راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
تنبیه بدنی در چه حدّی جایز میباشد؟
برای غیر ولیّ در هیچ حدّی جایز نیست.
عنوان سوال:
تنبیه بدنی در چه حدّی جایز میباشد؟
پاسخ:
برای غیر ولیّ در هیچ حدّی جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا برای آموزگار جایز است دانشآموز را به جهت انجام ندادن تکالیف تنبیه بدنی نماید؟
آیا برای آموزگار یا مسئولین آموزشگاه جایز است دانشآموز را به جهت آوردن تصاویر یا وسایلی مشابه آن که منافی عفّت عمومی باشد تنبیه بدنی نمایند؟
آیا تنبیه شاگرد از لحاظ شرعی جائز است یا خیر؟
در مجالس اعیاد ائمه اطهار آیا کف زدن جایز میباشد؟
الف: برهنه شدن مردان در حال سینه زدن و زنجیر زدن در منظر زنان چگونه میباشد؟ ب: آیا تعزیه و شبیه خوانی در مراسم عزاداری جایز میباشد؟ ه: آیا تعزیه خوانی که مشتمل بر تشبّه مرد به زن و کوچک نمودن حضرت زینب (س) و معرفی حضرت سجاد علیهالسلام به یک فرد بیمار و پاشیدن نقل و نبات و زدن ساز و امثال آنها جایز میباشد؟ و شرکت در آن چه حکمی دارد؟ ج- آیا تشبّه به اهل بیت علیهالسلام در نمایش و تعزیه و غیره جایز میباشد؟ د: آیا پوشیدن لباس زنان توسط مردان در شبیه خوانی و استفاده از دهل و شیپور جایز میباشد؟
آیا از نظر شرعی جایز میباشد که زوج مهریه را به صورت قسطی به زوج بپردازد؟
آیا برپا کردن مراسم عزاداری یا جشن ائمه علیهمالسلام و یا میهمانی، بدون اذن شوهر جایز میباشد؟
آیا از نظر شرعی جایز میباشد که پدر زوجه (زن) و پدر زوج (شوهر) در تعیین مقدار مهریه دخالت کنند؟
حدود اختیارات متولی یک موقوفه تا چه حدی است؟
آیا برای مسئولین مدارس جایز میباشد فطریه کسانی را که مایل هستند جمع آوری و به خانوادههای دانش آموزانی که شرعاً مستحق میباشند، برسانند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] آیا برای آموزگار جایز است دانشآموز را به جهت انجام ندادن تکالیف تنبیه بدنی نماید؟
[سایر] آثار منفی تنبیه بدنی کدامند؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا برای آموزگار یا مسئولین آموزشگاه جایز است دانشآموز را به جهت ارتکاب گناه و خلاف شرع تنبیه بدنی نمایند؟
[سایر] آثار مخرّب تنبیه بدنی کودکان چیست؟
[سایر] آیا تنبیه بدنی، شیوه مناسبی برای اصلاح رفتار نادرست کودکان است؟ لطفاً توضیح دهید تنبیه بدنی کودک، صحیح است یا اشتباه؟
[سایر] پیامدهای منفی تنبیه بدنی کودکان چیست؟
[سایر] نظر اسلام درباره تنبیه بدنی کودکان چیست؟
[سایر] در رابطه با شیوه تنبیه تحریمی نه تنبیه بدنی توضیح دهید؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا برای آموزگار یا مسئولین آموزشگاه جایز است دانشآموز را به جهت آوردن تصاویر یا وسایلی مشابه آنکه منافی عفت عمومی باشد تنبیه بدنی نمایند؟
[آیت الله علوی گرگانی] انحراف از قبله تا چه حدّی جایز میباشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر وصیّت کند که از ثلث او خمس و زکات یا بدهی دیگر او را بدهند و برای نماز و روزة او اجیر بگیرند و کار مستحّبی هم مثل اطعام به فقراء انجام دهند ، چنانچه وصیّت او به ترتیب باشد باید آنچه مقدّم است اگر چه مستحّب باشد عمل کنند ، و در صورتی که ثلث زیاد آمد دوّمی را اگر چه مانند نماز و روزه ، واجب بدنی باشد بدهند و اگر از آن زیاد آمد به مصرف واجب مالی برسانند و چنانچه ثلث زیاد نیامد واجب مالی را از اصل مال بدهند ، ولی اگر ثلث فقط به اندازة عمل به مستحّب اباشد واجب بدنی را باید با اجازة ورثه بپردازند و واجب مالی را از اصل مال بپردازند و در صورتی که وصیّت او به ترتیب نباشد باید ثلث را به نسبت بین آن سه وصیّت تقسیم کنند و اگر کم آمد کسری واجب مالی را از اصل مال بدون اجازه و کسری واجب بدنی و عمل مستحّب را با اجازة ورثه انجام دهند .
زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند ؛ بلکه احتیاط واجب آن است که بدن و موی خود را پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد را می فهمد و به حدّی رسیده که مورد نظر شهوانی است ، بپوشاند .
همة شرائطی که در امام جماعت لازم است باید در امام جمعه هم باشد مانند عقل ، ایمان حلال زادگی و عدالت . ولی امامت کودکان و زنان در نماز جمعه جائز نیست اگر چه در نمازهای دیگر برای خودشان جائز است .
