راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
نظر شهوت آمیز به خود چه حکمی دارد؟
جایز نیست.
عنوان سوال:
نظر
شهوت
آمیز به خود چه حکمی دارد؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
نظر حضرتعالی پیرامون فیلمهای تحریک آمیز که از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود چیست؟
افراد قطع نخاعی در بعضی از مواقع، در خود احساس شهوت می کنند ولی چون بدن آنها حسّ ندارد تشخیص نمی دهند که جنب شده اند یا نه، آیا حکم جنب را دارند؟
زن در اثر ملاعبه با شوهرش، احساس شهوت می کند و حالت انزال به او دست می دهد و فکر می کند جنب شده است، آیا با چنین حالتی غسل بر او واجب می شود؟
پوشاندن صورت و دستها تا مچ و روی پاها برای زن در نماز واجب است یا نه؟ و در صورت واجب نبودن اگر زن بداند مرد اجنبی بقصد ریبه و شهوت به او نگاه می کند، آیا ستر آنها بر او واجب می شود یا خیر؟
نظر حضرتعالی پیرامون موزیکهای غم انگیز چیست؟
آیا هیپنوتیزم از نظر اسلام جایز است؟
کراوات از نظر اسلام چه حکمی دارد؟
کودکی مجروح شده است، آیا پدر می تواند بدون در نظر گرفتن مصلحت طفل از دیه و قصاص جارح صرف نظر کند؟
آیا لمس و نظر به اعضای داخل بدن نامحرم (مانند کبد و روده و...) در حکم لمس و نظر ظاهر بدن است؟
نظر حضرتعالی راجع به جنگ داخلی افغانستان چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] اگر نظر کند روزهدار به زن اجنبیه به شهوت، حکم روزه او چیست و چه بر او میباشد؟
[آیت الله سیستانی] آیا دروغ مصلحت آمیز ایراد دارد؟
[آیت الله بروجردی] نظر عمدی به مطلَّقه رجعیّه و خلوت و استماع صوت با شهوت و اعانت به نظر کردن مطلَّقه به بدن مطلِّق و تصوّر مطلَّقه با تهییج شهوت هر یک از آنها از افعال رجوعیّه است - مثل تقبیل و لمس - یا نه؟
[آیت الله سیستانی] آیا منظور از حجاب پاکی و عفت زن و جلوگیری از انحراف جامعه و عدم نگاه آمیخته با گناه به زن نیست ؟ در این صورت اگر زنی بتواند با پوشیدن لباسهای ساده ای که ابدا جلب توجه نمی کند عفت را رعایت و از نگاه شهوت آمیز مردان جلوگیری کند آیا لازم است روری سر کند و اگر بله چرا ؟
[آیت الله خوئی] آیا جایز است نظر نمودن به فیلمهای زنندهای که محتوی بر عکس زنها و مردهای عریان و کارهای زننده است؟ در صورتی که مهیج شهوت نباشد.
[سایر] دوست داشتن مدح و ثنای مبالغه آمیز چه پیامدی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] دروغ مصلحت آمیز بهتر است، یا راست فتنه انگیز؟
[آیت الله مکارم شیرازی] دروغ مصلحت آمیز بهتر است، یا راست فتنه انگیز؟
[سایر] دیدگاه قرآن کریم در مورد رفتار مسالمت آمیز مسلمانان با پیروان ادیان دیگر چیست؟
[سایر] چرا در قرآن ازدواج با کنیزان به گونه ای توهین آمیز به کنیزان بیان شده است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده و بعد از بیرون آمدن آن، بدن سست شده، آن رطوبت حکم منی را دارد، و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، حکم منی را ندارد. ولی در زن و مریض لازم نیست آن آب با جستن بیرون آمده باشد، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد در حکم منی است و لازم نیست بدن او سست شود.
اگر اول گمانش به یک طرف بیشتر باشد بعد دو طرف در نظر او مساوی شود باید به دستور شک عمل نماید و اگر اول دو طرف در نظر او مساوی باشد و به طرفی که وظیفه اوست بنا بگذارد، بعد گمانش به طرف دیگر برود باید همان طرف را بگیرد و نماز را تمام کند.
چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
در صورتی که دو مجتهد از نظر علمی مساوی باشند احتیاط لازم آن است که از کسی که اتقی و اورع است تقلید کند.
