سلام. من احساس میکنم با اجنه مشکل پیدا کرده ام. مثلا ترسیدم چون اجنه هایی که مواجه شدم خیلی مهربان بودن ولی از ترس سوره ی جن را خواندن جواب گرفتم. شب قبل از خواب 11بار سوره ی قدررا میخوانم چون اعتقاد دارم خدا با هر سوره ی قدر فرشته ایی برای مراقبت ازم میفرسته که تا صبح مراقبم هستن. البته اینا عقایدم هستن و همین عقاید تاثیر مثبت بر زندگیم گذاشته اند!! آیا درست هست؟ با سلام و تشکر از ارتباط شما با شهر سوال. در این باره به طور کلی باید گفت: جهات خرافی و غیر منطقی به این موجود داده شده که وقتی نام جن برده می شود، بعضی از خرافات با آن تداعی می شود. از جمله این که آنها را با اَشکال غریب و وحشتناک موجوداتی دُم دار و سم دار می کشند و اینان را موذی و پر آزار، کینه توز و بد رفتار می دانند که ممکن است از ریختن یک ظرف آب داغ در یک نقطه خالی به آن فرد آسیب بزنند و... خرافات دیگر. بودن جن در تاریکی نیز یکی از خرافاتی است که شایع شده است و هیچ واقعیتی ندارد. اما در مورد اذیت کردن جنیان نسبت به انسان ها باید گفت: هرچند چیزهای عجیب و غریبی که در این باره بین مردم شایع است صحیح نیست، در اکثر موارد اگر نگوییم همه آنها تنها نقل قول های پرواسطه و بدون منتهی شدن به فرد خاص است، اما یقینا وقتی موجودی به نام جن با ویژگی ها وتوانمندی های مختلف را پذیرفتیم، نمی توانیم به طور قطع ویقین بگوییم این موجودات نمی توانند به انسان ها ضرری بزنند، هرچند تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده باشد زیرا دنیا محل رخداد حوادث متفاوت و تاثیر و تاثر عوامل گوناگون بر یکدیگر است. آیا می توانید مطمئن باشید که در طول زندگی هیچ حیوانی به شما آسیبی نمی رساند؟ مسلما خیر؛ پس جن که بالاتر از حیوان موجودی دارای اختیار واراده است چرا نتواند؟ پس اصل وامکان این مساله را نمی توان رد کرد، اما شرائط وقوانین حاکم بر زندگی دو موجود متفاوت یعنی انسان وجن اقتضا می کند که به این اطمینان برسیم ارتباط واصطکاکی بین ما و آنها به وجود نخواهد آمد. در واقع باید گفت زمینه وانگیزه ارتباط و اصطکاک بین ما وآنها از دو طرف وجود ندارد. تنها در موارد نادری ممکن است چنین امری پیش بیاید و جنی کافر یا بدکار به دلائلی قصد آسیب زدن به انسانی را بکند. درصد رخ دادن چنین امری آن قدر پایین است که دغدغه ای برای انسان بر نیانگیزاند. این امر همانند آن است که بگوییم ممکن است انسان شرور و بدکاری در یک شب بدون هیچ دلیلی قصد اذیت وآزار ما را بکند ولی ما حتی از این اتفاق ممکن و محتمل الوقوع چندان ترسی به خود راه نداده، تنها در شرائط خاص با رعایت تمهیداتی احتمال بروز چنین حوادث ناخوشایندی را منتفی می کنیم. مثلا در وقت نامناسب از شب در مکانی که احتمال حضور اراذل واوباش باشد، حضور نمی یابیم. به همین نسبت هم می توانیم در مورد احتمال صدمه دیدن از برخی موجودات دیگر مانند جنیان با تمهیداتی مانند صدقه دادن یا عادت به خواندن برخی سوره ها مانند ناس وفلق ویا آیة الکرسی از بروز چنین حوادث بسیار بعید ایمن گردیم.
سلام. من احساس میکنم با اجنه مشکل پیدا کرده ام. مثلا ترسیدم چون اجنه هایی که مواجه شدم خیلی مهربان بودن ولی از ترس سوره ی جن را خواندن جواب گرفتم. شب قبل از خواب 11بار سوره ی قدررا میخوانم چون اعتقاد دارم خدا با هر سوره ی قدر فرشته ایی برای مراقبت ازم میفرسته که تا صبح مراقبم هستن. البته اینا عقایدم هستن و همین عقاید تاثیر مثبت بر زندگیم گذاشته اند!! آیا درست هست؟
با سلام و تشکر از ارتباط شما با شهر سوال.
در این باره به طور کلی باید گفت:
جهات خرافی و غیر منطقی به این موجود داده شده که وقتی نام جن برده می شود، بعضی از خرافات با آن تداعی می شود. از جمله این که آنها را با اَشکال غریب و وحشتناک موجوداتی دُم دار و سم دار می کشند و اینان را موذی و پر آزار، کینه توز و بد رفتار می دانند که ممکن است از ریختن یک ظرف آب داغ در یک نقطه خالی به آن فرد آسیب بزنند و... خرافات دیگر.
بودن جن در تاریکی نیز یکی از خرافاتی است که شایع شده است و هیچ واقعیتی ندارد.
