راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
خوردن خوراکی ها و نان هایی که در کوچه ریخته است، چه حکمی دارد؟
اگر ضرری نداشته باشد، اشکال ندارد.
عنوان سوال:
خوردن
خوراکی
ها و نان هایی که در کوچه ریخته است، چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اگر ضرری نداشته باشد، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا در کفّاره می توان به جای آرد یا نان و گندم، موادّ خوراکی دیگر یا پول آن را به فقیر داد؟
خوردن بعضی از خوراکی ها مثل نوشابه، سوسیس، کالباس که ضررهایی برای آن ها برشمرده شده، جایز است؟
خوردن نان سوخته چه حکمی دارد؟ و اگر طبیعت فردی از آن متنفر نباشد، در حکم آن تأثیر دارد؟
آیا خوردن داروهای خوراکی که هیچ جنبه ی غذایی نداشته باشد و جهت تسکین دردهای بیماری به کار می رود، باطل کننده روزه می باشد؟
آیا اگر چاهی که آب توالت به آن می ریزد، با چاه آشپزخانه که اضافه آب و مواد غذایی هم چون برنج، نان و... در آن ریخته می شود یکی باشد، آیا اشکال دارد؟
کشمش را داخل آبگوشت یا آش ریخته اند و پخته شده است، آیا خوردن آن حلال است و آیا نجس است؟
در برخی از مساجد به علت ازدحام جمعیت، صف های جماعت در حیاط و حتی کوچه مسجد کشیده می شود، آیا استفاده از مهرهای داخل مسجد در حیاط و کوچه، برای خواندن نماز اشکال دارد؟
وضو از شیرهای عمومی کوچه و خیابان که برای استفاده عموم نصب شده
2) کوچه عمومی به آن ملحق شده است؛ لطفا حکم شرعی را در این باره
آب کشیدن حبوبات و مواد خوراکی که باطن آن ها نجس شده است، چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا در کفّاره میتوان به جای آرد یا نان و گندم، موادّ خوراکی دیگر یا پول آن را به فقیر داد؟
[سایر] شنیدهام که خوردن خوراکی بر سر مزارها و قبرستانها مکروه است، آیا صحیح است؟
[سایر] باسلام می خواستم بدانم که خوردن میوه ایی که در کوچه یا خیابان باشد از لحاظ شرعی اشکال دارد یانه؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن قسمت های سوخته غذا مانند قسمت سوخته نان و امثال آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] اگر چنانچه خوردن غذا یا نان سوخته حرام باشد آیا حرمت و احترام قبل از سوخته شدن خود را دارد؟
[آیت الله اردبیلی] گیاهان و میوههایی که خوراکی هستند، مراحل مختلفی را طی میکنند و تنها در بعضی از مراحل، قابلیت خوردن را دارند، مثلاً قبل از رسیدن و یا بعد از رسیدن و خراب شدن، خوراکی محسوب نمیشوند. آیا سجده بر این چیزها در مراحلی که غیر خوراکی هستند، صحیح است؟
[سایر] غذاهایی که چند روز در یخچال باقی مانده (و خوردن ان به لحاظ بهداشتی توصیه نمیشود) چنانچه در سطل آشغال ریخته شود آیا گناه دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا آبی که در آن دانههای انگور ریخته شده و جوشانده شده، پاک است؟ خوردن این آب و دانههای انگور جوشانده شده، چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] استفاده از بعضی میوه درختانی که در کوچه وخیابان ویا از خانه مردم به داخل کوچه آمده چگونه است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در صورت انحصار حکم حدّ سرقت به سرقت مأکول (موادّ خوراکی) در سال قحطی، آیا مسروق باید مأکول بالفعل باشد، یا شامل مأکول بالقوّه (هر چه صلاحیّت خوردن دارد) نیز می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
فروش میوهای که گُل آن ریخته و دانه بسته، پیش از چیدن صحیح است.
نشستن روبهروی خورشید و ماه در موقع تخلی مکروه است، ولی اگر عورت خود را بهوسیلهای بپوشاند مکروه نیست. و همچنین در موقع تخلی، نشستن روبهروی باد و در جاده، خیابان، کوچه، درب خانه و زیر درختی که میوه میدهد، مکروه است؛ و چیز خوردن و توقف زیاد در مکان تخلی و تطهیر کردن با دست راست نیز مکروه میباشد؛ و همچنین است حرف زدن در حال تخلی، ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید کراهت ندارد.
