مادرم از پدرم راضی نبود و وصیت کرد که پدرم را پیش او دفن نکنم اکنون مادرم فوت کرد و پدرم قبر دو طبقه خرید و ایشان هم وصیت کرده تا در طبقه بالایی همین قبر او را دفن کنم.من به کدام وصیت عمل کنم؟
احتیاط این است که در اینجا به وصیت مادر عمل شود.
عنوان سوال:
مادرم از پدرم راضی نبود و وصیت کرد که پدرم را پیش او دفن نکنم اکنون مادرم فوت کرد و پدرم قبر دو طبقهخرید و ایشان هم وصیت کرده تا در طبقه بالایی همین قبر او را دفن کنم.من به کدام وصیت عمل کنم؟
«معاملات» عبارت از احکام شرعی متعلق به امور دنیاست به اعتبار بقای شخص؛ مانند بیع، رهن، اجاره، نکاح و جز آنها... و بالجمله آنچه مقصود اهم از آن دنیا باشد، معامله است. [۱]
راضی
رضایت به معنای خشنودی و خرسندی است که در باب بیع ، نکاح و ... به آن پرداخته شده است.
طبقه
در علم حدیثشناسی، راویان حدیث، از جهات مختلف مورد بحث و بررسی قرار میگیرند که یکی از آنها، از جهت زمان حیات و زندگی راوی در عصر پیامبر اکرم ـ صلیاللهعلیهوآله ـ و امام معصوم ـ علیهمالسلام ـ و همچنین اینکه او از چه کسی نقل حدیث کرده و چه کسی از او نقل حدیث نموده، او شاگرد چه کسی بوده و چه کسانی شاگرد وی بودهاند و اسم پدرش چه بوده، بحث میشود. از این جهت، طبقه یک راوی مشخص میشود.
وصیت
وصیت به معنای توصیه و سفارش فردی با فرد دیگر است.
دفن
دَفْنْ در فقه به معنای به خاکسپردن میت (شخصِ درگذشته) است. دفن میت پس از غُسل، کفن و خواندن نماز میت، مطابق با احکام شرعی انجام میشود. این عمل، واجب کفایی است.
فوت
فوت در دو معنای مردن ( مرگ ) و سپری شدن وقت عبادت دارای وقت، همچون نماز و روزه (قضاء شدن) به کار میرود؛ واژه فوت کردن یعنی دمیدن.
قبر
در مورد قبر مطالب متنوعی در آموزه های دینی مطرح شده است که به اهم آن ها در این مقاله اشاره می شود.
مادر
در قرآن مجید و روایات، در احسان و نیکی کردن به مادر تاکید بیشتری شده و بعضی از آیات، احساسات و عاطفه انسان را نسبت به مادر به شدت تحریک میکند و به او تذکر میدهد که لزوم شکرگزاری از مادر، این است که او نه ماه سنگینی تو را تحمل کرده است.