راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
سحر کردن جهت تسهیل کارها از جمله ماهی گیری، چه حکمی دارد؟
جایز نیست.
عنوان سوال:
سحر کردن جهت
تسهیل
کارها از جمله ماهی گیری، چه حکمی دارد؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جادو و سحر واقعیت دارد و در صورت وجود، آیا حرام است؟
باطل کردن سحر و نجات افراد گرفتار از این طریق، چه حکمی دارد؟
در سحر ماه مبارک رمضان، محتلم بودم و به خاطر خجالت و تنگی وقت، غسل نکردم، وظیفه من چیست؟
اگر در شکم ماهی صید شده، ماهی دیگری پیدا شود، حلال است یا خیر؟
سدّی توسّط جهاد سازندگی تأسیس شده است، بعد از پر کردن آب، در آن ماهی پرورش داده می شود. پس از مدّتی سدّ، در اختیار سازمان آب قرار گرفته و اینجانب آن سدّ را با ماهی هایش از آن سازمان اجاره نموده ام. بعضی از مردم به تصوّر این که ماهی اوّلیه را جهاد ریخته است و به احتمال این که ماهی در آب را هر کس صید کند مال او می باشد، ماهی ها را از آن سدّ صید می نمایند. آیا شرعا جایز است؟
منظور از این جمله: "سرمایه مطابق شأن، خمس ندارد" چیست؟
اگر ماهی در تور صیّادی در زیر آب بمیرد، حلال است یا حرام؟
آیا با این جمله (به خدا قسم اگر...) نذر محقق می شود؟
گرفتن ماهی خاویار چه حکمی دارد؟ آیا باید آن را رها کنیم یا استفاده از آن جایز است؟
ماهی موسوم به (اوزون برون) که دارای دانه های ریز در پوست خود می باشد و بنا به گفته ی عدّه ای این دانه ها فلس های ریز می باشد. امّا در هر حال فلس بودن آن ها کاملاً مشخّص نیست حکم خوردن چنین ماهی چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟
[سایر] چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا مصرف کنسروهای گوشت و ماهی خارجی، که در بازار مسلمین از جمله مکّه و مدینه به فروش می رسد، جایز است؟
[سایر] آیا اسلام موافق و مشوّق توسعه است؟ کدام مفاهیم اسلامی توسعه را تسهیل و ترغیب میکنند؟
[سایر] دعای سحر را بفرمایید؟
[آیت الله خامنه ای] سحر و جادوگری
[سایر] تفاوت سحر و معجزه چیست؟
[سایر] سحر و جادو واقعیت دارد؟
[سایر] فرق اعجاز و سحر چیست؟
[سایر] آیا علوم غریبه نوعی سحر وجادو است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر ماهی فَلْسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد. و ماهی بیفلس را اگرچه از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است. و فلس، همان پولکهایی است که روی پوست ماهی میباشد.
اگر ماهی بیرون از آب بیفتد، یا آب فرو رود و ماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آنکه بمیرد، کسی با دست یا بهوسیله دیگر آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است.
اگر میّت برای غسل، کفن، دفن و نماز خود غیر از ولیّ، شخص دیگری را معین کند، بنابر اظهر لازم است آن شخص از ولیّ میّت برای این کارها اجازه بگیرد.
حیوان حلالگوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود بمیرد، پاک است، ولی گوشت آن را نمیشود خورد.
اذان هیجده جمله است: (اللّه اَکبَر) چهار مرتبه؛ (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّه)؛ (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه)؛ (حَی عَلَی الصَّلاة)؛ (حَی عَلَی الفَلاح)؛ (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل)؛ (اللّه اَکبَر)؛ (لا اِلهَ اِلاَّ اللّه) هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است؛ یعنی دو مرتبه (اللّه اکبر) از اول اذان و یک مرتبه (لا اِلهَ الاَّ اللّه) از آخر آن کم میشود، و بعد از گفتن (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل) باید دو مرتبه (قَدْ قامَتِ الصَّلاة) اضافه نمود.
خون انسان و هرحیوانی که خون جهنده دارد یعنی حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند نجس است، پس خون حیوانی که مانند ماهی و پشه خون جهنده ندارد، پاک می باشد.
اگر مدّت اجاره را معلوم نکند و بگوید، هر وقت در خانه نشستی اجاره آن، ماهی ده تومان است، اجاره صحیح نیست، چون ابتدا و انتهای اجاره معلوم نیست.
کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد، ولی مسلمان باید بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفتهاند و در خارج آب مرده است.
مردار حیوانی که خون جهنده دارد، نجس است، چه خودش مرده باشد، یا به غیر دستوری که در شرع معین شده آن را کشته باشند. و ماهی چون خون جهنده ندارد، اگر چه در آب بمیرد پاک است.
خمس ماهی و حیوانات دیگری که بدون فرو رفتن در دریا صید میشوند، در صورتی واجب است که برای کسب صید کند و بهتنهایی یا با منفعتهای دیگر، از مخارج سالش زیادتر باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] یاد گرفتن سحر و عمل به آن حرام است، مگر این که به وسیله افراد متعهد و لایقی برای باطل کردن سحر و یا روشن کردن اذهان مردم نسبت به کسی که با توسّل به سحر، ادّعای نبوّت یا امامت و امثال آن را دارد، باشد که در حدّ ضرورت اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[امام خمینی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صید ماهی لازم نیست صیاد مسلمان باشد و اگر ماهی در تور یا وسیله دیگر صیادی در داخل آب هم بمیرد حلال است، با توجه به نحوه صیادی فعلی که اطمینان حاصل می شود که ماهی در تور و وسایل صیادی مرده است ماهی فلس دار موجود در بازارهای مسلمانان و حتی کشورهای غیر مسلمان حلال است.
[آیت الله اردبیلی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد .
[آیت الله جوادی آملی] .اگر پیش از گفتن اقامه شک کند که اذان گفته یا نه، مستحب است اذان را بگوید و اگر پیش از شروع در جمله ای از جملههای اذان یا اقامه شک کند که جمله قبل را گفته یا نه , باید جمله قبل را بگوید؛ ولی پس از شروع در جمله بعدی , اگر شک کند که جمله قبل را گفته یا نه، لازم نیست جمله قبل را بازگو کند.
[آیت الله مکارم شیرازی] وقت نافله شب بنابر احتیاط از نصف شب است تا اذان صبح، ولی بهتر است در موقع سحر یعنی در ثلث آخر شب بخواند.
[آیت الله سبحانی] خوردن ماهی کوچک زنده اشکال دارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند، و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد؛ ولی اگر دامی در آب برای صید ماهی نصب کنند، و ماهی بعد از بهدام افتادن، در آب بمیرد حلیت آن بعید نیست، اگر چه احوط، ترک خوردن آن است؛ و ماهی بیفلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است.
تسهیل
تخفیف همزه، تسهیل در ادای همزه است.
سحر
سحر ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • سحر (جادو)، به کسر سین و سکون حاء، به معنای جادو و افسون• سحر (صبح)، به فتح سین و حاء، زمان قبل از سپيده دم
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*