پوشیدن لباسهای زنانه توسط مرد چه حمکی دارد؟
اگر طوری نباشد که به هیئت زنانه درآید اشکال ندارد.
اگر طوری نباشد که به هیئت زنانه درآید اشکال ندارد.
عنوان سوال:
پوشیدن لباسهای زنانه توسط مرد چه حمکی دارد؟
پاسخ:
اگر طوری نباشد که به هیئت زنانه درآید اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- حکم پوشیدن لباس مردانه توسط خانمها در تآتر در مجلس زنانه چیست؟
- آیا فروش لوازم آرایش زنانه توسط مرد جایز است ؟
- آیا فروش لوازم آرایش زنانه توسط مرد جایز است ؟
- حکم پوشیدن حلقه ازدواج توسط زن در صورتی که مرد نامحرم آنرا ببیند چیست؟
- حکم پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چیست؟ آیا زن میتواند بدون قصد لذت به دست چنین مردی نگاه کند؟
- اگر غنا حرام است پس چرا در مراسم عروسی زنانه جائز می شود ؟
- آیا پوشیدن پوشیه بر خانمها واجب است؟
- حکم جوراب پوشیدن خانمها در مقابل نامحرم چیست؟
- آیا پوشیدن لباس با رنگ مشکی مکروه است ؟
- ایا پوشیدن شورت برای مقلدین شما در نماز اجباری است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] فروش لباسهای زیر زنانه به وسیله مردان، چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباس زیر زنانه برای مرد در مذهب اهل سنت حرام است یا نه؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباسهای جذاب و رنگارنگ در برابر نامحرم، برای مردان جایز است؟
- [سایر] پوشیدن لباس زنانه برای مردان و بالعکس چه حکمی دارد؟
- [سایر] پوشیدن لباسهای تنگ و تحریک کننده - که برجستگیهای بدن زن در آن پیدا است - چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] لطفاً بفرمایید پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس برای بازیگری چه حکمی دارد؟
- [سایر] پوشیدن لباس زنانه به وسیله مردان و بر عکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] دوختن لباس زنانه توسط خیاط مرد، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟ تقلید صدای مردان توسط زنان و برعکس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و بالعکس در مجامع عمومی و نیز در موارد خاصّی مثل تعزیه و نمایش چه صورتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر تمام آستر لباس یا مقداری از آن ابریشم خالص باشد ، پوشیدن آن برای مرد حرام ، و نماز در آن باطل است .
- شرط ششم : لباس مرد نمازگزار که به تنهائی میتوان با آن عورت را پوشاند باید ابریشم خالص نباشد ، و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مردان حرام است .
- لباسی که مرد برای پوشیدن زن خود گرفته ، اگر چه زن آن را پوشیده باشد ، بعد از مردن شوهر ، جزء مال شوهر است ، مگر اینکه به زن تملیک کرده باشد و زن حق دارد بعنوان نفقه از شوهر مطالبه تملیک لباس کند . مسائل متفرقه ارث
- پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- پوشیدن پوست سنجاب در نماز اشکال ندارد ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که با آن نماز نخوانند .
- اگر لباسی را بخرد و بعداً از پول ربا ، یا از پول حلالی که مخلوط با آن پول است به صاحب لباس بدهد ، لباس را مالک میشود ، و پوشیدن و نماز خواندن با آن اشکال ندارد ، ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول میخرم ، لباس را مالک نمیشود ، و پوشیدن آن حرام است .
- شرط پنجم : پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام ، و نماز با آن باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- اگر زن بگوید عدّهام تمام شده ، از او قبول میشود مگر آنکه مورد تهمت باشد ، که در این صورت بنابر احتیاط واجب قبول نمیشود ، مثلاً اگر ادعا کند که در یک ماه سه مرتبه خون دیده ادعای او تصدیق نمیشود ، مگر آنکه نزدیکانش از زنان تصدیق کنند که عادت زنانه او اینچنین بوده است . طلاق بائن و طلاق رجعی
- کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است ولی حکم نماز خواندن در آن را نمیداند ، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند به تفصیلی که در مسأله قبلی گفته شد ، نمازش بنابر احتیاط باطل است .
- پوشیدن لباس ابریشمی خالص و طلا باف در حال ناچاری مانعی ندارد ، و نیز کسی که ناچار است لباس بپوشد و لباس دیگری غیر از اینها ندارد ، میتواند با این لباسها نماز بخواند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد یعنی مردان به نحوی لباس نپوشند که بگویند لباس زنانه پوشیده اند و بر عکس، بنابراین پوشیدن دمپایی زنانه به تنهایی برای مردان اشکالی ندارد و برعکس. ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر لباس انگشتنما باشد و شخصیّت کسی را که آن را پوشیده است مسئلهدار کند- که به آن لباس شهرت میگویند- پوشیدن آن لباس چه برای مرد و چه برای زن، حرام است؛ نظیر پوشیدن لباسهای رنگارنگ و نظیر لباس سرخ برای مرد و پوشیدن چادر سرخ برای زن، و نظیر بیرون آمدن از خانه با یک لنگه کفش و مانند اینها. و. حفظ عفّت به حسب زمان و مکان
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد در صورتی که زیّ و روش خود قرار دهد حرام است، بنابراین پوشیدن آن به طور موقّت نظیر تعزیهها و یا پوشیدن زن لباس مرد را برای دفع سرما مانعی ندارد و در هر صورت اگر با آن لباس نماز بخواند نماز صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] پوشیدن لباسهایی که مختصّ به کفّار است، نظیر کراوات و پوشیدن لباسهایی که مختص به اهل معصیت است نظیر لباسهای تنگ و محرّک، برای مرد و زن حرام است و اگر بدون توبه از دنیا رود، پروردگار عالم او را با کفّار و اهل معصیت محشور میکند. صفحه 378
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه برای مرد و یا لباس مردانه برای زن موجب وهن و هتک وی شود، باید از آن خودداری کند، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند نمازش صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد لباس زنانه؛ یا زن لباس مردانه بپوشد و نماز بخواند؛ نماز صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب , مرد لباس زنانه را جامه رسمی خود قرار ندهد و زن نیز لباس مردانه را جامه رسمی خود قرار ندهد , هرچند می توان نماز را در آن اقامه کرد . هرگاه لباس معیّنی از اختصاص به یک صنف خارج شده و به صورت مشترک در آمد، پوشیدن آن برای هر دو صنف, جایز است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه را لباس عادی خود قرار دهد، بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی نماز خواندن در آن صحیح است و احتیاط مستحب آن است که اصلاً مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد؛ خصوصا در هنگام نماز خواندن.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد; ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد، درصورتی که زی خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است، ونماز خواندن با آن حکم مسأله سابقه را دارد.