اگر زنی از زنا آبستن شود ، جایز نیست بچّه اش را سقط کند .
بر گرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا و از نماز مستحب به نماز واجب جایز نیست .
اگر کسی به نماز گزار غلط سلام کند ، به طوری که سلام حساب نشود جواب او جائز نیست .
غسل بچه مسلمان ، اگر چه ازو زنا باشد ، واجب است و غسل و کفن و دغن کافر و اولاد او ، جایز نیست . و کسی أه ازو بچگی دیوانه بوده و به حا ل دیوانگی بالغ شده چناتچه پدر و مادر او با یکی ازو آنان مسلمان باشند ، باید او را غسل داد و اگر هیچ کدام آنان مسلمان نباشند ، غسل دادن او جایز نیست .
اگر جلوگیری از منکرات واقامة واجبات موقوف باشد بر جرح و قتل ، جائز نیست مگر به اذان جامع الشرایط با حصول وشرائط آن .
حاضر نشدن به نماز جماعت از روی بی اعتنائی جایز نیست و سزاوارنیست که انسان بدون عذر نماز جماعت را ترک کند .
اگر منکر از اموری است که شارع اقدّس به آن اهتمام می دهد وراضی نیست به وقوع آن به هیچ وجه ، جایز است دفع آن به هر نحو ممکن باشد ، مثلاً اگر کسی خواست یک شخص را که جایز القتل نیست بکشد باید از او جلوگیری کرد ، واگر ممکن نیست دفاع از قتل مظلوم مگر به قتل ظالم ، جائز است بلکه واجب است ، ولازم نیست از مجتهد اذن حاصل نماید . لکن باید مراعات شود که در صورت امکان جلوگیری به نحو دیگری که به قتل منجر نشود به آن نحو عمل کند ، واگر از حدّ لازم تجاوز کند معصیت کار واحکام متعدی بر او جاری خواهد بود .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] حکومت صالح میتواند با اجازه حاکم شرع واجد شرایط، محتکر را علاوه بر تعزیر بدنی، مانند زندان و شلاّق، تعزیر مالی نیز بنماید و تشخیص این که کدام مؤثّرتر است، با حاکم شرع جامعالشرایط میباشد.
[آیت الله سیستانی] – حداقل زمانِ اعتکاف، سه روز به ضمیمه دو شبِ وسطِ آن سه روز میباشد، و در کمتر از آن صحیح نیست ولی در زیاده حدّی ندارد، و داخل نمودن شب اوّل یا چهارم در نیت اعتکاف مانعی ندارد، بنابراین اعتکاف بیشتر از سه روز جایز است و اگر فرد پنج روز کامل معتکف شد، روز ششم را باید معتکف بماند.
[آیت الله شبیری زنجانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد و شکستن نماز مستحب در حال اختیار هم جایز است.
[آیت الله سیستانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنابر احتیاط واجب جایز نیست . ولی برای حفظ مال ، و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد ، بلکه برای هر غرضی دینی یا دنیوی که مورد اهتمام نمازگزار است ، مانعی ندارد .
[آیت الله اردبیلی] وکالت تنها در مواردی صحیح است که شرعا مباشرت شخص در آن شرط نباشد، پس در مواردی همچون قسم خوردن و شهادت دادن نزد حاکم شرع و عبادات بدنی مثل نماز و روزه که مباشرت در آنها شرط میباشد، وکیل گرفتن صحیح نیست، امّا در عبادات مالی مثل پرداختن زکات و خمس، وکالت مانعی ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال وجلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] این عمل بانک که وصول کردن سفته و یا چکها برای مشتریان بوده باشد، جائز است وگرفتن کارمزد نیز برای این عمل جائز میباشد بشرط این که بانک فقط در گرفتن اصل مبلغ سفته و یا چک دخالت داشته باشد وامّا چنانچه برایآن مبلغ سود و فائده نزولی قرار داده باشند در این صورت تصدی بانک جائز نمیباشد وگرفتن کارمزد برای وصول مبلغ سفته ویاچک از نظر فقهی از باب جعاله میباشد.
[آیت الله خوئی] این عمل بانک که وصول کردن سفته و یا چکها برای مشتریان بوده باشد، جایز است و گرفتن کارمزد نیز برای این عمل جایز میباشد به شرط بانک فقط در گرفتن اصل مبلغ سفته و یا چک دخالت داشته باشد و اما چنانچه برای آن مبلغ سود و فائده نزولی قرار داده باشند در این صورت تصدی بانک جایز نمیباشد و گرفتن کارمزد برای وصول مبلغ سفته و یا چک را از نظر فقهی از باب جعاله میباشد.
[آیت الله علوی گرگانی] دفن میّت در قبر مرده دیگر جائز نیست، مگر آن که قبر کهنه شده ومیّت اوّلی از بین رفته باشد وقبر ملک دیگری نباشد وگرنه رضایت او شرط میباشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن در صدف جایز است ولی خلاف احتیاط استحبابی است؛ مگر بداند که از اجزاء حیوان حرامگوشت میباشد، که نماز خواندن در آن صحیح نیست.
تنبیه
تنبیه: آگاه ساختن، هشدار دادن می باشد
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*