راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا می توان روی پای مصنوعی مسح کرد؟
مسح روی پای مصنوعی فایده ندارد.
عنوان سوال:
آیا می توان روی پای مصنوعی
مسح
کرد؟
پاسخ:
مسح روی پای مصنوعی
فایده
ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اینجانب فعلاً از پای مصنوعی استفاده می کنم که می توان با آن ایستاده نماز خواند. گاهی به علّت خستگی پا یا احتمال زخم شدن آن، پای مصنوعی را درآورده و نشسته نماز می خوانم. آیا واجب است همواره با پای مصنوعی به طور ایستاده نماز بخوانم یا خیر؟
آیا می شود با دست راست، پای چپ را مسح نمود و با دست چپ پای راست را مسح کشید؟
آیا نجس بودن دست یا پای مصنوعی خللی به نماز وارد می کند؟
مسح کردن هر دو پا همزمان یا این که ابتدا پای چپ بعد پای راست چه حکمی دارد؟
اگر بعد از مسح شک کردیم که تری دست به قدر واجب مسح، محلّ مسح را فرا گرفته یا نه؟ آیا می توان به آن اکتفا کرد؟
آیا در مسح می توان تمام انگشتان را به جز انگشت کوچک لاک زد و روی آن مسح کشید؟
دست راست شخصی از مچ قطع شده، آیا مسح سر و پای راست را با دست چپ بکشد؟
اگر شخصی پایش قطع شده باشد و فقط پاشنه ی پای او مانده باشد یعنی قسمتی را که باید مسح بکشد از بین رفته باشد ، وظیفه او در مسح چیست؟
مسح کردن سر و پا با دست چپ، چه حکمی دارد؟ آیا در غیر ضرورت می توان پشت سر را به جای جلوی سر مسح کرد؟
آیا برای مسح می توان از غیر آب وضو استفاده کرد؟ و آیا مسح سر حتما باید از بالا به پایین باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] آیا بین مسح پای راست و چپ ترتیب لازم است؟ آیا می توان هر دو پا را همزمان مسح نمود؟
[سایر] مسح بر موی مصنوعی چگونه است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مسح بر موی مصنوعی جایز است؟
[سایر] با سلام مسح پا در وضو به اَشکال زیر چه حکمی دارد؟ 1. مسح هر دو پا هم زمان با هم؛ 2. مسح پای چپ اول و بعد پای راست؛ 3. مسح پای راست با دست چپ و پای چپ با دست راست.
[آیت الله اردبیلی] کسی که فقط با استفاده از پای مصنوعی، قادر به ایستادن است، آیا لازم است با استفاده از پای مصنوعی (به شکل ایستاده) نماز بخواند یا نشسته هم میتواند نماز بخواند؟
[آیت الله خامنه ای] یک پای من قطع شده است و گاهی درون پای مصنوعی، پایم زخم می شود و مقدار گسترش آن بیشتر از حد مجاز شرعی می شود، آیا برای نماز و حج، حکم زخم بسته را دارد و می توانم بدون اعتنا به آن اعمالم را بجا آورم یا باید پای مصنوعی ام را درآورده و پایم را آب کشیده و بدون پای مصنوعی اعمال حج یا نمازم را بجا آورم، در صورتی که بدون پای مصنوعی دچار مشکل و مشقت می گردم، تکلیف ما چیست؟
[آیت الله خامنه ای] یک پای من قطع شده است و گاهی درون پای مصنوعی، پایم زخم می شود و مقدار گسترش آن بیشتر از حد مجاز شرعی می شود، آیا برای نماز و حج، حکم زخم بسته را دارد و می توانم بدون اعتنا به آن اعمالم را بجا آورم یا باید پای مصنوعی ام را درآورده و پایم را آب کشیده و بدون پای مصنوعی اعمال حج یا نمازم را بجا آورم، در صورتی که بدون پای مصنوعی دچار مشکل و مشقت می گردم، تکلیف ما چیست؟
[آیت الله سیستانی] آیا میشود با دست چپ پای راست را و بادست راست پای چپ را مسح کرد؟
[آیت الله خامنه ای] کسی که در جلوی سرش موی مصنوعی گذاشته است و در صورت نگذاشتن آن به مشقت میافتد، آیا مسح بر موی مصنوعی برای او جایز است؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا با دست مصنوعی در فردی که دستش از مچ قطع شده است میتوان مسح کشید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر دست یا زانوی او نجس شود ، با راه رفتن پاک می گردد . و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و گاری و مانند اینها بنا بر اظهر .
کسی که نمیتواند وضو بگیرد، باید نایب بگیرد که او را وضو دهد؛ و چنانچه مزد هم بخواهد، در صورتی که بتواند باید بدهد، ولی باید خود او نیت وضو کند و با دست خود مسح نماید؛ و اگر نمیتواند، باید نایبش دست او را بگیرد و به جای مسح او بکشد، و اگر این هم ممکن نیست باید از دست او رطوبت بگیرند و با آن رطوبت، سر و پای او را مسح کنند و احوط این است که تیمم هم بنماید، اگر در تیمم کردن محذوری نبوده یا محذور کمتری باشد.