اما در مورد اذیت کردن جنیان نسبت به انسان ها باید گفت: هرچند چیزهای عجیب و غریبی که در این باره بین مردم شایع است صحیح نیست، در اکثر موارد اگر نگوییم همه آنها تنها نقل قول های پرواسطه و بدون منتهی شدن به فرد خاص است، اما یقینا وقتی موجودی به نام جن با ویژگی ها وتوانمندی های مختلف را پذیرفتیم، نمی توانیم به طور قطع ویقین بگوییم این موجودات نمی توانند به انسان ها ضرری بزنند، هرچند تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده باشد زیرا دنیا محل رخداد حوادث متفاوت و تاثیر و تاثر عوامل گوناگون بر یکدیگر است.
آیا می توانید مطمئن باشید که در طول زندگی هیچ حیوانی به شما آسیبی نمی رساند؟ مسلما خیر؛ پس جن که بالاتر از حیوان موجودی دارای اختیار واراده است چرا نتواند؟ پس اصل وامکان این مساله را نمی توان رد کرد، اما شرائط وقوانین حاکم بر زندگی دو موجود متفاوت یعنی انسان وجن اقتضا می کند که به این اطمینان برسیم ارتباط واصطکاکی بین ما و آنها به وجود نخواهد آمد. در واقع باید گفت زمینه وانگیزه ارتباط و اصطکاک بین ما وآنها از دو طرف وجود ندارد.
تنها در موارد نادری ممکن است چنین امری پیش بیاید و جنی کافر یا بدکار به دلائلی قصد آسیب زدن به انسانی را بکند. درصد رخ دادن چنین امری آن قدر پایین است که دغدغه ای برای انسان بر نیانگیزاند. این امر همانند آن است که بگوییم ممکن است انسان شرور و بدکاری در یک شب بدون هیچ دلیلی قصد اذیت وآزار ما را بکند ولی ما حتی از این اتفاق ممکن و محتمل الوقوع چندان ترسی به خود راه نداده، تنها در شرائط خاص با رعایت تمهیداتی احتمال بروز چنین حوادث ناخوشایندی را منتفی می کنیم. مثلا در وقت نامناسب از شب در مکانی که احتمال حضور اراذل واوباش باشد، حضور نمی یابیم.
به همین نسبت هم می توانیم در مورد احتمال صدمه دیدن از برخی موجودات دیگر مانند جنیان با تمهیداتی مانند صدقه دادن یا عادت به خواندن برخی سوره ها مانند ناس وفلق ویا آیة الکرسی از بروز چنین حوادث بسیار بعید ایمن گردیم.
- [سایر] آیا جنیان مختارند، تفاوت اختیار انسان و جن در چیست؟
- [آیت الله سبحانی] هرگاه واقف بدون اطلاع از دیون خود وقف کند و این وقف به طلبکار ضرر بزند آیا وقف صحیح است؟
- [سایر] تسخیر جن چیست؟
- [سایر] شیطان جنّ بود یا فرشته؟ اگر جن بود چگونه در جریان سجده ملائکه بر آدم حاضر بود.
- [سایر] ماهیت جنیان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] احضار روح و جنّ
- [سایر] ابلیس فرشته بود یا جنّ؟
- [سایر] در مورد جن توضیح دهید؟
- [سایر] در مورد جن ها اطلاعاتی میخواستم؟
- [سایر] منظور از وسوسههای جن و انس چیست؟
- [آیت الله خوئی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد و سیلی بزند و به خود آسیب برساند.
- [آیت الله مظاهری] کسی که سوار حیوان است اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند، یا دیگری کاری کند که حیوان به صاحب خود یا دیگری صدمه بزند ضامن میباشد.
- [آیت الله خوئی] کسی که سوار حیوان است، اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند، ضامن است. و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود یا به کس دیگر صدمه بزند ضامن میباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که سوار حیوان است، اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند، ضامن است و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود، یا به کسی دیگر صدمه بزند، ضامن میباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که سوار حیوان است، اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند، ضامن است، و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود یا به کس دیگر صدمه بزند، ضامن میباشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که سوار حیوان است؛ اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند؛ ضامن است. و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود؛ یا به کسی دیگر صدمه بزند؛ آن کننده کار ضامن می باشد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که سوار حیوان است، اگر کاری کند که آن حیوان به کسی آسیب برساند، ضامن است و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود، یا به کس دیگر صدمه بزند، ضامن میباشد.
- [آیت الله بهجت] کسی که سوار حیوان است، اگر کاری کند که آن حیوان مضطرب شده به کسی آسیب برساند، ضامن است، و نیز اگر دیگری کاری کند که حیوان به سوار خود یا به کس دیگر صدمه بزند، ضامن میباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را نخراشد و به خود سیلی نزند و آسیب نرساند، بلکه اگر آسیب به نقص اساسی بدن بینجامد، حرام میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مدّت مزارعه تمام شود و حاصل به دست نیاید، چنانچه مالک راضی شود که با اجاره یا بدون اجاره، زراعت در زمین او بماند و زارع هم راضی باشد، مانعی ندارد و اگر مالک راضی نشود، چنانچه چیدن زراعت به زارع ضرر بزند و ماندن آن موجب ضرر مالک نباشد، مالک نمیتواند زارع را مجبور کند که زراعت را بچیند و اگر مجبور کند، باید ضرر را جبران نماید، بلکه اگر ماندن زراعت موجب ضرر مالک نباشد، زارع میتواند با دادن اجرت زمین، او را مجبور کند که زراعت در زمینش باقی بماند.