راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
آیاصیغه 99 ساله اشکال دلرد؟
اشکالی ندارد ولی به حکم عقد دایم است.
عنوان سوال:
آیاصیغه 99 ساله اشکال دلرد؟
پاسخ:
اشکالی ندارد ولی به حکم
عقد دایم
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
با زنی صیغه 99 ساله بسته ایم، نزدیک 2سال است هیچ روابطی نداریم، آیا صیغه باطل است یا باید آن را باطل نمود؟ زن میتواند بدون باطل کردن صیغه، ازدواج کند؟
زمینی وقفی است که مورد وقف آن مربوط به سالهای قدیم بوده چندین سال بیش به اجاره 99 ساله خانه بهداشت درآمده اخیرا با اجازه مسوولین بهداشت قسمتی از آن جزو ساختمان گلزار شهدا و قسمتی جزو محوطه بیرون کوچه در آمده لطفا احکام آن را بیان فرمایید؟
آیا می شود ملکی را که موقوفه اولاد ذکور است اجاره 99 ساله نمود؟ (بشرطی که مبلغ اجاره سالیانه توسط خود اولاد ذکور تعین شود و به هنگام هر بار تغییر طبقه اولاد ذکور، امکان تجدید نظر در مبلغ اجاره باشد) و روی مبلغی که مثلاً بعنوان حق خصوصیت به اولاد ذکور فعلی برای گرفتن اجاره نامه پرداخت میشود در انتقالهای بعدی اجاره نامه سود گرفت؟
شوهر صاحب خانه ما فوت کرده و دو فرزند 10و8 ساله دارد. اگر ما به خانه آنها رفته و چیزی بخوریم و یا اینکه برای فرزندان ما چیزی بخرند آیا اشکال دارد؟
شوهر صاحب خانه ما فوت کرده و دو فرزند 10و 8 ساله دارد. اگر ما به خانه آنها رفته و چیزی بخوریم و یا اینکه برای فرزندان ما چیزی بخرند آیا اشکال دارد؟
چنانچه در تعزیرات بنا به دلایل قانونی متّهم چند روزی در بازداشت بماند، آیا می توان در مجازات شلاّق وی تخفیف قائل شد؟ مثلا شخصی که اقدام به ارتباط نامشروع در حدّ و اندازه زنا کرده می بایست 99 ضربه شلاّق بخورد، ولی چون ده روز تا زمان صدور حکم در بازداشت بوده، به تحمّل پنجاه ضربه یا کمتر محکوم گردد؟!
آیا اجرای مجازات های اسلامی نسبت به فرد تازه به بلوغ رسیده (دختر 9 ساله و پسر 15 ساله) منوط به احراز رشد عقلانی آنها می باشد؟
یک قطعه زمینی که قصد ساخت آن را دارم و می خواهم از وام مسکن استفاده کنم. یکی از شرایط آن سوگند نامه می باشد که فاقد خانه باشی. در صورتی که من خانه دارم. اگر این خانه ای که حالا ما در آن زندگی می کنیم به نام پسر 15 ساله ام ثبت کنم از نظر شرعی اشکال دارد؟
زن 34 ساله ای هستم که می خواهم به حج تمتع مشرف شوم. چون در این سفر همسرم همراهم نیست گفته شده شما می توانید بر اساس یک نامه صوری با مردی که زنش نیز همراهش است به عنوان محرم آن آقا به حج بروید. آیا گرفتن این نامه صوری از لحاظ شرعی اشکال دارد؟
زن 34 ساله ای هستم که می خواهم به حج تمتع مشرف شوم. چون در این سفر همسرم همراهم نیست گفته شده شما می توانید بر اساس یک نامه صوری با مردی که زنش نیز همراهش است به عنوان محرم آن آقا به حج بروید. آیا گرفتن این نامه صوری از لحاظ شرعی اشکال دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] اجرای عقد موقت 99 ساله حکم عقد دائم دارد یا موقت؟
[آیت الله سبحانی] زنی مدعی است که عقد به صورت یک ساله خوانده شده است و مرد مدعی است که 99 ساله است قول کدام مقدم است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا ازدواج موقت 99 ساله صحیح است و حکم عقد دائم را پیدا می کند یا خیر؟
[سایر] لطفاً 99 نام افضل و معروف خدا را همراه با معانی آنها ذکر کنید.
[سایر] بر اساس آیه 99 سوره حجر آیا بعداز رسیدن به یقین دیگر نیازی به عبادت نداریم؟
[سایر] در آیه: "وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّی یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ"(حجر، 99) معنای حَتَّی یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ چیست؟
[سایر] ماجرای داوری حضرت داود بین دو برادری که یکی 99 و دیگری یک گوسفند داشت چگونه است؟
[سایر] آیا در تفسیر ماده 99 در مورد استصوابی بودن نظارت شورای نگهبان فنون و روش های حقوقی رعایت شده است؟
[سایر] چرا در سوره مبارکه حجر بین آیات 78 تا 99، برخی از آیات با «واو» شروع شدهاند؟
[سایر] ماجرای داوری حضرت داود بین دو برادری که یکی 99 و دیگری یک گوسفند داشت چگونه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کفن کردن در پوست حیوانات هرچند حلال گوشت باشد در غیر حال ضرورت اشکال دارد، ولی کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حلال گوشت تهیه شده اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب ترک آن است.
