راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خامنه ای
آدرس:
http://leader.ir
جاهل قاصر کیست؟
اهل قاصر کسی است که اصلاً متوجه جهل خود نیست و یا راهی برای برطرف کردن جهل خود ندارد.
عنوان سوال:
جاهل
قاصر
کیست؟
پاسخ:
اهل
قاصر
کسی است که اصلاً متوجه
جهل
خود نیست و یا راهی برای برطرف کردن
جهل
خود ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
جاهل قاصر و مقصّر
منظور از جاهل قاصر چیست؟
در نخواندن نماز طواف از روی جهل آیا فرقی بین جاهل قاصر و مقصر هست یا نه؟
آیا می توان روزه استیجاری را بعد از اذان ظهر شکست؟ ج) بنابر احتیاط واجب نمی تواند افطار کند. س: اگر نمی شود در جایی که انسان جاهل قاصر به حکم باشد آیا غیر از خود روزه چیز دیگری به گردن او می آید یا خیر؟
مراد از جاهل مقصّر چه کسی است؟
اگر کسی نسبت به مفطر بودن چیزی جاهل بوده و در روزه واجبی آن مفطر را انجام داده حکمش چیست؟
کسی که جاهل به بطلان وضویش است و بعد از وضو متوجه آن میشود، چه حکمی دارد؟
اگر در کودکی در منزل پدری کفّاره روزه شامل فرد شود دادن کفّاره برعهده کیست؟
دیه ی سقط جنین که با رضایت کامل پدر و مادر، و از راههای مختلف انجام می شود، به عهده کیست؟
در مواردی که به علل غیرمربوط به کار پزشک (مثل اختلال در دستگاهها و رفتن برق و ...) به بیمار لطمه ای وارد می شود، ضامن کیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] اگر کسی طواف یاسعی را رها کند و بدون فوت موالات از اول انجام دهد حکم چیست فرمودید اگر جاهل قاصر باشد اشکال ندارد و منظور از جاهل قاصر و جاهل غیر قاصر چیست ؟
[سایر] جایگاه مسلمان بالاتر است یا جاهل قاصر؟
[آیت الله علوی گرگانی] جاهل قاصر و مقصّر به چه کسی گفته میشود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] ملاک جاهلِ مقصّر بودن چیست و فرقِ آن با جاهلِ قاصر که معذور است، چه می باشد؟
[آیت الله بهجت] در این زمان (عصر ارتباطات) جاهل قاصر به چه کسی اطلاق می گردد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] حکم کفاره نذر در مورد جاهل قاصر و مقصر یکی است یا مانند کفاره روزه فقط در مورد جاهل مقصر کفاره لازم است؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که مدتی در نماز چهار رکعتی، تشهد دوم را به جا نیاورده و جاهل قاصر است، چه وظیفهای دارد؟
[سایر] منظور از (عالم متهتک) و (جاهل متنسّک) در سخنی از امام علی(ع) کیست؟
[آیت الله بهجت] فردی در زمان کودکی و اوایل بلوغ، روزه خورده است، اکنون که بزرگ شده، نمی داند جاهل قاصر بوده تا کفاره واجب نباشد یا مقصّر بوده تا کفاره واجب باشد. وظیفه چیست؟
[آیت الله سبحانی] کسی که جاهل قاصر بوده و توجه به سؤال کردن نیز نداشته است و نمی دانسته که احتلام پس از اذان صبح، روزه را باطل نمی کند و مرتکب مفطر شده وظیفه اش چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] - اگر معتکف یکی از محرّمات اعتکاف را به خاطر ندانستن مسأله انجام داده، در صورتی که جاهل مقصّر بوده، اعتکافش باطل میشود و اگر جاهل قاصر بوده، اعتکافش صحیح است و حکم سهو را دارد.
[آیت الله وحید خراسانی] سرفه کردن و اروغ زدن در نماز اشکال ندارد و ناله کردن عمدی نماز را باطل می کند مگر این که جاهل قاصر باشد
[آیت الله وحید خراسانی] دوازدهم از مبطلات نماز ان است که رکن نماز را عمدا یا سهوا کم کند یا چیزی را که رکن نیست عمدا کم یا زیاد نماید مگر این که جاهل قاصر باشد و اگر رکوع یا دو سجده از یک رکعت را عمدا یا سهوا زیاد کند نمازش باطل می شود ولی زیاد کردن تکبیره الاحرام سهوا مبطل نماز نیست و بطلان نماز به زیادی عمدی ان از جاهل قاصر محل اشکال است
[آیت الله وحید خراسانی] هشتم از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب ان است که برای کار دنیا عمدا گریه کند مگر این که جاهل قاصر باشد و اگر از ترس خدا یا برای اخرت گریه کند از بهترین اعمال است
[آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از ان که به مقدار رکوع خم شود و بدن ارام گیرد عمدا ذکر رکوع را بگوید نمازش باطل است مگر این که جاهل قاصر باشد که نمازش از جهت این زیاده باطل نمی شود
[آیت الله وحید خراسانی] هفتم از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدی است مگر این که جاهل قاصر باشد و چنانچه عمدا بی صدا یا سهوا با صدا بخندد نمازش اشکال ندارد
[آیت الله نوری همدانی] اگر به واسطة ندانستن مساله ، چیزی از اجزاء نماز را کم یازیاد کند ، اگر آن جز ء رکن نباشد ، نمازش صحیح است اگر جاهل قاصر باشد و الا به احتیاط واجب ، نماز باطل است .
[آیت الله سبحانی] اگر به واسطه ندانستن مسأله، چیزی از اجزاء نماز را کم یا زیاد کند اگر آن جزء رکن نباشد و جاهل قاصر باشد نمازش صحیح است و الا بنابر احتیاط واجب، نماز را دوباره بخواند.
[امام خمینی] اگر به واسطه ندانستن مساله، چیزی از اجزاء نماز را کم یا زیاد کند اگر آن جزء، رکن نباشد نمازش صحیح است اگر جاهل قاصر باشد، و الا به احتیاط واجب نماز باطل است.
[آیت الله وحید خراسانی] سوم از مبطلات نماز ان است که دستها را به قصد این که جزء نماز باشد روی هم بگذارد مگر این که جاهل قاصرباشد و همچنین بنابر احتیاط واجب در صورتی که به قصد عبودیت به جا اورد مگر این که جاهل قاصر باشد
جاهل قاصر
جاهل قاصر به معنی جاهل غیر قادر بر جست و جوی از تکلیف ، یا باقی بر جهل بعد از جست و جو است.
جاهل
به کسی که نسبت به یک مطلبی علم و آگاهی نداشته باشد جاهل می گویند و از آنجا که علم از شرایط عمومی تکلیف است؛ جاهل در ادبیات دینی تعریف خاصی پیدا میکند.
قاصر
رجوع کنيد به: جاهل
قاصر
رجوع کنيد به: جاهل
اهل
اهل در معانی همسر و نیز خانواده و همچنین خویشاوندان به کار رفته است.
جهل
ــ جهل، واژهای در قرآن و حدیث، که مخالف علم می باشد. ـــ جهل یعنی عدم آگاهی و علم.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*