چرا نماز بدون اعتقاد به ولایت، پذیرفته نیست؟
اعتقاد به ولایت معصومان علیهم السلام ، شرط پذیرفته شدن همه عبادت ها از جمله نماز است. شاید به این دلیل که امام، حافظ شرع و عامل بقای دین است. امام با تبیین آموزه های دینی و رهبری امت، افزون بر جلوگیری از تحریف و انحراف در قوانین و عبادت های دین، نقش مهمی در هدایت و اثرگذاری آن قوانین نیز خواهد داشت. اگر امام در جامعه نباشد، قوانین و احکام دین، مانند جسم بدون روح هستند که قدرت ایفای نقش خود را ندارند. در حدیثی، امام باقر علیه السلام می فرماید: (اسلام بر پنج چیز بنا شد: نماز، زکات، حج، روزه و ولایت.) زراره می گوید: گفتم کدام اینها بهتر است؟ حضرت پاسخ داد: (ولایت برتر است؛ زیرا کلید همه است و والی و امام، رهبر به آنهاست).(1) بنابراین، فروعات و احکام دین، با وجود رهبری معصوم علیهم السلام می توانند کارکرد حقیقی خودشان را داشته باشند و بدون آن، راه به جایی نخواهند برد. ازاین رو، پذیرفته شدن نماز، در گرو پذیرش ولایت و رهبری معصومان علیهم السلام است. پی نوشت: 1. اصول کافی، ترجمه: کمره‌ای، ج 4، ص 65. منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)
عنوان سوال:

چرا نماز بدون اعتقاد به ولایت، پذیرفته نیست؟


پاسخ:

اعتقاد به ولایت معصومان علیهم السلام ، شرط پذیرفته شدن همه عبادت ها از جمله نماز است. شاید به این دلیل که امام، حافظ شرع و عامل بقای دین است. امام با تبیین آموزه های دینی و رهبری امت، افزون بر جلوگیری از تحریف و انحراف در قوانین و عبادت های دین، نقش مهمی در هدایت و اثرگذاری آن قوانین نیز خواهد داشت.
اگر امام در جامعه نباشد، قوانین و احکام دین، مانند جسم بدون روح هستند که قدرت ایفای نقش خود را ندارند. در حدیثی، امام باقر علیه السلام می فرماید: (اسلام بر پنج چیز بنا شد: نماز، زکات، حج، روزه و ولایت.) زراره می گوید: گفتم کدام اینها بهتر است؟ حضرت پاسخ داد: (ولایت برتر است؛ زیرا کلید همه است و والی و امام، رهبر به آنهاست).(1)
بنابراین، فروعات و احکام دین، با وجود رهبری معصوم علیهم السلام می توانند کارکرد حقیقی خودشان را داشته باشند و بدون آن، راه به جایی نخواهند برد. ازاین رو، پذیرفته شدن نماز، در گرو پذیرش ولایت و رهبری معصومان علیهم السلام است.

پی نوشت:
1. اصول کافی، ترجمه: کمره‌ای، ج 4، ص 65.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین