راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا غسل در استخر و حوض صحیح است؟
صحیح است.
عنوان سوال:
آیا
غسل
در استخر و
حوض
صحیح است؟
پاسخ:
صحیح است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا معتکف میتواند در مسجد غسل کند؟ مثلاً به خاطر گرمی هوا از حوض مسجد برای غسل استفاده کند.
نماز خواندن مرد با مایو در کنار استخر چه حکمی دارد؟
آیا می شود پارچه ای را خیس کرد و به عنوان غسل به بدن کشید؟ آیا این غسل صحیح است ؟
سوال : اگر در غسل ترتیبی موقع شستن سمت چپ سهواً قسمتی از سمت راست شسته شود، آیا غسل صحیح است؟
آیا جوهر و مرکب خشک، مانع از صحت وضو و غسل می شود و یا با آن وجود وضو و غسل صحیح می باشد؟
اگر شخص دیگری انسان را وضو یا غسل دهد صحیح است؟
اگر انسان به خاطر ترس از آبرو به جای غسل تیمّم کند، آیا تیمّم او صحیح است؟
اگر انسان به خاطر ترس از آبرو به جای غسل تیمّم کند، آیا تیمّم او صحیح است؟
کسی که میداند نمیتواند تا قبل از اذان صبح غسل کند، آیا میتواند خود را جنب کند و با تیمم روزه بگیرد؟ و آیا روزه او صحیح است یا نه؟
بعد از غسل واجب مانعی بر روی بدن خودم دیدم و نمی دانم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کنم ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] می خواستم بپرسم که اگر در استخر غسل کنیم و مایو به پا داشته باشیم آیا آن غسل صحیح است؟
[سایر] آیا غسل ارتماسی در استخر شنا (در حالی که شخص مایو به تن دارد) صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که برای شنا بلیت تهیه میکند و به استخر میرود، آیا با آب استخر میتواند غسل کند؟
[آیت الله اردبیلی] گاهی در آب استخر آن قدر کلر میزنند که چشمها را میسوزاند. آیا با این آب، غسل کردن صحیح است؟
[آیت الله سیستانی] آیا در آب استخر و جکوزی می شود غسل کرد ؟
[سایر] آیا انجام غسل ارتماسی، با لباس زیر در استخر جایز است؟<BR>
[آیت الله سبحانی] آیا در استخر، در حالی که لباس بر تن هست، می توان غسل ارتماسی کرد؟
[آیت الله سیستانی] در غسل ترتیبی آیا در استخر و امثال آن می توان داخل آب شد و زیر آب روی بدن با حرکت دست غسل نمود یا خیر ؟
[سایر] حوض کوثر کجاست؟ حقیقت حوض کوثر چیست؟
[آیت الله خامنه ای] تخلیه آب استخر به نیّت صید ماهی
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که غسل واجب بر گردن اوست اگر شک کند غسل کرده یا نه نمازهایی را که خوانده صحیح است، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
کسی که میداند آب برایش ضرر ندارد چنانچه غسل کند یا وضو بگیرد و بعد بفهمد که آب برای او ضرر داشته وضو و غسل او صحیح است، بلکه اگر در صورت علم به ضرر وضو بگیرد یا غسل کند وضو و غسلش صحیح است. سوّم - وقت برای وضو یا غسل نداشته باشد:
اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کردهاند، وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم: اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
وضو گرفتن مانند غسل خود به خود مستحب است و لازم نیست برای کاری باشد. پس اگر پیش از وقت نماز وضو بگیرد یا غسل کند صحیح است.
غسل را به دو صورت میتوان انجام داد: اوّل: غسل ترتیبی و آن غسلی است که اوّل سر و گردن، بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشوید. و اگر عمداً یا از روی فراموشی یا به واسطه ندانستنِ مسئله به این ترتیب عمل نکند غسل او باطل است. دوّم: غسل ارتماسی و آن غسلی است که در یک لحظه، آب، تمام بدن را فرا بگیرد، بلکه اگر به نیّت غسل ارتماسی، به تدریج در آب فرو رود، غسل او صحیح است. چنانکه اگر بعضی از بدن غسل کننده، در آب و بعضی قسمتهای دیگر، بیرون از آب باشد و به نیّت غسل، بقیه بدن را در آب فرو برد، غسل او صحیح است. چنانکه اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیّت غسل، بدن را حرکت دهد یا از آب بیرون آید غسل او صحیح است.
اگر در موقع غسل، خون قطع نشود، غسل صحیح است ولی اگر موجب سرایت نجاست به جاهای دیگر بدن شود و نتواند از جریان خون جلوگیری کند، باید تیمّم نماید.
از آنجا که عرق جنب از حرام نجس نیست، بنابراین کسی که از حرام جنب شده، چنانچه با آب گرم، غسل کند، اگر عرق هم بکند، غسل او صحیح است.
اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند یا اگر وظیفه او تیمّم است عمداً تیمّم ننماید روزهاش باطل است ولی اگر از روی سهو یا جهل یا اجبار غسل یا تیمّم ننماید روزهاش صحیح است.
تمام شرطهایی که برای صحیح بودن وضو گفته شد، مثل پاک بودن آب و مضاف نبودن آن در صحیح بودن غسل هم شرط است ولی در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید و نیز در غسل ترتیبی لازم نیست بعد از شستن هر قسمت فوراً قسمت دیگر را بشوید، و نیز لازم نیست آب جریان داشته باشد بلکه همین مقدار که بدن خوب تر شود گرچه جریان نداشته باشد کفایت میکند.
مستحاضه متوسّطه و کثیره که باید وضو بگیرد و غسل کند هر کدام را اوّل به جا آورد صحیح است ولی بهتر آن است که اوّل وضو بگیرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .آب استخر، حوضِ حمام و مانند آن، اگر متصل به جاری باشند, حکم آب جاری را دارند و اگر متصل به کُر باشند، گرچه کمتر از آن, باشند حکم آب کُر را دارند.
[آیت الله خوئی] وضو گرفتن از حوض مدرسهای که انسان نمیداند آن حوض را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای محصلین همان مدرسه، در صورتی که معمولًا مردم از آن حوض وضو میگیرند اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] کسی که نمی خواهد در مسجدی نماز بخواند ، اگر نداند حوض آن را برای همة مردم وقف کرده اند یا برای کسانی که در آنجا نماز می خوانند نمی تواند از حوض آن وضو بگیرد ، ولی اگر معمولا کسانی هم که نمی خواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو می گیرند ، می تواند از حوض آن ، وضو بگیرد .
[آیت الله بهجت] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه؛ در صورتی که معمولا مردم از آن حوض وضو می گیرند اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] وضو گرفتن از حوض مدرسهای که انسان نمیداند آن حوض را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای محصّلین همان مدرسه ، در صورتی که معمولاً مردم از آن حوض وضو میگیرند و کسی منع نمیکند اشکال ندارد .
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
[امام خمینی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای هم? مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
[آیت الله اردبیلی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند، اگر نداند حوض آن را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که درآنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد؛ ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو بگیرند و وضو گرفتن آنان نشانه رضایت متولّی باشد، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
[آیت الله بروجردی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند، اگر نداند حوض آن را برای همهی مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آن جا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آن جا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
حوض
حَوْض، از مواقف قیامت که پیامبراکرم به روز رستاخیز، از مؤمنان امت خویش در کنار آن دیدار میکند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*