الف - رسول اللّه (ص ) به علی (ع ) فرمود : أ مَا تَرْضی أنْ تَکونَ مِنّی بمنزلةِ هارونَ مِن موسی ، إلاّ أنّهُ لا نَبیَّ بَعدی ولا سُنّةَ بعدَ سُنّتی ؟. ( صحیح بخاری , ج 3 , ص 58 و صحیح مسلم , ج 2 ,ص 323 ) آیا راضی نیستی که نسبت تو به من بمنزله هارون به موسی باشد الا اینکه پیامبری بعد از من نیست . ای مردم پیامبری بعد از من نیست و امتی هم بعد از شما نیست . ب - ایها الناس انه لا نبی بعدی و لا سنه بعد سنتی . ( خصال , ج 1 , ص 322 )ای مردم قطعا پیامبری بعد از من نیست و سنتی بعد از سنت من نیست ج - رسولُ اللّه ِ صلی الله علیه وآله یا علیُّ، إنّ بِنا خَتمَ اللّه ُ الدِّینَ کَما بِنا فَتحَهُ ، وبِنا یُؤلِّفُ اللّه ُ بینَ قلوبِکِم بعدَ العَداوةِ والبَغْضاءِ . - پیامبر خدا صلی الله علیه وآله : ای علی! همانا خداوند دین را به ما ختم کرد، همچنان که آن را با ما آغاز کرد. با وجود ماست که خداوند دلهای شما را، پس از کینه ودشمنی، به یکدیگر پیوند والفت می دهد. الأمالی للمفید : 251 / 4 منبع: w3.hadith.net
الف - رسول اللّه (ص ) به علی (ع ) فرمود : أ مَا تَرْضی أنْ تَکونَ مِنّی بمنزلةِ هارونَ مِن موسی ، إلاّ أنّهُ لا نَبیَّ بَعدی ولا سُنّةَ بعدَ سُنّتی ؟.
( صحیح بخاری , ج 3 , ص 58 و صحیح مسلم , ج 2 ,ص 323 )
آیا راضی نیستی که نسبت تو به من بمنزله هارون به موسی باشد الا اینکه پیامبری بعد از من نیست . ای مردم پیامبری بعد از من نیست و امتی هم بعد از شما نیست .
ب - ایها الناس انه لا نبی بعدی و لا سنه بعد سنتی . ( خصال , ج 1 , ص 322 )ای مردم قطعا پیامبری بعد از من نیست و سنتی بعد از سنت من نیست
ج - رسولُ اللّه ِ صلی الله علیه وآله یا علیُّ، إنّ بِنا خَتمَ اللّه ُ الدِّینَ کَما بِنا فَتحَهُ ، وبِنا یُؤلِّفُ اللّه ُ بینَ قلوبِکِم بعدَ العَداوةِ والبَغْضاءِ .
- پیامبر خدا صلی الله علیه وآله : ای علی! همانا خداوند دین را به ما ختم کرد، همچنان که آن را با ما آغاز کرد. با وجود ماست که خداوند دلهای شما را، پس از کینه ودشمنی، به یکدیگر پیوند والفت می دهد. الأمالی للمفید : 251 / 4
منبع: w3.hadith.net
- [سایر] آیا روایاتی داریم که دلالت بر تحریف قرآن کنند؟
- [سایر] آیا روایاتی هست که بر ولادت حضرت مهدی علیه السلام دلالت داشته باشد؟
- [سایر] آیا در احادیث خود پیامبر (ص) مساله خاتمیت بیان شده است؟
- [سایر] روایاتی که به حدیث ثقلین اشاره میکنند؟
- [سایر] منظور از (دلالت حدیث) چیست؟
- [سایر] آیا روایات بر تحریف قرآن دلالت میکند؟
- [آیت الله خوئی] آیا برمیگردد عدالت شخصی یا امام جماعتی بعد از رجوع او از مراسم حج، اعتماد بکنیم بر روایاتی که دلالت بر آمرزش گناهان دارد؟
- [سایر] کدام یک از احادیث بر حرمت رقص دلالت دارد؟ آنها را با سند ذکر نمایید.
- [سایر] حدیث «کشتی نجات بودن اهلبیت»، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [سایر] احادیث دوازده خلیفه، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اشاره کردن یا نوشتن و هر چیزی که دلالت بر اجاره میکند، همچون صیغه خواندن است و با آنها نیز میتوان قرارداد اجاره بست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگرچه بعضی از ان روایاتی که مستند حکم است در مقام بیان استحباب و کراهت شرعی نیست بلکه بیان کننده منفعت و ضرری است که بر ان امور مرتب می شود
- [آیت الله وحید خراسانی] عقد ضمان به هر چه که دلالت بر ان تعهد کند چه لفظ باشد مثل ایجاب و قبول قولی و چه عملی که دلالت بر ان بکند محقق می شود و فرق نمی کند که ضامن به صاحب کار تعهد نماید که مقاطعه کار وجه الضمان را بپردازد یا تعهد کند که مقاطعه کار به تعهدات و شرایط خود وفا نماید و در صورت تخلف وجه الضمان را بپردازد
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش به هر لفظ یا فعلی که به طور روشن دلالت کند که صاحب کالا متاع خود را فروخته و خریدار آن را پذیرفته, صحیح است و لفظ تازی، فارسی و... یکساناند.
- [آیت الله بهجت] مسافر نمیتواند در سفر روزه بگیرد، مگر اینکه روزه گرفتن در سفر را نذر کرده باشد، که در این صورت روزه گرفتن صحیح است، و بنابراحتیاط واجب روزه مستحبی را در سفر به نیت رجاء باید گرفت، مگر در مدینه مشرفه که بنابر روایت، مسافر میتواند برای برآورده شدن حاجت سه روز روزه بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] مدّت حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نمیشود و اگر مختصری از سه روز کمتر باشد ولی عرفا بگویند که سه روز خون دیده، کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود و بعد از سه روز دوباره خون ببیند، و سه روز ادامه داشته باشد خون دوّم حیض است و خون اوّل حیض نیست.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نذر کند که سه روز در ماه معینی و مشخصی معتکف شود، ولی بعداً فراموش کند که کدام یک از ماه ها را نیّت کرده بود، اگر حرجی پیش نیاید، باید احتیاط کند، مثلاً اگر ماه مردّد بین دو ماه یا سه ماه باشد، سه روز از هر سه ماه معتکف گردد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند کار در روایات به هنگام آشامیدن آب توصیه شده است: 1 آب را بطور مکیدن بیاشامد 2 در روز ایستاده آب بخورد 3 پیش از نوشیدن آب (بسم الله) و بعد آن (الحمد لله) بگوید. 4 آب را به سه نفس بیاشامد، نه یک نفس. 5 از روی میل آب بیاشامد. 6 بعد از نوشیدن آب حضرت امام حسین(علیه السلام) و اهل او را یاد کند و قاتلان ایشان را لعنت نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شک او از بین برود و شک دیگری به جای آن پیدا شود، باید به شک دوم عمل کند، مثلاً اگر شک در میان دو و سه بود، بعد یقین کرد سه رکعت را خوانده و شک میان سه و چهار کرد، باید به دستور شک سه و چهار عمل کند.