آیا کسی که خود کشی میکند میشود به تشییع جنازهاش رفت؟
اشکال ندارد.
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا کسی که خود کشی میکند میشود به تشییع جنازهاش رفت؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کسی که بدهی دارد ولی او را به عنوان روحانی یا خدمه کاروان به مکّه میبرند، آیا حجّ او کفایت از حجّةالاسلام میکند؟
- آیا کسی که نمیداند قسم خوردن به اسم مبارک خداوند کفّاره دارد و قسم بخورد، ایا کفّاره بر او واجب است؟ کسی که بدون توجّه و بدون اختیار به نام خدا قسم بخورد، آیا کفّاره بر او واجب میشود؟
- کسی که نیابتاً به مکّه مشرّف می شود، آیا به محض رسیدن به میقات در صورتی که پول قربانی را داشته باشد مستطیع میشود؟
- کسی که اهل پرداخت خمس نیست یا زکات واجب مالش را نمیپردازد، رفت و آمد با او و استفاده از اموالش چه صورتی دارد؟
- کسی که اهل پرداخت خمس نیست یا زکات واجب مالش را نمیپردازد، رفت و آمد با او و استفاده از اموالش چه صورتی دارد؟
- کسی که استطاعت مالی داشته و حج بر او مستقر شده و اکنون استطاعت ندارد، آیا تا زنده است کسی میتواند تبرّعاً به نیابت او حج بجا آورد؟
- کسی که برای رفتن به حجّ پول را در بانک میگذارد و چند سال میگذرد، آیا به آن خمس تعلّق میگیرد؟
- در صورتی که رفت و آمد با افراد متجمّل و اهل دنیا دل را میمیراند، آیا کم کردن رفت و آمد با آنها مگر در حدّ ضرورت، صدق قهر میکند؟
- در بعضی از خانوادهها رایج شده که قبل از اجرای صیغه عقد، داماد (غیر از رفت و آمدهای متعارف که برای خواستگاری هست) رفت و آمدهائی با دختر دارد که در این رفت و آمدها با هم گفتگو و نشست و برخاست کرده یا با هم از منزل بیرون میروند، و یا این که دختر و پسر قبل از این که والدین اطّلاع یابند به اصطلاح خودشان با شوهر آیندهشان در مورد زندگی آینده ساعتها با هم گفتگو دارند، آیا این روابط جایز است یا خیر؟
- آیا کسی که میخواهد به حج مشرّف شود، میتواند پول آن را برای جهیزیه، مدرسه سازی، امور خیر، اشتغال زایی جوانان و .... هزینه کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
- [سایر] سلام.ممنونم که اینقدر سریع جواب دادید من وقتی در نماز خواندن کاهلی میکنم و کسی را از خودم میرنجانم خیلی دلم میگیره هیچ کاری هم نمیتونم انجام بدم. بعضی روزها خیلی خوبم ...اما الان خیلی ناراحتم.مثل اینکه شیطان یک چیزی گذشته روی سرم و مرا هدایت میکند اصلا نمیتوانم نماز بخوانم خیلی ناراحتم
- [سایر] با توجه به مفهوم آزادی با چه معیار منطقی و عقلی، بردهداری در اسلام به طور قطع، حرام و ممنوع نگردیده است؟
- [سایر] داستان ذبح گاوی که در آیه 67 سوره بقره آمده چیست؟
- [سایر] تفسیر بعضی از آیات را که برای فهم دیگر آیات مفید و راهگشاست، بیان کنید .
- [سایر] آیا در زمان غیبت، ذکر نام امام زمان (عج) به طور صریح جایز است؟
- [سایر] آیا انسانی که مرده ولی هنوز دفن نشده، فشار قبر ندارد؟ و سوال و جوابی از او نمیشود؟ مثل کسانی که در جنگ می میرند و سال های سال کسی جنازه آنها را پیدا نمی کند.
- [سایر] آیا کسانی که در ماه رمضان فوت میکنند و یا تصادف میکنند، نزد خداوند متعال دارای درجه و مقام هستند؟
- [سایر] به کارگیری «ینزفون» به صورت معلوم و مجهول در دو سورهی صافات و واقعه برای چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] یک خبرنگار در مقابل ضدّ ارزشها چگونه میتواند امر به معروف و نهی از منکر کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- چیزهایی که وضو را باطل میکند، تیمّم را هم باطل میکند.
- استعمال سیگار و تریاک و هرویین و سایر دخانیات روزه را باطل میکند. 3 - اماله کردن:
- در ضمانت لازم نیست لفظ عربی باشد، بلکه با هر لفظی یا عملی باشد کفایت میکند.
- تعارفهایی که مردم با یکدیگر دارند نظیر ارادتمندم، نوکر شما هستم و امثال اینها حرام نیست، زیرا از اینگونه الفاظ معنی واقعی اراده نمیشود، ولی مسلمان باید از الفاظی که واقعیّت ندارد احتراز کند و در تعارفها به الفاظی که واقعیّت دارند نظیر متشکرم، الحمدللَّه و امثال اینها اکتفا کند.
- اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد یا بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است روزه او باطل میباشد، ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
- اگر در وقت درک مشعر الحرام نابالغ بالغ شد یا مجنون عاقل گردید حجّ او کفایت از حجّ واجب میکند.
- اگر پدر و مادر مقصّر باشند، نظیر اینکه مادر با زن فرزندش ناسازگاری میکند و یا پدر با اولاد تندخویی میکند، فرزند نمیتواند با آنها تندخویی کند و باید بر بدی آنها صبر کند، اگرچه طرفداری از آنها لازم نیست بلکه جایز نیست، و اگر میتواند از باب ارشاد جاهل آنان را ارشاد کند، باید ارشاد کند.
- اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد که رکعتهای نمازش کم بوده، چنانچه کاری که نماز را باطل میکند انجام نداده، باید آنچه از نماز نخوانده، بخواند و برای سلام بیجا دو سجده سهو بنماید. و اگر کاری که نماز را باطل میکند انجام داده، مثلاً پشت به قبله کرده، باید نماز را دوباره به جا آورد.
- وسواسی که برای تطهیر، زیادتر از متعارف آب استعمال میکند، علاوه بر گناه وسواسی که دارد مبذّر نیز میباشد و گناه آن را نیز دارد.
- کسی که در کارهای وضو و شرایط آن مثل پاک بودن آب و غصبی نبودن آن خیلی شک میکند باید به شک خود اعتنا نکند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] چیزهائی که وضو را باطل میکند، تیمّم بدل از وضو را هم باطل میکند وچیزهائی که غسل را باطل مینماید، تیمّم بدل از غسل را هم باطل مینماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] به فقیری که گدایی میکند، میشود زکاْ داد، ولی به کسی که زکاْ را در معصیت مصرف میکند نمیشود زکاْ داد.
- [آیت الله اردبیلی] به فقیری که گدایی میکند، میشود زکات داد؛ ولی به کسی که زکات را در معصیت مصرف میکند، نمیشود زکات داد.
- [آیت الله بروجردی] به فقیری که گدایی میکند، میشود زکات داد، ولی به کسی که زکات را در معصیت مصرف میکند، نمیشود زکات داد.
- [آیت الله خوئی] به فقیری که گدایی میکند، میشود زکات داد، ولی به کسی که زکات را در معصیت مصرف میکند نباید زکات داد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است ولی نمیداند نماز را باطل میکند، مانند کسیست که میداند لباس غصبی نماز را باطل میکند.
- [آیت الله اردبیلی] چیزی که بر آن تیمّم میکند باید غصبی نباشد.
- [آیت الله بهجت] چیزی که بر آن تیمم میکند نباید غصبی باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در عقد شرط کنند کسی که کار میکند، یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند بیشتر منفعت ببرد، باید آنچه را شرط کردهاند به او بدهند و همچنین است اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند، یا کمتر کار میکند بیشتر منفعت ببرد، شرکت آنان اشکالی ندارد و تا زمانی که عقد شرکت باقی است باید بشرط عمل کنند.
- [آیت الله بهجت] اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند، یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند، بیشتر منفعت ببرد، باید به شرطی که کردهاند عمل نمایند، و همچنین است بنابر اظهر، اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند، یا کمتر کار میکند بیشتر منفعت ببرد، در صورتی که چنین شرطی عقلایی باشد.