راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
خوردن بعضی از خوراکی ها مثل نوشابه، سوسیس، کالباس که ضررهایی برای آن ها برشمرده شده، جایز است؟
اگر ضرر شخصی نداشته باشد، جایز است.
عنوان سوال:
خوردن بعضی از
خوراکی
ها مثل نوشابه، سوسیس، کالباس که ضررهایی برای آن ها برشمرده شده، جایز است؟
پاسخ:
اگر
ضرر
شخصی نداشته باشد، جایز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خوردن خوراکی ها و نان هایی که در کوچه ریخته است، چه حکمی دارد؟
آیا خوردن داروهای خوراکی که هیچ جنبه ی غذایی نداشته باشد و جهت تسکین دردهای بیماری به کار می رود، باطل کننده روزه می باشد؟
مصرف خوراکی هایی که موجب ازدیاد قوای جنسی، یا تقلیل آن و یا موجب عقیم شدن می گردد، جایز است؟
آیا خوردن غذای اهل کتاب جایز است؟
آیا خوردن گوشت پرستو جایز است؟
آیا خوردن استخوان یا مغز استخوان پخته شده، جایز است؟
آیا غذا خوردن با اهل سنت جایز است؟
آیا چیز خوردن از منزل اقوام و دوستان، جایز است؟
آیا فرو دادن و خوردن خلط بینی و سینه که در دهان آمده جایز است؟
آیا مصرف ژلاتین که از مغز استخوان خوک یا گاو تهیه می شود در خوراکی هایی مانند آب نبات، ماست و تهیه جلد کپسول دارویی جایز است یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] اهل کتاب که در ایران زندگی می کنند چه حکمی دارند و آیا استفاده از محصولات آنها مانند سوسیس و کالباس جایز است یا خیر؟
[آیت الله سیستانی] حکم سوسیس و کالباس متعارف در بازار چیست و آیا تحقیق لازم است ؟
[آیت الله مکارم شیرازی] پودر خونی که از بدن گاو و گوسفند گرفته می شود و در لوازم آرایشی و سوسیس و کالباس و غذای ماهی و ... کاربرد دارد چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن سوسیس وکالباس ایراد شرعی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا مواد خوراکی یا هر نوع جنس دیگری که تحت لیسانس یهود یا کشورهای کفر باشد مثل نوشابه ها ( نوشابه کوکا کولا و ... ) مسلمان می تواند از این اجناس استفاده نماید و آیا در کشور ما اسامی تحت لیسانس می باشند؟
[سایر] حکم شرعی خوردن شاه میگو ی خوراکی (لابستر = lobster) چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] بعضی از حجّاج سهمیّه موادّ خوراکی و مصرفی خود (مانند نوشابه، موز، پرتغال، سیب، پنیر، آبمیوه، صابون، شامپو و مانند آن را) که در ایّام سفر مورد استفاده قرار نداده اند، با خود به ایران می آورند. این کار چه حکمی دارد؟ آیا استفاده از آن مواد جایز است؟
[سایر] اُشنان چه ضررهایی دارد؟
[سایر] پرخوری چه ضررهایی دارد؟
[سایر] شنیدهام که خوردن خوراکی بر سر مزارها و قبرستانها مکروه است، آیا صحیح است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
باید بر زمین و چیزهای غیر خوراکی و پوشاکی که از زمین میرویَد، سجده کرد و سجده بر چیزهای خوراکی و پوشاکی صحیح نیست. و منظور از خوراکی، چیزهایی است که خام یا پخته آن عادتاً خورده میشود، پس سجده بر گندم و جو و نخاله آنها که در ضمن خورده میشود، صحیح نیست، ولی سجده بر پوست برنج و خربزه و هندوانه و انار، حتی در حال اتصال مانعی ندارد، و همچنین سجده بر گیاهان دارویی که اختصاص به مریض دارد و بههیچوجه از آن در حال سلامت استفاده نمیشود، جایز است، و سجده بر تنباکو و مانند آن، که خوراکی نیست جایز است، بهخلاف مثل قهوه و چای. و منظور از پوشاکی چیزی است که عادتاً پوشیده میشود، ولو بعد از ریسیدن و بافتن، مثل پنبه و کتان و کنف، ولی سجده بر برگ درختان و چوبها و آنچه که از چوب ساخته میشود و حصیر و بادبزن و امثال آن جایز است.
سجده بر گیاهی که خوردن آن در بعضی از شهرها معمول است در آن شهرها جایز نیست، و بنابر احتیاط در شهرهای دیگر نیز که خورده نمیشود، سجده نکنند و نیز سجده بر میوه نارس صحیح نیست.
اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است در ظرف دیگر بریزد این استعمال جایز است . ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف اول برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست ، این استعمال حرام می باشد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن ماهی زنده جایز است هرچند احوط خودداری کردن است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ماهی زنده جایز و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله خوئی] خوردن ماهی زنده جائز است و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله علوی گرگانی] سجده بر گلهایی که خوراکی نیستند، صحیح است ولی سجده بر دواهای خوراکی که از زمین میروید مانند گل گاو زبان صحیح نیست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده بر گلهائی که خوراکی نیستند؛ صحیح است؛ بلکه سجده بر دواهای خوراکی که از زمین می روید؛ مانند گل بنفشه و گل گاو زبان نیز صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] سجده برگلهائی که خوراکی نیستند ، صحیح است ، ولی سجده بر دواهای خوراکی که از زمین می رویند ، مانند گل بنفشه و گل گاو زبان صحیح نیست .
[آیت الله شبیری زنجانی] خوردن خاک حرام است و خوردن تربت حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام برای استشفاء جایز است و احتیاط مستحبّ آن است که به مقدار اندکی همچون اندازه یک نخود اکتفا شود. خوردن گِل داغستان و گِل ارمنی برای معالجه در جایی که معالجه منحصر به استفاده از خاک و گل باشد جایز است.
[آیت الله علوی گرگانی] باید بر زمین و چیزهای غیر خوراکی که از زمین میرویند مانند چوب و برگ درخت، سجده کرد و سجده بر چیزهای خوراکی و پوشاکی و معدنی صحیح نیست.
[آیت الله سیستانی] سجده بر گلهائی که خوراکی نیستند ، صحیح است ، بلکه سجده بر داروهای خوراکی که از زمین میروید و آن را دم کرده یا میجوشانند و آبش را مینوشند ، مانند گل بنفشه و گل گاو زبان نیز صحیح است .
[آیت الله سیستانی] لازم نیست جبیره از جنس چیزهائی باشد که نماز در او جایز است ، بلکه اگر از حریر یا از أجزاء حیوانی که خوردن گوشت آن جایز نیست بوده باشد ، مسح بر آن جایز است .
خوراکی
خوردنیها را خوراکی گویند.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
ضرر
ضرر، مقابل نفع عبارت است از ورود نقصان در مال ، جان و آبرو ؛ واژه ضرر درباره آبرو کمتر به کار رفته است. [۱] [۲]
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*