چه خواصی دارد؟
- [آیت الله خوئی] مالیت مال دو قسم است: یکی آنکه مال ذاتاً دارای منافع و خواصی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیت به آن رغبت مینمایند و بدین جهت قیمت و ارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات و مانند اینها. دیگری آنکه ذاتاً ارزش و مزیتی ندارد بلکه ارزش و قیمتش اعتباری است: مثل تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معین کرده است از یک ریال کمتر یا بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات و دادسراها برای چسباندن به اظهارنامه و در محاضر رسمی برای اسناد و معاملات و غیر اینها قبول مینماید، و از این جهت ارزش و مالیت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] مالیّت مال دو قسم است: یکی آن که مال ذاتاً دارای منافع و خواصّی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیّت به آن رغبت مینمایند وبدینجهت قیمت وارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات ومانند اینها ودیگری آن که ذاتاً ارزش ومزیّتی ندارد بلکه ارزش وقیمتش اعتباری است مثل: تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معیّن کرده است از یک ریال بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات وداد سراها برای چسباندن باظهارنامهها و در محاضر رسمی برای اسناد معاملات وغیر اینها قبول مینماید، و از اینجهت ارزش ومالیّت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیّت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.