راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
در مورد حدّ سرقت بفرمایید:
الف) قطع ید به دست حاکم اسلامی شرایطی دارد و از آن شرایط درخواست صاحب مال است.
عنوان سوال:
در مورد حدّ سرقت بفرمایید:
پاسخ:
الف) قطع
ید
به دست حاکم اسلامی شرایطی دارد و از آن شرایط درخواست صاحب مال است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حکم مقاومت در مقابل جانی یا سارق برای جلوگیری از تجاوز یا هتک ناموس یا سرقت در فروض ذیل را بیان فرمائید:
1) سرقت اطّلاعات سرّی کد شده و رمزدار از شبکههای کامپیوتری یا کامپیوترهای شخصی و کشف رمز آنها چه حکمی دارد؟
زن و شوهری اهل دو شهر جداگانه هستند و محل کارشان در شهر سوّمی است، ولی مجبور شدهاند در خارج از حد ترخص شهر محل کار، سکنی بگیرند. هر روز از محل زندگی به محل کار میروند و بر میگردند و هر چند وقت یک بار هم به شهرهای خودشان میروند. بفرمایید حکم نماز و روزة آنها در این چهار شهر چیست؟ همچنین بفرمائید اگر هر کدام از آنها به شهر همسرش برود، حکم نماز و روزة او چیست؟
حد جواز گفتن لبّیک تا کجاست؟
مسافری که نمیداند مسافرت او به حد شرعی خواهد رسید یا نه، آیا میتواند پس از گذشتن از حد ترخص روزه خود را افطار کند؟
در مورد دعا نویسی بفرمایید:
در رابطه با دفاع بفرمایید:
در دو مورد زیر بفرمایید:
در مورد خمس حقوق بازنشستگی بفرمایید:
در مورد اذیت و آزار مؤمن بفرمایید:
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] لطفا بفرمایید در خرید و فروش کالا حد سودی که روی کالا گذاشته می شود تا چه حد شرعی است و تاجر تا حد مجاز می باشد؟
[آیت الله خوئی] بفرمائید زنهای حائض میتوانند داخل رواق حرمهای ائمه علیهم السلام بشوند یا خیر، و ثانیاً حد حرم راهم مرقوم فرمائید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در بسیاری موارد از جمله مسائل خمس فرموده اید (در حد شأن) لطفاً بفرمایید معنای شأن و ملاک آن چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به این که در برخی از روایات آمده که: (شدّت تازیانه در حدّ شرب خمر، شدیدتر از حدّ قذف است.) و در برخی دیگر از روایات آمده که (تازیانه های حدّ قذف معمولی زده می شود.) لطفاً بفرمایید که شدّت تازیانه ها در حدّ شرب خمر چگونه باید باشد؟ آیا همانند حدّ زنا باید اشدّ ضرب باشد، یا از نظر شدّت بین حدّ زنا و حدّ قذف می باشد؟
[آیت الله علوی گرگانی] در مورد سرقت مستوجب حدّ بفرمائید : آیا پس از شکایت مسروق منه و قبل از ثبوت جرم، امکان عفو سارق توسط مسروق منه نسبت به اجرای حدّ وجود دارد یا خیر؟
[آیت الله بهجت] حد گمان و یقین را در مسایل بفرمایید که آیا منظور اطمینان است یا مراد علمی است که احتمال خلاف در آن راه نداشته باشد؟
[آیت الله بهجت] اینجانب مجرّد و در خانه ی پدری ساکن هستم. لطفا بفرمایید بنده تا چه حدّ مجازم از وسایل خانه ی پدری استفاده کنم؟
[آیت الله مکارم شیرازی] سختگیری های بیش از حدّ برخی والدین در مورد مسائل مقدّماتی ازدواج (مهریّه و مانند آن) موجب محروم شدن جوانان از ازدوج می شود، خواهشمند است بفرمایید عمل مذکور چه صورت دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] بعضی در مورد غسل وجه در وضو تصریح کرده اند که سفیدی دو طرف جلو سر که نزعتان باشد از حدّ وجه خارج است، بفرمایید این مطلب اتفاقی است یا مانند دخول عارض در وجه مورد خلاف است؟
[آیت الله علوی گرگانی] در خصوص حدّ قتل در لواط بفرمائید : الف - آیا احصان از شرائط لازم برای مجازات میباشد؟ ب - در صورت مثبت بودن پاسخ آیا در این حکم بین فاعل و مفعول تفاوتی وجود دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کسی به زور و عنف با زنی زنا کند حدّ او کشتن است.
اگر کافری با زن مسلمان زنا کند حدّ او کشتن است.
اگر مرد بالغ و عاقل با اختیار خود لواط کند یا لواط دهد حدّ او کشتن است.
اگر مستأجر در پرداخت مال الاجاره از حدّ متعارف تأخیر کند، اجاره دهنده میتواند اجاره را به هم بزند.
اگر شخص بالغ و عاقل با اختیار و توجّه مشروب مست کنندهای را بخورد هرچند کم باشد و به حدّ مستی نرسد حدّ او هشتاد تازیانه است، و اگر سه مرتبه مشروب بخورد و در هر مرتبه او را تازیانه بزنند در مرتبه چهارم حدّش کشتن است.
