آیا وسائل و مملوکاتی که قبل از بلوغ به دست انسان رسیده، خمس دارد؟
اگر از لوازم زندگی نباشد خمس دارد.
اگر از لوازم زندگی نباشد خمس دارد.
عنوان سوال:
آیا وسائل و مملوکاتی که قبل از بلوغ به دست انسان رسیده، خمس دارد؟
پاسخ:
اگر از لوازم زندگی نباشد خمس دارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- سود پولی که از کشاورزی به دست آمده، آیا متعلّق خمس است؟
- اگر زنی پولی به دست آورد در اثر کار کردن، آیا خمس آن را همان موقع باید بدهد یا این که میتواند تا پایان سال خمسی صبر کند؟
- اگرچیزی به ما بدهند، یا در منزل اقوام به ما گفتند چیزی را بخوریم و بدانیم یا یقین داشته باشیم که خمس و زکات آن پرداخت نشده، یا از اموال بیت المال است، یا پول نزول و بهره است، چه باید بکنیم؟ آیا باید خودمان قبل از مصرف خمس و زکات آن را بپردازیم؟
- اگر دختری نداند از ابتدای بلوغ که در ماه رمضان به علّت عذر شرعی روزه خورده، آیا روزههای آن سال را گرفته و یا بعد از ماه رمضان بعدی گرفته، چگونه باید کفّاره روزهها را بدهد؟ البته این مربوط به سالهای اوّل بوده، بعد از واقف شدن به این مسأله که باید کفّاره دهد تمام روزههای هر سال را قبل از ماه رمضان بعدی میگرفته، وظیفه او چیست؟
- مقداری وام گرفتهام که در طول چهار سال بپردازم، آیا به این پول خمس تعلّق میگیرد؟
- زن در جایی وضو میگیرد که چشم مرد نامحرم به دست و بازوی او میافتد، آیا وضوی او باطل است؟
- حیوانات که میمیرند، بعد از مرگ آنها روحشان به کجا میرود؟ آیا روح آنها را مانند انسان خدا داده است؟
- آیا واجب است که اعتقاد انسان به اصول دین از روی تحقیق باشد یا این که تقلید از اهل فن کفایت میکند؟
- 1 آیا واجب است که انسان در زمان غیبت از شخصی به عنوان ولیّ فقیه پیروی کند؟
- اگر انگور را قبل از کشمش شدن بفروشد در صورتی که کشمش آن به حدّ نصاب برسد، آیا زکات دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
- [سایر] سند روایت تاریخ طبری درباره هجوم به خانه حضرت زهرا(س) به این صورت است: (حَدَّثنا ابنُ حُمَیْد، قال: حَدَّثَنا جَرِیر، عَنْ مُغِیرَة، عَنْ زِیَادِ بْنِ کُلَیْبٍ). ابن حُمید - راوی اول - چه کسی است؟ در جوابیه یورش به خانه وحی که اهل سنت نوشتهاند، چنین آمده است: راوی اول: ابن حمید، ابو عبدالله الرازی، متوفای سال 248ه.ق است. این شخص متهم به دروغگو بودن است. (ذهبی، شمس الدین، محمد بن احمد، میزان الاعتدال ج 3، ص 530، شماره شرح حال: 7453). اما در مقالهای از شیعه خواندم که: مُحَمَّد بن حمید بن حیان التمیمی است که در کتاب (تهذیب الکمال) خیلی توثیق شده است. حال بفرمایید این راوی کدام یکی است؟ اولی که دروغگو است یا دومی؟ همچنین مطرح کردهاند که آخرین راوی خود شاهد این ماجرا نبوده است. بنابراین، روایت منقطع است. پس آخرین راوی که به نقل داستان پرداخته است، وی گرچه مورد توثیق علمای جرح و تعدیل قرار گرفته است، اما خود شخصاً شاهد ماجرای سقیفه و جریان رفتن عمر بن خطاب به خانه فاطمه زهرا(س) نبوده است. وی از تابعینی؛ مانند ابراهیم نخعی، سعید بن جبیر، عامر شعبی و فضیل بن عمرو فقیمی روایت کرده است. (تهذیب الکمال من اسماء الرجال، ج 9، ص 504، شماره شرح حال 2065). و در زمان حکومت یوسف بن عمرو در سال 120 قمری وفات نموده است. (الطبقات الکبری، ج 6، ص 330؛ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 334).
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد