راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
کندن سرگنجشک چه حکمی دارد؟ آیا با این کار گنجشک حلال می شود؟
حرام است.
عنوان سوال:
کندن سرگنجشک چه حکمی دارد؟ آیا با این کار گنجشک
حلال
می شود؟
پاسخ:
حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر صاحب کار، شخصی را که در کار کندن چاه استاد و به کارش آگاهی کامل دارد و بیش از پنجاه سال دارد، برای کندن چاهی استخدام کند و آن شخص در حین انجام کار برای کندن و رفتن در چاه پایش بلغزد و در چاه سقوط کند و جان خود را از دست بدهد، آیا ورثه متوفی حقّی بر مالک محلّ مزبور دارند؟
خوردن گوشت گنجشک چه حکمی دارد؟
کندن ابروی بانوان جهت آرایش که با سوزش همراه است، آیا موجب نجاست مو یا محل آن می شود و آیا این کار حرام است؟
منظور از نبش قبر کردن چیست؟ آیا هر کندن قبری می شود نبش قبر؟
آیا کندن و نبش کردن قبر طفل یا میت دیوانه هم اشکال دارد؟
اگر بچّه حیوان حلال گوشتی از جنس حیوان حلال گوشت دیگری متولّد شود آیا خوردنش حلال
شخصی برای امرار معاش، مبلغی پول خرد و اسکناس را بین کسبه جابجا می کند (تبدیل می کند) و این کار درآمدی نیز برای او دارد. آیا این درآمد حلال است؟
اگر انسان به باغی برود، و نداند که صاحب باغ نسبت به کندن میوه رضایت دارد یا نه، آیا می تواند از میوه های درختان باغ در حدّ نیاز استفاده نماید؟
آیا خاویار مطلقاً حلال است یا فقط خاویار برخی از ماهی ها حلال است؟
آیا کرگدن حلال گوشت است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا کندن موهای واژن جایز است در صورتی که استفاده از تیغ باعث خارش و سوزش شدید می شود؟ اگر این کار توسط یک خانم دیگر صورت بگیرد چطور؟ زیرا خودم قادر به این کار نیستم.
[آیت الله بهجت] اگر جان کندن فردی دشوار شد، چه راه هایی برای آسان شدن جان کندن او وجود دارد؟
[سایر] منظور از نوسانات قلب چیست؟ که در حدیث آمده است: (دل انسان، مثل گنجشک هفت بار در روز تغییر میکند).
[سایر] لحظه احتضار و جان کندن چگونه است؟
[آیت الله خامنه ای] کندن قبرهای اهل تسنن توسط شیعیان وبالعکس چگونه است؟
[آیت الله سیستانی] اگر کسی با پارتی سر کار برود ایا حقوق او حلال است یا حرام؟
[آیت الله مظاهری] آیا زبان زدن به لبها روزه را باطل میکند؟ کندن پوست لب چطور؟
[سایر] کندن و جویدن پوست لب و جاهای دیگر بدن، چه حکمی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] ج: این کار در جواز قرض ربوی اثری ندارد و با ضمیمه کردن چیزی به آن حلال نمی شود.
[سایر] آیا ماجرای فتح خیبر و کندن در قلعه توسط حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) واقعیت داشته و مستند است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
هرگاه شتر را به جای نحر کردن سر ببرند، یا گوسفند و گاو را به جای سر بریدن نحر کنند، گوشت آنها حلال نیست، ولی اگر بعد از این کار هنوز حیوان زنده باشد و فورا او را بر طبق دستور شرع بکشند گوشتش حلال است.
حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و بزکوهی و کبک و امثال آن و همچنین حیوان حلال گوشت اهلی که بعداً وحشی شده مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شده، اگر به و سیله اسلحه (با دستوری که بعداً گفته می شود) آن را شکار کنند حلال است، ولی حیوان حلال گوشت اهلی را اگر شکار کنند حلال نمی شود، همچنین حلال گوشت وحشی که به وسیله تربیت کردن اهلی شده است.
حیوان حلال گوشت وحشی در صورتی با شکار کردن حلال می شود که توانایی بر فرار داشته باشد، بنابراین بچه آهو یا بچه کبک که نمی تواند فرار کند با شکار کردن حلال نمی شود.
خمس در هفت چیز واجب است: 1 منافع کسب و کار 2 معدن 3 گنج 4 مال حلال مخلوط به حرام 5 جواهراتی که با غواصی از دریا به دست می آید. 6 غنیمت جنگی 7 زمینی که کافر ذمی از مسلمان می خرد (بنابر احتیاط واجب).