کسی که نمی داند گمانش به یک طرف بیشتر است یا هردو طرف در نظر او مساوی است طبق وظیفه شک عمل می نماید.
نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است، و نگاه کردن به صورت و دستها اگر به قصد لذّت باشد حرام است، ولی اگر بدون قصد لذّت باشد مانعی ندارد، اگر چه احوط اجتناب است. و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم با قصد لذّت و به غیر صورت و دستها بدون آن حرام می باشد. و نگاه کردن به صورت و بدن و موی دختر نابالغ اگر به قصد لذّت نباشد و موجب تحریک شهوت نگردد و بواسطه نگاه کردن انسان نترسد که به حرام بیفتد مانعی ندارد.
اگر مالی را که کمتر از 6 / 12 نخود نقره سکه دار ارزش دارد پیدا کند و از آن صرف نظر نماید و در مسجد یا جای دیگر بگذارد چنانچه کسی آن را بردارد، برای او حلال است.
اگر مثلا بگوید این مال بعد از مردن من وقف باشد چون از موقع خواندن صیغه تا مردنش وقف نبوده، صحیح نیست مگر اینکه نظر واقف وصیّت به وقف باشد برای بعد از فوت.
ملکی که مقداری از آن وقف است و مقداری از آن وقف نیست اگر تقسیم نشده باشد، مجتهد جامع الشرائط یا متولی وقف می تواند با نظر خبره سهم وقف را جدا کند.
لازم نیست یقین کند که آب برای او ضرر دارد بلکه اگر احتمال ضرر بدهد، چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا باشد و از آن احتمال ترس برای او پیدا شود باید تیمم کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] به دو چیز انسان جنب می شود: اول جماع و لو به مقدار ختنه گاه دوم بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، بااختیار باشد یا بی اختیار.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] به دو چیز انسان جنب می شود: اول جماع. دوم بیرون آمدنی منی؛ در خواب باشد یا بیداری؛ کم باشد یا زیاد؛ با شهوت باشد یا بی شهوت؛ با اختیار باشد یا بی اختیار.
[آیت الله سیستانی] به دو چیز انسان جنب میشود : اول : جماع . دوم : بیرون آمدن منی ، در خواب باشد یا بیداری ، کم باشد یا زیاد ، با شهوت باشد یا بی شهوت ، با اختیار باشد یا بی اختیار .
[آیت الله اردبیلی] با دو چیز انسان جُنُب میشود: اوّل:جماع، دوم: بیرون آمدن منی، در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بدون شهوت، با اختیار باشد یا بدون اختیار.
[آیت الله وحید خراسانی] به دو چیز انسان جنب می شود اول جماع دوم بیرون امدن منی در خواب باشد یا بیداری کم باشد یا زیاد با شهوت باشد یا بی شهوت با اختیار باشد یا بی اختیار
[آیت الله وحید خراسانی] به دو چیز انسان جنب می شود اول جماع دوم بیرون امدن منی در خواب باشد یا بیداری کم باشد یا زیاد با شهوت باشد یا بی شهوت با اختیار باشد یا بی اختیار
[آیت الله نوری همدانی] به دو چیز انسان جنب می شود : اول – جماع ، دوم – بیرون آمدن منی ، چه در خواب باشد یا بیداری ، کم باشد یا زیاد با شهوت یا بی شهوت ، با اختیار باشد یا بی اختیار .
[امام خمینی] به دو چیز انسان جنب می شود: اول: جماع. دوم: بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، با اختیار باشد یا بی اختیار.
[آیت الله مکارم شیرازی] انسان با دو چیز جنب می شود: اول جماع (آمیزش جنسی) دوم بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت.
[آیت الله اردبیلی] اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا ادرار یا غیر آنها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده باشد و پس از خروج آن، بدن سست شود، حکم منی را دارد، هرچند بعید نیست در مرد سالم احساس شهوت و خروج با جستن و در مرد مریض احساس شهوت با احتمال هر چند ضعیفِ خروج با جستن، کافی باشد که حکم منی بر آن رطوبت جاری شود و در غیر این صورت، حکم منی را ندارد؛ ولی چنانچه از زن رطوبتی با شهوت خارج شود و بعد از بیرون آمدن آن، بدن او سست شود، بنابر احتیاط واجب باید هم غسل کند و هم وضو بگیرد.
شهوت
شهوت یکی از قوای درونی انسان است که در فقه و اخلاق از آن بحث شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*