اگر مجرم قبل از دسترسی حاکم به او توبه کند، یا صاحب مال در سرقت، دزد را عفو کند حدّ از او ساقط میشود، ولی در مردی که مرتد شود، چنانکه گذشت گرچه توبه او قبول است ولی حدّ ساقط نمیشود.
اگر یکی از دو طرف در پرداخت مال المصالحه از حدّ متعارف تأخیر کند دیگری میتواند صلح را به هم بزند.
اجرای حدود الهی وظیفه حاکم شرع است و دیگران حقّ دخالت ندارند. و در باب حدود به اندک شبهه، باید از اجرای حدّ خودداری شود.
اگر کسی با یکی از زنهایی که محرم نسبی او هستند زنا کند حدّ او کشتن است ولی در محرمهای رضاعی و سببی این حکم نیست.
اگر کسی مثلاً قفل را شکست و داخل شد ولی پیش از اینکه چیزی را ببرد بازداشت شد حدّ جاری نمیشود ولی او را تعزیر میکنند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .اگر نمازگزار پس از رسیدن به حدّ رکوع و آرام شدن بدن، سر بردارد و دوباره به قصد رکوع به حدّ رکوع برسد, نماز او باطل است و اگر بعد از رسیدن به حدّ رکوع و آرامش بدن, دوباره به قصد رکوع بیشتر خم شود، به صورتی که از حدّ رکوع خارج باشد و بار دیگر به حدّ رکوع برگردد، احتیاط واجب است که نماز را دوباره اقامه نماید.
[آیت الله وحید خراسانی] پول طلا و نقره ای که بیشتر از اندازه معمول فلز دیگر دارد اگر به ان پول طلا و نقره بگویند و خالصش هم به حد نصاب برسد زکات به ان تعلق می گیرد و همچنین بنابر احتیاط واجب در صورتی که خودش به حد نصاب برسد و خالصش به حد نصاب نرسد ولی اگر به ان پول طلا و نقره نگویند هر چند خالصش به حد نصاب برسد اقوی ان است که زکات به ان تعلق نمی گیرد
[آیت الله سیستانی] اگر کسی یقین پیدا کند که به حدّ ترخّص رسیده و نماز را شکسته بجا آورد ، و سپس معلوم شود که در وقت نماز به حدّ ترخّص نرسیده بود ، باید نماز را دوباره انجام دهد ، پس چنانچه در این حال هنور به حدّ ترخّص نرسیده باشد باید نماز را تمام بخواند ، ودر صورتی که از حدّ ترخّص گذشته باشد نماز را شکسته بجا آورد ، و اگر وقت گذشته نماز را مطابق وظیفهاش در هنگام فوت آن ، بجا آورد .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که از وطنش صرف نظر کرده و می خواهد وطن دیگری برای خود اختیار کند؛ اگر شغلش مسافرت نباشد؛ باید در مسافرت خود نماز را شکسته بخواند. شرط هشتم - آنکه به حد ترخص برسد و معنی حد ترخص در مسأله (1292) گذشت و اما در غیر وطن؛ اعتباری به حد ترخص نیست و همین که از محل اقامت خارج شود؛ نمازش قصر است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] پول طلا و نقره ای که بیشتر از اندازه معمول فلز دیگر دارد؛ اگر به آن پول طلا و نقره بگویند؛ در صورتی که به حد نصاب برسد زکاتش واجب است هر چند خالصش به حد نصاب نرسد؛ ولی اگر به آن پول طلا و نقره نگویند وجوب زکاه در آن محل اشکال است هر چند خالصش به حد نصاب برسد.
[آیت الله خوئی] پول طلا و نقرهای که بیشتر از انداز معمولی فلز دیگر دارد، اگر به آن پول طلا و نقره بگویند درصورتی که به حد نصاب برسد، زکاتش واجب است، و هر چند خالصش به حد نصاب نرسد، ولی اگر به آن پول طلا و نقره نگویند وجوب زکات در آن محل اشکال است، هر چند خالصش به حد نصاب برسد.
[آیت الله سیستانی] پول طلا و نقرهای که بیشتر از اندازه معمول فلز دیگر دارد ، اگر به آن پول طلا و نقره بگویند ، در صورتی که به حدّ نصاب برسد زکاتش واجب است ، هر چند خالصش به حدّ نصاب نرسد ، ولی اگر به آن پول طلا و نقره نگویند ، زکاتش واجب نیست ، هر چند خالصش به حدّ نصاب برسد .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر موقعی که سفر می رود شک کند که به حد ترخص رسیده یا نه؛ باید نماز را تمام بخواند. و مسافری که از سفر برمی گردد اگر شک کند که به حد ترخص رسیده یا نه؛ باید شکسته بخواند.
[آیت الله سیستانی] کسی که در کشتی یا قطار نشسته ، و قبل از رسیدن به حدّ ترخّص به نیّت نماز تمام مشغول نماز شود ، ولی قبل از رکوع رکعت سوم به حدّ ترخّص برسد ، باید نمازش را شکسته بجا آورد .
[آیت الله جوادی آملی] .ذکر رکوع باید پس از رسیدن به حدّ رکوع باشد و ذکر پیش از رسیدن به حدّ رکوع کافی نیست و اگر عمداً به همان اکتفا شود, نماز باطل است.
حد
حدّ یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
ید
يد به معنای دست است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*