چهارده چیز از حیوانات حلال گوشت (بنابر احتیاط واجب در بعضی از آنها) حرام است: 1 خون 2 نری 3 فرج 4 بچه دان 5 غدد که آن را دشول می گویند. 6 تخم که آن را دنبلان می گویند. 7 دانه کوچکی که در مغز سر است و به شکل نخود می باشد. 8 مغز حرام که در میان تیره پشت است. 9 پی که در دو طرف گردن قرار دارد و تا تیره پشت کشیده شده. 10 زهره دان 11 سپرز (طحال) 12 مثانه (محل اجتماع بول) 13 سیاهی چشم 14 چیزی که در میان سم است و عرب آن را ذات الاشاجع می گوید، این در حیوانات بزرگ است، اما در حیوانات کوچکی مانند گنجشک چنانچه بعضی از این امور قابل تشخیص، یا جدا کردن نیست خوردن آن اشکالی ندارد.
هرگاه سگ تربیت شده را برای شکار حیوانی بفرستد ولی آن سگ حیوان حلال دیگری را شکار کند، اشکالی ندارد، همچنین اگر آن حیوان را با حیوان دیگری شکار کند هر دو حلال است.
کفن کردن در پوست حیوانات هرچند حلال گوشت باشد در غیر حال ضرورت اشکال دارد، ولی کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حلال گوشت تهیه شده اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب ترک آن است.
اگر حیوانی را با تیر بزند، بعد در آب بیفتد و بداند که به واسطه تیر و افتادن در آب جان داده است حلال نیست، بلکه اگر شک کند که فقط به خاطر تیر بوده یا نه حلال نمی باشد.
اگر ماهی را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و حلال است، حتی اگر در دامی که در آب باشد بمیرد آن نیز حلال است.
37 هرگاه ماهی بعد از افتادن در دام در داخل آب بمیرد، حلال است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] خوردن گوشت مرغ خانگی و کبوتر و اقسام گنجشک حلال است، و بلبل و سار و چکاوک از قسم گنجشک است، و شبپره و طاووس و جمیع انواع کلاغ و هر پرندهای که مثل شاهین و عقاب و باز چنگال دارد یا هنگام پرواز بال زدنش کمتر از صاف نگهداشتن بالش باشد حرام است و همچنین هر مرغی که چینهدان و سنگدان خار پشت پا ندارد مگر آنکه معلوم باشد که بال زدنش بیشتر از صاف نگهداشتن اوست که در این صورت حلال است. و خوردن گوشت پرستو و هدهد مکروه است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن گوشت مرغ خانگی و کبوتر و اقسام گنجشک حلال است و بلبل و سار و چکاوک از قسم گنجشک است و شب پره و طاووس و جمیع انواع کلاغ و هر پرنده ای که مثل شاهین و عقاب و باز چنگال دارد یا هنگام پرواز بال زدنش کمتر از صاف نگهداشتن بالش باشد حرام است و همچنین هر مرغی که چینه دان و سنگدان و خار پشت پا ندارد مگر ان که معلوم باشد که بال زدنش بیشتر از صاف نگهداشتن ان است که در این صورت حلال است و کشتن پرستوک و هدهد و خوردن گوشت انها مکروه است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن گوشت مرغ خانگی و کبوتر و اقسام گنجشک حلال است و بلبل و سار و چکاوک از قسم گنجشک است و شب پره و طاووس و جمیع انواع کلاغ و هر پرنده ای که مثل شاهین و عقاب و باز چنگال دارد یا هنگام پرواز بال زدنش کمتر از صاف نگهداشتن بالش باشد؛ حرام است و همچنین هر مرغی که چینه دان و سنگدان و خار پشت پا ندارد مگر آنکه بال زدنش از صاف نگهداشتن بالش بیشتر باشد و خوردن گوشت پرستوک و هدهد مکروه است.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر کندن چاه مشقت غیر قابل تحمل ندارد، باید برای تهیه آب چاه بکند.
[آیت الله مظاهری] اگر کندن چاه مشقّت ندارد باید برای تهیه آب چاه بکند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کندن چاه مشقت ندارد؛ باید برای تهیه آب چاه بکند.
[آیت الله نوری همدانی] اگر کندن چاه مشقت ندارد احتیاط واجب آن است برای تهیة آب چاه بکند .
[آیت الله خوئی] اگر کندن چاه مشقت ندارد، باید برای تهیه آب چاه بکند.
[آیت الله اردبیلی] اگر کندن چاه مشقّت نداشته باشد، باید برای تهیه آب چاه بکند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر کندن چاه مشقّت ندارد، باید برای تهیّه آب چاه بکند.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*