الإمام علیّ علیه‌السلام : مَرِضتُ فَعادَنی رَسولُ اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، فَقالَ : قُل: (اللّهُمَّ إنّیأسأَلُکَ تَعجیلَ‌عافِیَتِکَ، وصَبراًعَلیبَلِیَّتِکَ، وخُروجاً إلی رَحمَتِکَ). فَقُلتُها ، فَقُمتُ کَأَنَّما نَشَطتُ مِن عِقالٍ . امام علی علیه‌السلام : بیمار شدم و پیامبر خدا به عیادتم آمد و فرمودند: (بگو : خداوندا! از تو می‌خواهم عافیتی را که می‌دهی ، پیش اندازی ، بر امتحان خویش ، بردباری‌ام بخشی ، و مرا به سوی رحمت خویش ببری) . من ، این دعا را خواندم و پس از آن [دعا] ، از بستر بیماری برخاستم ، گویا که از بندی رَسته باشم . کنز العمّال ، جلد 2 ، صفحه 190 ، حدیث 3698 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 174 ******* الإمام علیّ علیه‌السلام : دَخَلَ رَسولُ اللّه‌ِ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم عَلی رَجُلٍ مِنَ الأَنصارِ مَریضٍ یَعودُهُ ، فَقالَ : یا رَسولَ اللّه‌ِ ، اُدعُ اللّه‌َ لی . فَقالَ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : قُل : (أسأَلُ اللّه‌َ العَظیمَ ، رَبَّ العَرشِ العَظیمِ ، وأسأَلُ اللّه‌َ الکَبیرَ) . فَقالَها ثَلاثَ مَرّاتٍ ، فَقامَ کَأَنَّما نَشَطَ مِن عِقالٍ . امام علی علیه‌السلام : پیامبر خدا ، بر مردی از انصار که بیمار شده بود ، وارد شد تا او را عیادت کند . او گفت : ای پیامبر خدا! برای من به درگاه خداوند ، دعا کن . پیامبر صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم فرمود : (بگو :"از خداوند بزرگ ، پروردگار عرش بزرگ ، مسئلت می‌کنم و از خداوند بزرگ ، می‌خواهم") . مرد ، این دعا را سه بار خواند و در پیِ آن ، از بستر بیماری برخاست ، چنان که از بند ، رَسته باشد . مسند زید ، صفحه 181 عن زید بن علیّ عن أبیه عن جدّه علیهم‌السلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 176
برای شفای بیمار، چه دعاهایی بخوانیم؟
الإمام علیّ علیهالسلام :
مَرِضتُ فَعادَنی رَسولُ اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم ، فَقالَ :
قُل: (اللّهُمَّ إنّیأسأَلُکَ تَعجیلَعافِیَتِکَ، وصَبراًعَلیبَلِیَّتِکَ، وخُروجاً إلی رَحمَتِکَ).
فَقُلتُها ، فَقُمتُ کَأَنَّما نَشَطتُ مِن عِقالٍ .
امام علی علیهالسلام :
بیمار شدم و پیامبر خدا به عیادتم آمد و فرمودند: (بگو : خداوندا! از تو میخواهم عافیتی را که میدهی ، پیش اندازی ، بر امتحان خویش ، بردباریام بخشی ، و مرا به سوی رحمت خویش ببری) .
من ، این دعا را خواندم و پس از آن [دعا] ، از بستر بیماری برخاستم ، گویا که از بندی رَسته باشم .
کنز العمّال ، جلد 2 ، صفحه 190 ، حدیث 3698 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 174
*******
الإمام علیّ علیهالسلام :
دَخَلَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله و سلّم عَلی رَجُلٍ مِنَ الأَنصارِ مَریضٍ یَعودُهُ ، فَقالَ : یا رَسولَ اللّهِ ، اُدعُ اللّهَ لی . فَقالَ صلی الله علیه و آله و سلّم : قُل : (أسأَلُ اللّهَ العَظیمَ ، رَبَّ العَرشِ العَظیمِ ، وأسأَلُ اللّهَ الکَبیرَ) .
فَقالَها ثَلاثَ مَرّاتٍ ، فَقامَ کَأَنَّما نَشَطَ مِن عِقالٍ .
امام علی علیهالسلام :
پیامبر خدا ، بر مردی از انصار که بیمار شده بود ، وارد شد تا او را عیادت کند . او گفت : ای پیامبر خدا! برای من به درگاه خداوند ، دعا کن .
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم فرمود : (بگو :"از خداوند بزرگ ، پروردگار عرش بزرگ ، مسئلت میکنم و از خداوند بزرگ ، میخواهم") .
مرد ، این دعا را سه بار خواند و در پیِ آن ، از بستر بیماری برخاست ، چنان که از بند ، رَسته باشد .
مسند زید ، صفحه 181 عن زید بن علیّ عن أبیه عن جدّه علیهمالسلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 176
- [سایر] برای شفای بیمار، چه دعاهایی بخوانیم؟
- [سایر] در وقت خوابیدن چه سوره ها و دعاهایی بخوانیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی جهت نوشتن دعاهایی که در بعضی کتب برای شفای سردرد و مانند آن آمده پول بگیرد، چه حکمی دارد؟
- [سایر] لطفاً دعای مخصوصی که برای شفای بیمار از حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدس سره) تعلیم نمودید را بیان فرمائید.
- [سایر] برای شفایافتن بیمار چه ذکر و دعاهایی را سفارش می کنید ؟
- [سایر] چندی قبل جهت شفای مریض به امام رضا (ع) متوسل شدیم چرا دعای ما تأثیر نداشت و بیمار فوت کرد؟ مصلحت چه بود؟
- [آیت الله سیستانی] نمازهای قضا را اگر بیمار باشیم آیا می توانیم نشسته بخوانیم؟
- [سایر] شفای چه دردهایی در قرآن است؟
- [سایر] آیا دعایی برای شفای بیماری تب وجود دارد؟
- [سایر] آیا در شفای بیماران اسباب موثر هستند یا خداوند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر گاه طبیب نسخهای برای بیمار بنویسد یا دستوری به او بدهد و بیمار به آن عمل کند، یا شخصاً دارویی را به او بخوراند یا تزریق کند یا عملی روی بیمار انجام دهد و در اثر این کارها آسیبی به بیمار برسد یا بمیرد، چنانچه طبیب بر طبق قواعد شناخته شده پزشکی رفتار کرده و این کار با اجازه بیمار یا ولیّ او انجام شده باشد، ضامن نیست مگر شرط ضمان شده باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد ، اشکال ندارد. دعاهائی که موقع وضو گرفتن مستحب است
- [آیت الله شبیری زنجانی] طبیب و جرّاح برای این که در مقابل خطا و اشتباهی هم که ممکن است برای آنها پیش بیاید ضامن نباشند میتوانند از بیمار یا ولیّ شرعی او برائت بگیرند، پس اگر بیمار یا ولیّ او پذیرفته باشند که اگر بر اثر غفلت دکتر ضرری به بیمار برسد پزشک ضامن نباشد، چنانچه پزشک دقت لازم را بکند و در اثر غفلت او ضرری به بیمار برسد، ضامن نیست؛ ولی اگر در اثر مسامحه و سهلانگاری ضرری بزند، ضامن است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک با بیمار یا ولیّ او شرط عدم ضمان کند، یعنی به او بگوید: (اگر ضرری به بیمار برسد ضامن نیستم)، در صورتی که پزشک حاذق باشد و دقّت و احتیاط لازم را در معالجه رعایت نماید و در عین حال به بیمار ضرری برسد، ضامن نیست.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه نذر کند که اگر بیمار او خوب شود یا مسافر او بیاید عملی را انجام دهد، چنانچه معلوم شود که پیش از نذر کردن بیمار خوب شده یا مسافر آمده است، عمل کردن به نذر لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پس از رفتن کسانی که تشییع جنازه کردهاند، مستحب است ولیّ میت یا کسی که از طرف ولیّ اجازه دارد، دعاهایی را که دستور داده شده به میت تلقین کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پس از رفتن کسانی که تشییع جنازه کرده اند، مستحب است ولی میت، یا کسی که ازطرف میت اجازه دارد، دعاهایی را که دستور داده شده به میت تلقین کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پس از رفتن کسانی که تشییع جنازه کرده اند مستحب است وَلِیّ میت یا کسی که از طرف ولیّ اجازه دارد، دعاهایی را که دستور داده شده، به میت تلقین کند.
- [آیت الله مظاهری] پس از رفتن کسانی که تشییع جنازه کردهاند مستحب است ولیّ میّت یا کسی که از طرف ولیّ اجازه دارد دعاهایی را که دستور داده شده به میّت تلقین کند.
- [آیت الله سبحانی] پس از رفتن کسانی که تشییع جنازه کرده اند، مستحب است ولیّ میّت یا کسی که از طرف ولی اجازه دارد، دعاهایی را که دستور داده شده، به میّت تلقین کند.