باید بر زمین و چیزهای غیر خوراکی و پوشاکی که از زمین میرویَد، سجده کرد و سجده بر چیزهای خوراکی و پوشاکی صحیح نیست. و منظور از خوراکی، چیزهایی است که خام یا پخته آن عادتاً خورده میشود، پس سجده بر گندم و جو و نخاله آنها که در ضمن خورده میشود، صحیح نیست، ولی سجده بر پوست برنج و خربزه و هندوانه و انار، حتی در حال اتصال مانعی ندارد، و همچنین سجده بر گیاهان دارویی که اختصاص به مریض دارد و بههیچوجه از آن در حال سلامت استفاده نمیشود، جایز است، و سجده بر تنباکو و مانند آن، که خوراکی نیست جایز است، بهخلاف مثل قهوه و چای. و منظور از پوشاکی چیزی است که عادتاً پوشیده میشود، ولو بعد از ریسیدن و بافتن، مثل پنبه و کتان و کنف، ولی سجده بر برگ درختان و چوبها و آنچه که از چوب ساخته میشود و حصیر و بادبزن و امثال آن جایز است.
خوردن ماهی زنده، بنابر احوط جایز نیست.
اگر لباس و مانند آن را با آب قلیل آب بکشند و به اندازه معمول فشار دهند تا آبی که روی آن ریخته اند جدا شود ، آبی که در آن می ماند پاک است .
ظرف نجس را که با آب قلیل آب می کشند، بعد از جداشدن آبی که برای پاک شدن، روی آن ریخته اند، آب کمی که در آن می ماند پاک است.
نیمخورده سگ، خوک و کافر، نجس و خوردن آن حرام است؛ و نیمخورده حیوانات حرامگوشت، پاک است، ولی خوردن آن مکروه میباشد.
خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد حرام است. و خوردن گوشت هُدهُد مکروه میباشد و همچنین پرستو، بنابر اظهر.
رساندن غبار یا دود غلیظ به حلق بنابر اظهر روزه را باطل میکند، چه غبار چیزی که خوردن آن حلال است مثل آرد، یا غبار چیزی که خوردن آن حرام باشد.
خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] چند چیز در غذا خوردن مکروه است : اوّل : در حال سیری غذا خوردن . دوّم : پر خوردن و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش می آید . سوّم : نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن . چهارم : خوردن غذای داغ . پنجم : فوت کردن چیزی که می خورد یا می آشامد . ششم : بعد از گذاشتن نان در سفره ، منتظر چیز دیگر شدن . هفتم : پاره کردن نان با کارد . هشتم : گذاشتن نان زیر ظرف غذا . نهم : پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند . دهم : پوست کندن میوه . یازدهم : دور انداختن میوه پیش از آنکه کاملاً آن را بخورد . مستحّبات آب آشامیدن
[آیت الله شبیری زنجانی] چند چیز در غذا خوردن مذموم است: اوّل: در حال سیری غذا خوردن. دوم: پر خوردن و در حدیثی وارد شده که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش میآید. سوم: نگاهکردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن. چهارم: خوردن غذای داغ. پنجم: فوت کردن چیزی که میخورد یا میآشامد. ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگر شدن. هفتم: خوردن با دست چپ مگر در مورد انگور و انار که با دست چپ خوردن آنها مذموم نیست. هشتم: غذا خوردن با دو انگشت. نهم: پاره کردن نان با کارد. دهم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا. یازدهم: پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده به طوری که چیزی در آن نماند. دوازدهم: بیپوست خوردن میوههایی که با پوست خورده میشود. سیزدهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملاً آن را بخورد، البتّه اگر مقدار قابل توجّهی از میوه باقی مانده باشد اسراف است و حرام. آداب آشامیدن
[آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در غذا خوردن مکروه است: اوّل - در حال ایستاده غذا خوردن; دوم - پر خوردن، و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش میآید; سوم - نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا; چهارم - خوردن غذای گرم; پنجم فوت کردن چیزهائی که میخورد یا میآشامد; ششم - بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگری شدن; هفتم - پاره کردن نان با کارد; هشتم - گذاشتن نان زیر ظرف غذا; نهم - پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده به طوریکه چیزی در آن نماند; دهم - پوست کندن میوه; یازدهم - دور انداختن میوه پیش از آن که کاملاً آنرابخورد.