پوشیدن لباسی که مایه هتک و بی آبرویی انسان یا منشأ فساد می شود اشکال دارد.
لباس نمازگزار باید ازحیوان حرام گوشت نباشد، حتی اگر مویی ازآن همراه نمازگزار باشد اشکال دارد.
3 تنها رقص زن برای شوهرش جایز است و بقیه اشکال دارد.
نگه داشتن بول و غائط مکروه است، و اگر ضرر داشته باشد اشکال دارد.
در تمام مواردی که مأموم باید برگردد اگر عمداً برنگردد نمازش اشکال دارد.
ظرفی که روی آن را (آب طلا) یا (آب نقره) داده اند اشکال ندارد.
خوردن ماهی های کوچک زنده اشکال دارد، مگر برای درمان در مقام ضرورت.
گرفتن سود از بانک های خارجی و غیرمسلمان اشکال ندارد، ولی از بانکهای مسلمان، حرام است.
اگر خانه یا ملکی را مثلاً یک ساله اجاره دهند و ابتدای آن را یک ماه بعد از خواندن صیغه معین کنند اجاره صحیح است، اگر چه در موقع خواندن صیغه آن خانه در اجاره دیگری باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وصیت می کند باید عاقل باشد و از روی اختیار وصیت کند و وصیت بچه ده ساله برای ارحامش جایز است و برای غیر ارحامش اشکال دارد و اعتبار سفیه نبودن در نفوذ وصیت محل اشکال است و احتیاط آن است که عمل به وصیت او ترک نشود.
[آیت الله اردبیلی] حیوانی که برای عقیقه انتخاب میشود، باید شتر یا گاو یا گوسفند باشد و بهتر است شرایط قربانی در آن رعایت شود، یعنی حیوان سالم و بدون عیب باشد و (شتر) حدّاقل پنج ساله و (گاو) دو ساله و (بز) بنابر احتیاط دو ساله و (میش) یک ساله باشد، ولی رعایت این شرایط لازم نیست، بلکه چنانچه حیوان چاق و پرگوشت باشد، کفایت میکند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلا یک سال نگهداری کند و از شیر ان استفاده نماید و مقداری روغن بدهد چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و روغنی که از غیر شیر گوسفند به عمل امده باشد صلح کند اشکال ندارد بلکه اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر ان استفاده کند و در عوض مقدار معینی روغن که از غیر شیر گوسفند به عمل امده باشد بدهد نیز اشکال ندارد
[آیت الله سیستانی] زنی که شک دارد شصت ساله شده یا نه ، اگر خونی ببیند و نداند حیض است یا نه ، باید بنا بگذارد که شصت ساله نشده است .
[آیت الله نوری همدانی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد ، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمت های چوپان و آن روغن صلح کند صحیح است ولی اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده نماید و در عوض ، مقداری روغن بدهد اشکال دارد .
[آیت الله خوئی] کسی که وصیت میکند، باید عاقل باشد و از روی اختیار وصیت کند و وصیت بچه ده ساله برای ارحامش جائز است و اعتبار سفیه نبودن در نفوذ وصیت محل اشکال است و احتیاط واجب آن است که عمل به وصیت او ترک نشود.
[آیت الله مظاهری] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند صحیح است، و نیز اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض مقداری روغن بدهد اشکال ندارد.
[آیت الله بروجردی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند صحیح است، ولی اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض مقداری روغن بدهد، اشکال دارد.
[آیت الله خوئی] برای صحت قرارداد بیمه مدت معینی اعتبار نشده است که باید یک ساله باشد یا دو ساله و یا بیشتر بلکه تابع است به آنچه طرفین بیمهگر و بیمهکننده اتفاق کرده باشند.
[آیت الله علوی گرگانی] برای صحّت قرارداد بیمه مدّت معیّنی اعتبار نشده است که باید یک ساله باشد یا دو ساله و یا بیشتر بلکه تابع است به آنچه طرفین بیمهگر وبیمه کننده اتّفاق کرده باشند.
عقد دایم
قرارداد ازدواج دائم، پيمان ازدواج دائم
عقد
پيمان، عهد. صيغه ايجاب و قبول در معاملات (خصوصاً در ازدواج) عقد بيع: قرارداد خريد و فروش عقد دائم: قرارداد ازدواج دائم، پيمان ازدواج دائم عقد غير دائم: قرارداد ازدواج موقت، پيمان ازدواج موقت
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*