راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر کسی در اشواط سعی شک کند، می تواند سعی را رها کند و برای اطمینان بیشتر آن را از اول شروع کند؟
بنابر اقل بگذارد وسعی را تمام کند.
عنوان سوال:
اگر کسی در
اشواط
سعی شک کند، می تواند سعی را رها کند و برای
اطمینان
بیشتر آن را از اول
شروع
کند؟
پاسخ:
بنابر اقل بگذارد وسعی را تمام کند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا رعایت موالات بین اشواط سعی لازم است؟
شخصی وارد نماز میشود؛ ولی در بین نماز اطمینان پیدا میکند که هنگام شروع نماز وقت نماز نبوده است، در این صورت چه وظیفهای دارد؟
آیا در بین اشواط سعی می شود روی صفا و یا مروه نشست واستراحت کرد؟
شخصی هر موقع در نماز برای او شکّی ایجاد میشود، نماز خود را رها میکند و نماز را از سر میگیرد. آیا قطع نماز و شروع مجدّد آن، کار صحیحی است؟ آیا نماز دوّم مجزی است؟
آیا در وسط اشواط سعی و در بین راه صفا ومروه می شود نشست وقدری استراحت کرد یا باید بدون وقفه به حرکت ادامه داد؟
اگر کسی در اثنای یکی از اشواط طواف، محدث شده و وضوی او باطل گردد، در این صورت چه وظیفه ای دارد؟
اگر شخص مسافر شک کند که مسافرت او به حد شرعی رسیده یا خیر، آیا میتواند روزه خود را افطار کند یا باید تا حصول اطمینان از مسافت شرعی به روزه خود ادامه دهد؟
اگر انسان از پیشگویی منجّمین اطمینان حاصل کند که فردا اول ماه است، آیا میتواند به این اطمینان عمل نماید؟
اگر کسی مجبور شود بین اشواط سعی و در بین راه صفا و مروه ، مسعی را ترک کند مثلاً پای او خون بیاید، در اینصورت وقتی بر می گردد باید سعی را از سر گیرد یا می تواند ادامه دهد و در صورتی که می تواند ادامه دهد، باید از محلی که ترک کرده است ادامه دهد؟
کسی که در رکعات نماز شک میکند و بعد از مقداری تأمّل، شکّ او تبدیل به گمان میشود و بعد از آن، تبدیل به شکّ دیگری میگردد، کدام یک از شکّ اوّل و گمان بعد از آن و شکّ دوّم را باید ملاک عمل خود قرار دهد؟ (مثلاً شک بین سه و چهار میکند و بعد گمان به چهار رکعت پیدا میکند و بعد گمانش تبدیل به شک بین دو و چهار میشود)؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] شخصی در پایان یکی از اشواط طواف آن را رها کرده و لحظهای استراحت میکند و هنگامی که برای تکمیل آن بر میگردد، شک میکند که شوط پنجم بوده یا ششم تکلیفش چیست؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا به مجرد شک در اشواط طواف طواف باطل می شود یا می تواند تروی کند
[آیت الله وحید خراسانی] حکم ظن در عدد اشواط طواف مستحبی حکم شک را دارد یا خیر
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی به هنگام رمی جمرات در تعداد سنگهایی که پرتاب کرده شک می کند، سپس آن مقدار را رها کرده، از اوّل شروع می نماید. آیا رمی او صحیح است؟
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی وقت رمی جمرات شک کرد که چند سنگ زده ام پس ان مقدار را رها کرد و دوباره از اول شروع نمود ایا رمی او اشکال دارد یا نه
[سایر] با سلام، اگر زن و شوهری مطمئن نباشند و شک کنند که زن دوره عادت ماهیانه اش شروع شده یا نه و دخول انجام بدهند چه حکمی دارد؟ و در صورت عدم اطمینان کامل از شروع دوره، برای بار دوم هم دخول را انجام بدهند حکمش چیست ؟ کفاره دارد یا ندارد؟ با تشکر.
