معروفترین ومعتبرترین کتب حدیث سنی، که توسط نویسندگان ایرانی جمع آوری شده است کدامند؟
1. صحیح بخاری، تألیف محمد بن اسماعیل بخاری. این کتاب معتبرترین کتاب حدیث درمیان اهل تسنن به شمار می رود. بخاری در مدت 16 سال این کتاب را تألیف کرده است. بنا بر نقل ابن خلکان در وفیات الاعیان (ج3 /330 ) و محدث قمی در الکنی والالقاب، بخاری گفته است: هیچ حدیثی را وارد کتابم نکردم مگر آنکه قبلاً غسل کردم و دو رکعت نماز بجا آوردم. 2.صحیح مسلم، مؤلف این کتاب، مسلم بن حجاج نیشابوری است. پس از صحیح بخاری معتبرترین کتاب حدیث در نزد اهل تسنن صحیح مسلم است. برخی آن را بر صحیح بخاری ترجیح می دهند. مسلم به عراق و حجاز و مصر و شام در طلب حدیث مسافرت کرد و مدتی در نیشابور ملازم بخاری بوده است. 3.سنن ابو داود، مؤلف این کتاب، سلیمان بن اشعث، معروف به ابو داود سجستانی است. اهل سیستان است. او نیز به شهرهای مختلف برای اخذ حدیث مسافرت کرده و معاصر احمد بن حنبل بوده است. ابو داود ظاهراً یک ایرانی عرب نژاد است. 4.جامع ترمذی، نویسنده کتاب، محمد بن عیسی ترمذی از شاگردان بخاری است. 5.سنن نسائی، مؤلف این کتاب، ابو عبدالرحمن احمد بن علی بن شعیب نسائی است. این مرد نیز در طلب حدیث مسافرتها کرده است. 6.سنن ابن ماجه، نویسنده این کتاب، محمد بن یزید بن ماجه قزوینی است. به عراق و حجاز و مصر و شام برای طلب حدیث مسافرت کرده است. w3.hadith.net
عنوان سوال:

معروفترین ومعتبرترین کتب حدیث سنی، که توسط نویسندگان ایرانی جمع آوری شده است کدامند؟


پاسخ:

1. صحیح بخاری، تألیف محمد بن اسماعیل بخاری. این کتاب معتبرترین کتاب حدیث درمیان اهل تسنن به شمار می رود. بخاری در مدت 16 سال این کتاب را تألیف کرده است. بنا بر نقل ابن خلکان در وفیات الاعیان (ج3 /330 ) و محدث قمی در الکنی والالقاب، بخاری گفته است: هیچ حدیثی را وارد کتابم نکردم مگر آنکه قبلاً غسل کردم و دو رکعت نماز بجا آوردم.
2.صحیح مسلم، مؤلف این کتاب، مسلم بن حجاج نیشابوری است. پس از صحیح بخاری معتبرترین کتاب حدیث در نزد اهل تسنن صحیح مسلم است. برخی آن را بر صحیح بخاری ترجیح می دهند. مسلم به عراق و حجاز و مصر و شام در طلب حدیث مسافرت کرد و مدتی در نیشابور ملازم بخاری بوده است.
3.سنن ابو داود، مؤلف این کتاب، سلیمان بن اشعث، معروف به ابو داود سجستانی است. اهل سیستان است. او نیز به شهرهای مختلف برای اخذ حدیث مسافرت کرده و معاصر احمد بن حنبل بوده است. ابو داود ظاهراً یک ایرانی عرب نژاد است.
4.جامع ترمذی، نویسنده کتاب، محمد بن عیسی ترمذی از شاگردان بخاری است.
5.سنن نسائی، مؤلف این کتاب، ابو عبدالرحمن احمد بن علی بن شعیب نسائی است. این مرد نیز در طلب حدیث مسافرتها کرده است.
6.سنن ابن ماجه، نویسنده این کتاب، محمد بن یزید بن ماجه قزوینی است. به عراق و حجاز و مصر و شام برای طلب حدیث مسافرت کرده است.
w3.hadith.net





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین