خانم نمی داند سیده است یانه سیده حساب می شود یا غیر آن؟
سیده حساب نمی شود.
سیده حساب نمی شود.
عنوان سوال:
خانم نمی داند سیده است یانه سیده حساب می شود یا غیر آن؟
پاسخ:
سیده حساب نمی شود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- خانم به خاطر دل درد یا علامت دیگر می داند خون از رحم به مهبل آمده ولی به خاطر بسته بودن مجرا و یا وجود نوار مخصوص داخل هنوز خون بیرون نیامده آیا حائض حساب می شود؟
- خانم می داند چیزی خارج شده اما نمی داند چیزی که خارج شده خون است یا چرک و یا ترشحات معمول و یا چیز دیگر؟
- خانم می داند چیزی که خارج شده خون است؛ اما نمی داند از جای دیگر خارج شده یا از مهبلش، در این صورت چه حکمی دارد؟
- خانم حامله ای خونریزی دارد آیا حیض حساب می شود یا استحاضه؟ هم چنین خانمی که بچه شیر می دهد و خونریزی دارد آیا حیض حساب می شود یا استحاضه؟
- سیّده ای دارای سه فرزند غیر سیّد است که شوهر او فوت کرده و اکنون فقیر هستند حال کسانی که سیّد نیستند می توانند زکات فطره را به زن سیّده بدهند تا آن زن خرج بچّه ها کند؟
- آیا مراد از پنجاه یا شصت سال برای یائسه شدن زنان سیّده و غیر سیّده، سال قمری است یا شمسی؟ اگر قمری است، به سال شمسی چه مقدار می شود؟
- زن سیّده با مرد غیر سیّد می تواند ازدواج کند یا خیر؟ آیا کفو یکدیگر هستند؟
- اگر شخص غیر سیّدی زکات بگیرد، می تواند خرج عیالش که سیّده می باشد، نماید؟
- اگر نمازگزار در هنگام خواندن تشهد شک کند که سجده دوم را به جا آورده یانه، چه کار باید بکند؟
- خانمی است سیده و شوهر او سید نیست و فقیر و عایله مند می باشد، آیا می تواند خمس بگیرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] من ازبدوتولدداری یک کلیه بودم آیاروزه گرفتن برمن واجب است یانه؟اگرنیست پس آیادادن کفاره برمن واجب است یانه؟ لطفادراسرع وقت جوابم رابه ایمیلم بفرستید.ازلطف شما بسیارممنونم./
- [سایر] رابطه های پنهانی بانامحرم آری یانه ؟
- [سایر] آیا پس از امام زمان رجعت خواهد بود یانه؟
- [سایر] باسلام بایدازکجا بفهمیم که ایا شرایط ازدواج رادرخودداریم یانه
- [سایر] خانمی در سیده بودن خود شک دارد، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله سبحانی] یا می توان به زوجه سیده خمس داد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا می توان به زوجه سیده خمس داد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا کسانی که مادرشان سیده است، سید هستند؟
- [سایر] وقتی دلم می شکند ، اشک هایم سرازیر می شود و شوهرم بدش می آید و این را نشانه ضعف می داند . آیا گریه های خانم ، نشانه ضعف او است ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خانم مستحاضه که می داند پاک می شود و وقت دارد که اعمال حج یا عمره را در پاکی انجام دهد آیا باید صبر کند تا پاک شود یا می تواند با انجام وظایف استحاضه اعمال را به جا آورد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر در بین نماز جماعت نیت فُرادی نماید، بنا بر احتیاط واجب نباید دوباره نیت جماعت کند، ولی اگر مردّد شود که نیت فُرادی کند یانه، و بعد تصمیم بگیرد نماز را با جماعت تمام کند، نمازش صحیح است.
- کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نخوانده و نمی داند نماز ظهر است یا عصر است یا عشا، اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت قضای نمازی که نخوانده بخواند کافی است.
- کسی که می داند اگر سوره را بخواند در رکوع به امام نمی رسد، باید سوره را نخواند.
- خوابی را که در آن محتلم شده خواب اول حساب نمیشود، بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اول حساب میشود.
- اگر شک کند عملی را که رکن نیست بجا آورده یانه، چنانچه مشغول کاری که بعد از آن است نشده، باید آن را بجا آورد، مثلاً اگر پیش از خواندن سوره شک کند که حمد را خوانده یا نه، باید حمد را بخواند و اگر بعد از انجام آن یادش بیاید که آن را بجا آورده بوده چون رکن زیاد نشده نماز صحیح است.
- اگر نماز ظهر و عصر از او قضا شده ولی نمی داند از یک روز بوده یا از دو روز و نمی داند کدام زودتر قضاشده، می تواند دو نماز چهاررکعتی بخواند : چهار رکعت اول به قصد نمازی که اوّل فوت شده و چهار رکعت دوم به قصد نماز دوم .
- کسی که می داند یکی از نمازهای پنجگانه از او فوت شده و نمی داند کدام بوده، کافی است یک نماز صبح و یک مغرب و یک چهار رکعتی به قصد ما فِی الذمّه بخواند ، و در بلند یا آهسته خواندن آن مخیّر است ، و اگر مسافر بوده ، کافی است یک مغرب و یک دو رکعتی به قصد ما فی الذمه بخواند.
- کسی که زنش سیّده است خمسش را بنابر احتیاط واجب نباید به او بدهد که به مصرف مخارج خودش برساند، ولی اگر مخارج دیگران بر آن زن واجب باشد و نتواند مخارج آنان را بدهد، جایز است انسان خمس به آن زن بدهد که به مصرف آنان برساند.
- اگر خمس را از خود مال ندهد و از جنس دیگر بدهد، باید به قیمت واقعی آن جنس حساب کند و چنانچه گرانتر از قیمت حساب کند، اگرچه مستحق به آن قیمت راضی شده باشد، باید مقداری را که زیاد حساب کرده بدهد.
- آبی که مطلق بوده و معلوم نیست مضاف شده یانه، و با مختصر تحقیق و بررسی هم نشود وضع آن را روشن کرد، مثل آب مطلق است، یعنی چیز نجس را پاک میکند، وضو و غسل هم با آن صحیح است. و آبی که مضاف بوده و معلوم نیست مطلق شده یا نه، مثل آب مضاف است، یعنی چیز نجس را پاک نمیکند، وضو و غسل هم با آن باطل است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] زنهایی که سیده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال یائسه میشوند بنابر مشهور، ولکن واجب است بر زنهای غیر سیّده و زنهای سیده بعد از تمام شدن پنجاه سال تا تمام شدن شصتسال چنانچه با نشانههای حیض یا در روزهای عادت خون ببینند احتیاط کنند.
- [آیت الله مظاهری] زنهای سیّده بعد از تمام شدن شصت سال قمری یائسه میشوند یعنی خون حیض نمیبینند، و زنهایی که سیّده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال قمری یائسه میشوند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زنهائی که سیده نیستند بعد از تمام شدن پنجاه سال و نیز زنهای سیده بعد از تمام شدن پنجاه سال تا تمام شدن شصت سال چنانچه با نشانه های حیض یا در روزهای عادت خود خون ببینند احتیاط کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنان سیّده، بعد از تمام شدن شصت سال، یائسه می شوند یعنی: خون حیض نمی بینند و زنانی که سیّده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال، یائسه می شوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنهای سیّده بعد از تمام شدن شصت سال قمری یائسه می شوند یعنی خون حیض نمی بینند و زنهایی که سیّده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال قمری یائسه می شوند.
- [امام خمینی] زنهای سیده بعد از تمام شدن شصت سال یائسه می شوند، یعنی خون حیض نمی بینند. و زنهایی که سیده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال یائسه می شوند.
- [آیت الله علوی گرگانی] آب انگوری که معلوم نیست جوش آمده یانه خوردنش حلال است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر به کسی که قیمت جنس را نمی داند نسیه بدهد و قیمت ان را به او نگوید معامله باطل است ولی اگر به کسی که قیمت نقدی جنس را می داند نسیه بدهد و گرانتر حساب کند مثلا بگوید جنسی را که به تو نسیه می دهم تومانی یک ریال از قیمتی که نقد می فروشم گرانتر حساب می کنم و او قبول کند اشکال ندارد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر به کسی که قیمت جنس را نمی داند ، مقداری نسیه بدهد و قیمت آنرا به او نگوید معامله باطل است . ولی اگر به کسی که قیمت نقدی جنس را می داند نسیه بدهد و گرانتر حساب می کند مثلاً بگوید جنسی را که به تو نسیه می دهم تومانی یک ریال از قیمتی که نقد می فروشند گرانتر حساب می کنم و او قبول کند ، اشکال ندارد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یانه ، روزه اش صحیح است .