راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
انسان در وسط غسل شک می کند که در اثنای غسل، بول خارج شده یا نه، وظیفه اش چیست؟
به شک خود اعتنا نکند.
عنوان سوال:
انسان در وسط
غسل
شک می کند که در اثنای غسل،
بول
خارج شده یا نه،
وظیفه
اش چیست؟
پاسخ:
به شک خود اعتنا نکند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر انسان در اثنای نماز شک کند وضو گرفته یا نه، چه وظیفه ای دارد؟
شخصی به قصد غسل به حمام رفت، روز بعد شک کرد که غسل کرده یا نه، وظیفه او چیست؟
شخصی در شمارش شوطهای طواف به گفته همراهش اعتماد کرده ولی در اثنای سعی یا بعد از آن به شک می افتد که شاید کم و زیاد شده باشد، وظیفه اش چیست؟
شخصی عمره مفرده انجام داده و سپس برای عمره مفرده یا تمتع محرم شده، در اثنای عمل متوجه بطلان عمره قبل شد، وظیفه او چیست؟
آیا به اشیای جزیی، مثل: شیشه عطر، مهر، تسبیح کربلا و جانماز که انسان خریداری کرده و در اثنای سال مورد استفاده قرار نگرفته، خمس تعلّق می گیرد؟
اگر سرمایه تجارت انسان که مخمّس بوده در اثنای سال مصرف یا تلف شود و در سال آینده سرمایه تهیه کند، آیا خمس دارد؟
اگر در اثنای طواف ساتر طواف کننده کنار رفت و متوجّه نشد و به همان حال مقداری طواف را انجام داد وظیفه اش چیست؟ و اگر بعد از طواف متوجه شد حکم چگونه است؟
بعضی از معلولین با خود کیسه بول دارند (چون با حرکت بدن از آنان بول خارج می شود) این افراد برای طواف و نماز طواف چه وظیفه ای دارند؟
اگر امام جماعت در اثنای نماز متوجه شود که نمازش باطل است، وظیفه اش چیست؟ و در صورت لزوم رها کردن، اگر خجالت بکشد، آیا جایز است نماز را صورتاً ادامه دهد؟
در اثنای نماز در دهان روزه دار اخلاط سر و سینه جمع شده است اگر فرو دهد روزه اش باطل می شود و اگر بخواهد بیرون بریزد باید نماز را قطع کند، وظیفه چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
[سایر] اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
[آیت الله بهجت] شخصی هنگام غسل ترتیبی شک می کند که بول یا بادی از او خارج شده یا نه، وظیفه او چیست؟
[آیت الله مظاهری] اگر کسی در اثنای طواف در صحّت شوط سابق شک کند چه وظیفه ای دارد؟
[آیت الله مظاهری] اگر کسی در اثنای نماز شک کند وضو گرفته یا نه چه وظیفه ای دارد؟
[آیت الله بهجت] اگر انسان در اثنای تشهّد شک کند که سجده ی دوّم را به جا آورده یا نه، فرموده اید نباید اعتنا کند؛ آیا شکّ در اثنای ذکر مستحبّی تشهّد هم همین حکم را دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] زن مستحاضه ای بعد از غسل و وضو مشغول طواف می شود در اثنای طواف لک می بیند وظیفه او چیست
[آیت الله بهجت] در اثنای حج عمره رطوبتی از من خارج شد که شک داشتم منی است یا نه، ولی احتیاطا غسل کردم، عمره من چه حکمی دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی در اثنای سعی تقصیر نمود وظیفه او چیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر در اثنای طواف نماز جماعت برقرار شد و شخص از ادامه طواف معذور شد تکلیف چیست و اگر در اثنای سعی باشد وظیفه چیست
مسائل مرتبط از این مرجع
روزه داری که محتلم شده اگر بداند منی در مجرا مانده و در صورتی که پیش از غسل بول نکند بعد از غسل منی از او بیرون می آید بهتر است که پیش از غسل بول کند.
برای زن استبراء از بول نیست و اگر رطوبتی ببیند و شک کند پاک است یا نه، پاک می باشد، وضو و غسل او را هم باطل نمی کند.