[امام خمینی] خوردن غذای داغ. پنجم: فوت کردن چیزی که میخورد یا میآشامد. ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگر شدن. هفتم: پاره کردن نان با کارد. هشتم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا. نهم: پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند. دهم: پوست کندن میوه. یازدهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملًا آن را بخورد.
[آیت الله اردبیلی] چند چیز در غذا خوردن مکروه است: اوّل: در حال سیری غذا خوردن.دوم: پر خوردن، در خبر است که: (خداوند متعال بیشتر از هر چیز از شکم پُر تنفّر دارد.)(1)سوم:نگاه کردن به صورت دیگران در هنگام غذا خوردن.چهارم: خوردن غذای داغ.پنجم:فوت کردن به چیزی که میخورد یا میآشامد.ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگری شدن.هفتم:پاره کردن نان با کارد.هشتم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا. نهم:پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده به گونهای که چیزی در آن نماند. دهم: پوست کندن میوههایی که معمولا با پوست مصرف میشوند. یازدهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملاً آن را بخورد.
[آیت الله سیستانی] چند چیز در غذا خوردن مذموم شمرده شده است : اول : در حال سیری غذا خوردن . دوم : پر خوردن . و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر متنفر است . سوم : نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن . چهارم : خوردن غذای داغ . پنجم : فوت کردن چیزی که میخورد یا میآشامد . ششم : بعد از گذاشتن نان در سفره ، منتظر چیز دیگر شدن . هفتم : پاره کردن نان با کارد . هشتم : گذاشتن نان زیر ظرف غذا . نهم : پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند . دهم : پوست کندن میوههائی که با پوست خورده میشود . یازدهم : دور انداختن میوه پیش از آنکه کاملاً آن را بخورد . آداب آشامیدن
[آیت الله فاضل لنکرانی] چند چیز در غذا خوردن مکروه است: اوّل: در حال سیری غذا خوردن. دوّم: پر خوردن و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش می آید. سوّم: نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن. چهارم: خوردن غذای داغ. پنجم: فوت کردن چیزی که می خورد یا می آشامد. ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگر شدن. هفتم: پاره کردن نان با کارد. هشتم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا و هرگونه بی احترامی به آن. نهم: پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند. دهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملا آن را بخورد. مستحبات آب آشامیدن
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در غذاخوردن مکروه است: اول در حال سیری غذاخوردن. دوم پر خوردن، و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز، از شکم پر بدش میآید. سوم نگاهکردن به صورت دیگران در موقع غذاخوردن. چهارم خوردن غذای داغ. پنجم فوتکردن چیزی که میخورد یا میآشامد. ششم بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیزی دیگر شدن. هفتم پارهکردن نان با کارد. هشتم گذاشتن نان زیر ظرف غذا. نهم پاککردن گوشتی که به استخوان چسبیده به طوری که چیزی در آن نماند. دهم پوستکندن میوه. یازدهم دور انداختن میوه پیش از آن که کاملاً آن را بخورد.
[آیت الله مکارم شیرازی] کارهای زیر را در موقع غذا خوردن از مکروهات شمرده اند: 1 در حال سیری غذا خوردن 2 پرخوردن و در خبر است که خداوند عالم از شکم پر بیش از هر چیز بدش می آید. 3 نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن 4 خوردن غذای داغ 5 فوت کردن به چیزی که می خورد یا می آشامد 6 بعد از گذاشتن نان در سفره منتظر چیز دیگری بودن 7 پاره کردن نان با کارد 8 گذاشتن نان زیر ظرف غذا و هرگونه بی احترامی به آن 9 پوست کندن میوه (میوه هایی که با پوست خورده می شود) 10 دور انداختن میوه پیش از آن که آن را کاملاً بخورد.
[آیت الله نوری همدانی] بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است ازگرسنگی یا تشنگی بمیرد ، نان و آب داده و او را از مرگ نجات دهد . چیزهائی که موقع غذا خوردن مستحّب است :
خوراکی
خوردنیها را خوراکی گویند.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*