پهنای مسح پا به هر اندازه باشد کافی است، ولی بهتر آن است که به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید، و بهتر از آن مسح تمام روی پا است.
بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر یکی از انگشت ها تا برآمدگی روی پا مسح کند. و احتیاط مستحب این است که تا مَفصل پا مسح نماید.
مستحب است در موقع تخلی، جایی بنشیند که کسی او را نبیند؛ و موقع وارد شدن به مکان تخلی، اول پای چپ و موقع بیرون آمدن، اول پای راست را بگذارد؛ و همچنین مستحب است در حال تخلی سر را بپوشاند و سنگینی بدن را بر پای چپ بیندازد.
جلوی سر ( یک قسمت از چهار قسمت سر ، که مقابل پیشانی است ) جای مسح می باشد و هرجای این قسمت را به هراندازه مسح کند کافی است، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید ، و واجب است در صورت امکان مسح با کف دست باشد نه با پشت آن .
جای مسح باید خشک باشد ، و اگر به قدری تر باشد که رطوبت کف دست به آن اثر نکند مسح باطل است، ولی اگر تری آن به قدری کم باشد که رطوبتی که بعد از مسح در آن دیده می شود بگویند فقط از تری کف دست است، اشکال ندارد.
اگر رطوبت کف دست فقط به اندازه مسح سر باشد، احتیاط واجب آن است که سر را با همان رطوبت مسح کند، و برای مسح پاها از اعضای دیگر وضو رطوبت بگیرد ؛ و بنا بر احتیاط واجب باید اول از تری موی ریش و ابرو کمک بگیرد و اگر در آنها تری نبود از دست ها رطوبت بگیرد .
اگر زخم یا دمل یا شکستگی در جلو سر یا روی پاها باشد و روی آن باز باشد، چنانچه نتواند آن را مسح کند، باید پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کند؛ و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد، مسح لازم نیست، ولی باید بعد از وضو احتیاطاً تیمم نماید.
لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد بلکه بر موی جلو سر هم صحیح است ولی کسی که موی جلو سر او به اندازه ای بلند است که اگر مثلاً شانه کند به صورتش می ریزد، یا به جاهای دیگر سر می رسد، باید بیخ موها را مسح کند یافرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید . و اگر مقداری را که به صورت می ریزد یا به جاهای دیگر سر می رسد جلو سر جمع کند و بر آنها مسح نماید، یا بر موی جاهای دیگر سر، که جلو آن آمده مسح کند باطل است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از مسح سر باید با تری اب وضو که در دست مانده است روی پاها را مسح کند و اندازه واجب ان از سر یکی از انگشتها تا برامدگی روی پا است و احتیاط مستحب ان است که تا مفصل مسح نماید و احتیاط واجب ان است که پای راست را مقدم بر پای چپ بدارد و همچنین پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا مسح کند و احتیاط واجب آن است که تا مفصل مسح نماید. و پای راست را با دست راست و بعد پای چپ را با دست چپ مسح کند.
[آیت الله خوئی] بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا مسح کند، و احتیاط واجب آن است که پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید.
[آیت الله سیستانی] بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده ، روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا مفصل مسح نماید ، و احتیاط مستحب آن است که پای راست را با دست راست ، و پای چپ را با دست چپ مسح نماید .
[آیت الله مکارم شیرازی] شرط هشتم آن که (ترتیب) را در وضو رعایت کند، یعنی اول صورت، بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن مسح سر و بعد مسح پاها را انجام دهد و بنابر احتیاط پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند.
[آیت الله وحید خراسانی] شرط نهم ان که وضو را به ترتیبی که بیان شد به جا اورد یعنی اول صورت و بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از ان سر و بعد پاها را مسح نماید و اگر به این ترتیب وضو نگیرد باطل است و بنابر احتیاط واجب پای چپ را بعد از پای راست مسح کند
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که با دست و زانو راه می رود اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، با راه رفتن پاک می گردد. و هم چنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان.
[آیت الله اردبیلی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، به وسیله راه رفتن پاک میشود؛ و همچنین است زیر عصا، زیر پای مصنوعی، نعل چهار پایان، چرخ اتومبیل، درشکه و مانند آنها.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود با راه رفتن پاک میشود و همچنین است ته عصا، و ته پای مصنوعی ونعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست نیت وضو را بزبان بگوید یا از قلب خود بگذراند، ولی باید در تمام وضو متوجه باشد که وضو می گیرد، بطوری که اگر از او بپرسند چه میکنی بگوید، وضو می گیرم. شرط نهم آن که وضو را به ترتیبی که گفته شد به جا آورد یعنی اول صورت و بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن سر و بعد پاها را مسح نماید و باید پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند بلکه احتیاط این است که پای راست را پیش از پای چپ مسح کند، و اگر به این ترتیب وضو نگیرد باطل است. شرط دهم آن که کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.
مسح
دست كشيدن بر چيزی
فایده
بهره و نتيجهای كه انسان از مال يا عمل بدست آورد.
مسح
دست كشيدن بر چيزی
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*