اگر منی از جای خود حرکت کند و بیرون نیاید، یا انسان شک کند که منی از او بیرون آمده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
اگر شک کند که غسل کرده یا نه، باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند، که غسل او درست بوده یا نه، لازم نیست دوباره غسل نماید.
اگر انسان بعد از بول استبراء کند و وضو بگیرد، چنانچه بعد از وضو رطوبتی ببیند که بداند یا بول است یا منی، واجب است احتیاطاً غسل کند و وضو هم بگیرد. ولی اگر وضو نگرفته باشد فقط گرفتن وضو کافی است.
آبی که گاهی بعد از ملاعبه و بازی کردن از انسان خارج می شود و به آن مذی می گویند پاک است. و نیز آبی که گاهی بعد از منی بیرون می آید و به آن وذی گفته می شود پاک است و امّا آبی که گاهی بعد از بول بیرون می آید و به آن ودی می گویند، پاک است. و چنانچه انسان بعد از بول استبراء کند و بعد آبی از او خارج شود و شک کند که بول است یا یکی از اینها، پاک می باشد.
اگر شک کند که مخرج را تطهیر کرده یا نه، اگرچه همیشه بعد از بول یا غائط فوراً تطهیر می کرده، احتیاط واجب آن است که تطهیر نماید.
بول و غائط حیوان نجاستخوار، نجس است و همچنین است بول و غائط حیوانی که انسان آن را وطی کرده، یعنی با آن نزدیکی نموده، و همینطور گوسفندی که گوشت آن از خوردن شیر خوک، محکم شده است.
کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه نمازهایی را که خوانده صحیح است، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
بول و غائط انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد یعنی اگر رگ آن را ببرند، خون از آن جستن می کند، نجس است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] برای زن استبراء از بول نیست و اگر رطوبتی ببیند و شک کند که بول است یا نه پاک می باشد و وضو و غسل او را هم باطل نمی کند
[آیت الله سیستانی] برای زن استبراء از بول نیست ، و اگر رطوبی ببیند و شک کند که بول است یا نه پاک میباشد ، و وضو و غسل او را هم باطل نمیکند . مستحبات و مکروهات تخلّی
[آیت الله بروجردی] برای زن استبراء از بول نیست و اگر رطوبتی ببیند و شک کند پاک است یا نه، پاک میباشد، وضو و غسل را باطل نمیکند.مستحبات و مکروهات تخلّی
[آیت الله مظاهری] برای زن استبراء از بول نیست و اگر رطوبتی ببیند و شک کند پاک است یا نه، پاک میباشد، وضو و غسل او را هم باطل نمیکند.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که میت را غسل می دهد باید مسلمان دوازده امامی و عاقل و بالغ باشد و مسایل غسل را هر چند به تعلیم دیگری در اثنای غسل بداند
[آیت الله نوری همدانی] مستحب است انسان بعد از بیرون آمدن منی بول کند ، و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتی از او بیرون آید ، که نداند منی است یا رطوبت دیگر ، حکم منی دارد .
[آیت الله سبحانی] مستحب است انسان بعد از بیرون آمدن منی، بول کند و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتی از او بیرون آید، که نداند منی است یا رطوبت دیگر، حکم منی دارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است انسان بعد از بیرون آمدن منی بول کند و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتی از او بیرون آید، که نداند منی است یا رطوبت دیگر، حکم منی دارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان بعد از بول استبراء کند و وضو بگیرد چنانچه بعد از وضو رطوبتی ببیند که بداند یا بول است یا منی باید احتیاط کرده غسل کند و وضو هم بگیرد ولی اگر وضو نگرفته باشد گرفتن وضو کافیست
[آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان بعد از بیرون امدن منی بول کند و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتی از او بیرون اید که نداند منی است یا رطوبت دیگر حکم منی را دارد
وظیفه
تکلیف مستفاد از اصول عملی، هنگام شک یا جهل به حکم واقعی را وظیفه عملی گویند. این بحث در اصول فقه کاربرد دارد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
بول
بَوْل، واژهای عربی به معنای پیشاب /گُمیز میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*