امروزه روابط و ارتباطاتی که شکل می گیرد اهتمام بر این است که بر اساس عزت و حکمت و مصلحت صورت گیرد به خصوص روابط با ملل غیر مسلمان که روابط دوستانه با آنان به آن معنایی که در اذهان عمومی مطرح می شود نیست یعنی سعی بر این است که این روابط بر اساس مصالح باشد یعنی وقتی که دنیای سرمایه داری در صدد تحریم ملت مسلمان ایران است برای خروج از انزوا و مقاومت در برابر این دنیای استکباری مصلحت چه اقتضاء می کند و وظیفه دینی چیست؟ آیا می گویید مثلا روسیه و یا دیگر کشورهایی که به حکومت عراق کمک کرده اند دیگر رابطه با آنان جایز نیست این تلقی درست نمی باشد در واقع ما هر چقدر روابط و مناسبات را بر اساس مصالح تنظیم کنیم در واقع کشورهای غیر مسلمان و یا حتی مسلمان را از اردوگاه غرب فاصله داده ایم و حداقل آن است که آنان را از خود فاصله نداده و به سمت وضعیّت خصمانه پیش نبرده ایم بنابراین روابط با مللی که روزگاری با ملت مسلمان ایران جنگ کرده اند یا به آنان در جنگ کمک کرده اند باید بر اساس مصالح ملل مسلمان باشد و ما با این روابط و مناسبات می توانیم اردوگاه غرب و متخاصم را تضعیف کرده و تلاش نمائیم تا آنان یک جبهه واحدی را بر علیه ملت مسلمان ایران تشکیل ندهند ما در سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هم نظیر چنین روابط و مناسباتی سراغ داریم که باید به سیره آن حضرت مراجعه نمائید و آن را مورد مطالعه قرار دهید. و اگر ملت مسلمان ایران در این وضعیّت با این ملل غیر مسلمان ارتباط و مناسبات نداشته باشد معنای آن انزوا و کمک به تحریمی است که دنیای سرمایه داری همواره خواهان آن بر علیه ملت مسلمان ایران بوده است و این قطعا خلاف حکمت مصلحت ملت مسلمان است و دیگر حضور ما در این کشورها و حضور و ظهور پیام انقلاب اسلامی با همین روابط و مناسبات در این کشور ها محقق می شود. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: سیاست خارجی پیامبر، دکتر سعید جلیلی، انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی. منبع: اندیشه قم
چرا ما در سیاست با برخی از کشورها حتی کشورهایی که در جنگ بر علیه ما بوده اند ، رابطه داریم ؟
امروزه روابط و ارتباطاتی که شکل می گیرد اهتمام بر این است که بر اساس عزت و حکمت و مصلحت صورت گیرد به خصوص روابط با ملل غیر مسلمان که روابط دوستانه با آنان به آن معنایی که در اذهان عمومی مطرح می شود نیست یعنی سعی بر این است که این روابط بر اساس مصالح باشد یعنی وقتی که دنیای سرمایه داری در صدد تحریم ملت مسلمان ایران است برای خروج از انزوا و مقاومت در برابر این دنیای استکباری مصلحت چه اقتضاء می کند و وظیفه دینی چیست؟ آیا می گویید مثلا روسیه و یا دیگر کشورهایی که به حکومت عراق کمک کرده اند دیگر رابطه با آنان جایز نیست این تلقی درست نمی باشد در واقع ما هر چقدر روابط و مناسبات را بر اساس مصالح تنظیم کنیم در واقع کشورهای غیر مسلمان و یا حتی مسلمان را از اردوگاه غرب فاصله داده ایم و حداقل آن است که آنان را از خود فاصله نداده و به سمت وضعیّت خصمانه پیش نبرده ایم بنابراین روابط با مللی که روزگاری با ملت مسلمان ایران جنگ کرده اند یا به آنان در جنگ کمک کرده اند باید بر اساس مصالح ملل مسلمان باشد و ما با این روابط و مناسبات می توانیم اردوگاه غرب و متخاصم را تضعیف کرده و تلاش نمائیم تا آنان یک جبهه واحدی را بر علیه ملت مسلمان ایران تشکیل ندهند ما در سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هم نظیر چنین روابط و مناسباتی سراغ داریم که باید به سیره آن حضرت مراجعه نمائید و آن را مورد مطالعه قرار دهید.