[آیت الله سبحانی] فقهای معظّم (دامت برکاتهم) در مناسک حج در اشواط طواف یا نماز طواف و سعی موالات عرفی را معتبر دانسته اند، بفرمایید که آیا اگر در بین اشواط طواف و یا سعی اقامه را گفته و نماز را شروع کردند و ما نیز به تبعیت آنها نماز را در همانجا که بودیم خواندیم و حساب کردیم که اقامه و نماز در حدود یک ربع ساعت طول کشید آیا از همانجا طواف را ادامه داده تکمیل نماییم و یا اعاده نیز لازم است؟
[آیت الله وحید خراسانی] کسی در وقت طواف شک در اشواط پیدا کرد و چون گمانش به یک طرف بیشتر بود بنا را بر ان طرف گذاشت و بعد از انجام اعمال یقین به صحت طواف خود پیدا کرد ایا طواف او صحیح است
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که قدر متیقن عدد اشواط را می داند اما تردید دارد که شوط بعدی را انجام داده یا نه مثلا می داند پنج شوط انجام داده ولی شک دارد که بقیه را انجام داده یا نه تکلیف او چیست
[آیت الله خوئی] شخصی در شوطی از اشواط طواف یا سعی شک میکند که صحیح انجام داده یا باطل سپس به قصد استیناف فریضه، 7 شوط کامل بجا میآورد، آیا طواف یا سعیش صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در جایی که به واسطه احتمال باد و باران و زیادی جمعیت و مانند اینها اطمینان ندارد که بتواند نماز را تمام کند، اگر شروع کرد و به مانعی بر نخورد، نمازش صحیح است.
اگر انسان شک کند که به اعضای وضوی او چیزی چسبیده یا نه، چنانچه احتمال او در نظر مردم به جا باشد مثل آنکه بعد از گل کاری شک کند گل به دست او چسبیده یا نه، باید وارسی کند یا به قدری دست بمالد که اطمینان پیدا کند که اگر بوده بر طرف شده یا آب به زیر آن رسیده است.
اگر کسی به زور بدهکار را از دست طلبکار رها کند، چنانچه طلبکار دسترسی به او نداشته باشد، کسی که بدهکار را رها کرده باید او را به دست طلبکار بدهد.
افراد وسواسی که زود اطمینان به نجاست چیزی پیدا میکنند، یا هنگام آب کشیدن چیزی به آسانی اطمینان پیدانمیکنند نباید به اطمینان خود اعتنا کنند بلکهباید بهطور متعارف عمل کنند و اعتنای اینگونه افراد به گمان بلکه به اطمینان خود حرام است و اعمال غیر متعارف آنها موجب خسران دنیا و آخرت است.
زمینها و بناهایی که مالک معیّن دارند تا وقتی که صاحبان آنها اعراض نکرده باشند یا شک شود که اعراض کردهاند یا نه، گرچه خراب شود یا آن را رها نموده باشند، کسی نمیتواند آن را آباد نماید و با آباد نمودن مالک آن نمیشود.
اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره توحید یا کافرون شود، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند.
وصی باید شیعه و بالغ و عاقل و مورد اطمینان باشد.
اگر در نماز، غیر سوره توحید و کافرون سوره دیگری بخواند، تا به نصف نرسیده میتواند رها کند و سوره دیگر بخواند.
پیش از آنکه عامل شروع به کار کند مالک و عامل میتوانند مضاربه را به هم بزنند.
پیش از آنکه عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل میتوانند جعاله را به هم بزنند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .در نماز مستحب, هر سوره ای را که شروع کرده، میتواند آن را رها نماید, هرچند به نصف آن رسیده باشد و سوره دیگر را شروع کند.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
[آیت الله اردبیلی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
[آیت الله بروجردی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند، یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده تمام نماید.
[آیت الله سبحانی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام می رسد; احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده تمام نماید.
[امام خمینی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام می رسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
[آیت الله بهجت] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام می رسد ، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند ، یا اگر شروع کرده تمام نماید .
[آیت الله خوئی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، درصورتی که زیاد طول نکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده تمام نماید و اگر زیاد طول بکشد احتیاط واجب آن است که شروع نکند، و چنانچه شروع کرده تمام ننماید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید؛ به رکوع امام می رسد؛ در صورتی که زیاد طول نکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند؛ یا اگر شروع کرده تمام نماید و اگر زیاد طول بکشد احتیاط واجب آن است که شروع نکند و چنانچه شروع کرده تمام ننماید.
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، در صورتی که زیاد طول نمیکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده، تمام نماید و اگر زیاد طول میکشد، چنانچه بخواهد نماز جماعتش باقی باشد، باید شروع نکند و چنانچه شروع کرده، تمام ننماید.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
اشواط
شوط اصطلاحی است که در باب حج و به هر دور چرخیدن دور خانه کعبه گفته می شود
شروع
آغاز به حالتی در مقابل پایان گفته می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*