راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
حکم ورزشهایی که در آن زد و خورد و احیاناً موجب آسیب جسمی می شود چیست؟
اگر ضرر محتمل، معتدّ به و مهم نباشد اشکال ندارد.
عنوان سوال:
حکم ورزشهایی که در آن زد و خورد و احیاناً موجب آسیب جسمی می شود چیست؟
پاسخ:
اگر
ضرر
محتمل، معتدّ به و مهم نباشد اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در مورد ورزش آیا این ورزشهایی که در این زمان هست و بعضا انرژی زیادی هم از فرد برای انجام آن می گیرد هدر دادن قوای جسمانی نیست در حالیکه می دانید مثلا امام علی (علیه السلام) دران زمان فعالیت بدنی که انجام می داده این بوده که چاهی حفر می کرده و بعد آنرا انفاق می کرده در راه خدا که هم کار خیر است (کمک به مستمند _آبادانی زمین _ ایجاد شغل و … ) که هم فعالیت جسمی بوده و هم کاری مفید و مؤثر . چگونه می توانیم آنرا با زندگی شهری امروزمان مطابقت دهیم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] طبق نظر اسلام اگر شوهر درخواست همخوابگی کرد واجب است زن اطاعت کند مگر در ایام عادت ماهانه و روزهداری. از آنجا که علم روانشناسی بانوان اثبات کرده است اگر زن از نظر جسمی و روحی آمادگی آمیزش را نداشته باشد (همچون خستگی، ناراحتی فکری و روحی و امثال آن) مجبور کردن وی به آمیزش موجب آسیب جسمی و روحی زن خواهد شد، آیا اگر زن روزه یا عادت ماهانه نباشد، واجب است از شوهر در خصوص درخواست آمیزش اطاعت کند ولو اینکه این آمیزش موجب آسیب جسمی یا روحی زن گردد؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر فردی در حین امر به معروف و نهی از منکر درگیر شد یعنی موجب زد و خورد شد و افراد آمرین به معروف به فرد گناهکار کتک زدند و جائی از بدن سرخ یا کبود شد آیا باید دیه بدهند؟
[سایر] اگر استمنا که به موجب آن منی خارج می شود این قدر آثار مخرب روحی و جسمی دارد در ازدواج نیز همین مایع خارج می شود پس چرا در ازدواج ضرر جسمی وجود ندارد؟
[سایر] آیا استفاده از خودروی شخصی، موجب حق الناس است؟ چون آلودگی ایجاد میکند و ممکن است شخصی که خودرو ندارد آسیب ببیند.
[آیت الله شبیری زنجانی] شرکت در کلاس ورزشهای رزمی و آمادگی دفاعی که گاهی برای تقویت جسمی و آموزش فنی ضرباتی ردّ و بدل می شود که موجب زخم یا کبودی و درد در بدن می شود، چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] معمولا مشاهده می شود که برخی از افراد عادی در امر پزشکی دخالت کرده و قرص و آمپول یا دارویی را برای مریض توصیه می نمایند آیا در صورتی که این امر منجر به مرگ یا آسیب جسمی شود چگونه است ؟
[سایر] تفاوت بلوغ جسمی و روانی چیست؟
[سایر] آیا جن می تواند به ما آسیب و ضرر بزند؟
[سایر] چرا نباید در حمام، مسواک زد؟
[سایر] چرا نباید در حمام، مسواک زد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر کسی بدون مراعات مصلحت عابرین در جاده عمومی آب بپاشد یا برف و مانند آن را که موجب لغزندگی است در آن بریزد یا کالایی را بگذارد و یا اتومبیل خود را متوقّف نماید که موجب تنگی یا مسدود شدن جادّه شود و در اثر آن آسیب جانی یا مالی به کسی وارد گردد، ضامن خواهد بود.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر بعد از قرارداد، صاحب زمین یا زارع بمیرد مزارعه به هم نمی خورد و ورثه آنها به جای آنان خواهند بود، ولی اگر زارع بمیرد و شرط کرده باشند که شخصاً زراعت کند مزارعه به هم می خورد و اگر زراعت نمایان شده باشد باید سهم او را به ورثه اش بدهند، ولی ورثه نمی توانند صاحب زمین را مجبور کنند که زراعت در زمین باقی بماند، مگر این که چیدن آن موجب ضرر و زیان آنها شود.
[آیت الله اردبیلی] نمایشهای متداول چنانچه مستلزم نظر و لمس نامحرم یا موجب اشاعه فساد و تهییج شهوت و یا توهین به مقدّسات مذهب و اولیای دین و دروغ و باطل نباشد، اشکال ندارد. همچنین بازیهای مختلف اگر در آنها آلات قمار و برد و باخت و ضرر جسمی یا روحی و یا اِتلاف و اِسراف مال در بین نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا مادر صلاحیّت نگهداری و تربیت کودک را نداشته و موجب فساد اخلاق و سوء تربیت دینی یا عدم سلامت جسمی فرزند شوند، حقّ حضانت از آنها ساقط میشود و در این صورت حقّ حضانت به ترتیب به افرادی که در مسأله 2997 گفته شد منتقل میشود.
[آیت الله اردبیلی] اگر در اثر مسامحه و تخلّف در رانندگی، تصادفی پیش آید و آسیب جانی یا مالی به کسی برسد، راننده اتومبیل متخلّف ضامن خواهد بود.
[آیت الله اردبیلی] دختری که از نظر سن، بالغ فرض میشود، ولی از لحاظ جسمی به گونهای است که روزه گرفتن برای او مقدور نیست یا سختی و حرج دارد و یا موجب زیان و ضرر قابل توجّه برای اوست، واجب نیست روزه بگیرد؛ ولی چنانچه بتواند یک روز در میان یا دو روز در میان یا با فاصله بیشتر بعضی از روزها را روزه بگیرد، باید به همین ترتیب عمل نماید و در هر حال هر وقت توانست، باید روزههایی را که نگرفته قضا نماید.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مالک بمیرد ، معاملة مساقات بهم نمی خورد و ورثه اش بجای او هستند .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مالک بمیرد؛ معامله مساقات به هم نمی خورد و ورثه اش به جای او هستند.
[امام خمینی] اگر ارتباط علمای اعلام با ظلمه، موجب تقویت آنها شود یا موجب تبرئه آنها پیش افراد بیاطلاع شود، یا موجب جرأت آنها گردد، یا موجب هتک مقام علم شود، واجب است ترک آن.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان ببیند کسی چیز نجسی را می خورد یا لباس نجس نماز می خواند ، لازم نیست به او بگوید .
اسیب
آفت به آسیب و تباهی گفته می شود.
معتد به
قابل توجه
ضرر
ضرر، مقابل نفع عبارت است از ورود نقصان در مال ، جان و آبرو ؛ واژه ضرر درباره آبرو کمتر به کار رفته است. [۱] [۲]
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*