و اگر ملت مسلمان ایران در این وضعیّت با این ملل غیر مسلمان ارتباط و مناسبات نداشته باشد معنای آن انزوا و کمک به تحریمی است که دنیای سرمایه داری همواره خواهان آن بر علیه ملت مسلمان ایران بوده است و این قطعا خلاف حکمت مصلحت ملت مسلمان است و دیگر حضور ما در این کشورها و حضور و ظهور پیام انقلاب اسلامی با همین روابط و مناسبات در این کشور ها محقق می شود.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
سیاست خارجی پیامبر، دکتر سعید جلیلی، انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی.
منبع: اندیشه قم
- [سایر] جنگ ارماگدون در کجا و چه کشورهایی شرکت دارند ؟
- [سایر] پرسش: جنگ ارماگدون در کجا و چه کشورهایی شرکت دارند ؟
- [سایر] در زمان جنگ تحمیلی، ایران و عراق نفت خود را به چه کشورهایی میفروختند؟
- [سایر] در جنگ ایران با عراق چه کشورهایی به ایران کمک کردند و چه کمکی کردند؟
- [سایر] رابطه اخلاق با سیاست را توضیح دهید؟
- [سایر] رابطه اخلاق و منفعت در سیاست خارجی؟
- [سایر] حمایتهای کشورهایی چون سوریه و لیبی از ایران، در چه زمینه هایی بود و چه تأثیری در روند جنگ داشت؟
- [سایر] چرا ما با کشورهایی که در جنگ به عراق کمک می کردند دوستی و حتی کمک هم می کنیم؟
- [سایر] کدام کشورها در جنگ ایران و عراق به ایران کمک کردند؟
- [سایر] یک سوال در مورد مذهب و سیاست در کشورهای جهان سوم داشتم که در چه ابعادی در این کشورها مذهب بر سیاست تاثیر دارد؟ لطفا مستند و مفصل بررسی نمائید.
- [آیت الله مظاهری] توبه فرار از جنگ یا کمک نکردن به آن، علاوه بر پشیمانی از این گناه بزرگ، شرکت و کمک در جنگ است، مگر اینکه جنگ تمام شده باشد که تصمیم بر ترک آن گناه کفایت میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .تصرف در اموال کفّار حربی که در حال جنگ با مسلمانان هستند, جایز است.
- [آیت الله سیستانی] اگر مسلمانان به امر امام علیهالسلام با کفّار جنگ کنند ، و چیزهائی در جنگ بدست آورند ، به آنها غنیمت گفته میشود . که باید چیزهائی که مخصوص به امام است از غنیمت کنار بگذارند ، و خمس بقیه آن را بدهند ، و در ثبوت خمس بر غنیمت فرقی میان منقول ، و غیر منقول نیست ، ولی زمینهائی که از انفال نیست مال عموم مسلمین است ، هر چند جنگ به اذن امام علیهالسلام نباشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جنگهای امروز که میدانهای جنگ وسعت دارد و گاه کیلومترها یا فرسخها مسافت را در بر می گیرد و گلوله های دشمن و مانند آن تا مسافت زیادی می رسد، تمام این صحنه که مرکز تجمع سربازان است میدان جنگ محسوب می شود، ولی اگر دشمن بوسیله بمباران افرادی را دور از جبهه های جنگ به قتل برساند احکام بالا در مورد آنها جاری نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اموال منقولی که از میدان جنگ به عنوان غنیمت گرفته میشود, خمس دارد و اموال غیر منقول آن, خمس ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر قرار داد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست این گونه رابطه، و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه به هر نحو ممکن است.
- [امام خمینی] اگر عقد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست این گونه رابطه، و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه به هر نحو ممکن است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مسلمانان به امر امام7 با کفّار جنگ کنند وچیزهائی در جنگ به دست آورند، به آنها غنیمت گفته میشود ومخارجی را که برای غنیمت کردهاند، مانند مخارج نگهداری وحمل ونقل آن و نیز مقداری را که امام7 صلاح میداند به مصرفی برساند وچیزهائی که مخصوص به امام است، باید از غنیمت کنار بگذارند وخمس بقیّه آن را بدهند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مسلمانان به دستور امام معصوم با کفار جنگ کنند و چیزهایی در جنگ به دست آورند باید خمس آن را بدهند، اما مخارجی را که برای حفظ غنیمت و حمل و نقل آن کرده اند از آن کم می شود.