راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
مردی که کار او عکاسی است و ظاهر نمودن فیلم است این کار او و اجرت گرفتن او چه حکمی دارد؟
این کار جایز است و اشکال ندارد در اخذ اجرت بر آن.
عنوان سوال:
مردی که کار او عکاسی است و
ظاهر
نمودن
فیلم
است این کار او و
اجرت
گرفتن او چه حکمی دارد؟
پاسخ:
این کار جایز است و اشکال ندارد در
اخذ
اجرت
بر آن.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جایز است دادن فیلم عکس را به عکاس تا ظاهر نماید فیلم را با اینکه در آن فیلم زنهایی هستند که در غیر عکس محجبه هستند و در عکس به صورت دسته جمعی و دور هم گرفتهاند که زنهای آن بیحجاب است، ظهور آن چه حکمی دارد؟
اگر خارج شود از ذکر مردی چیزی به شکل قطعههای جامد بعد از بول نمودن بدون این که انتصاب ذکر و شهوتی و هوسی بوده باشد پس آیا واجب است بر او غسل جنابت نمودن؟
فرمودهاید در محل مسح: (باید رطوبت ظاهر نباشد به طوری که با آب مسح مخلوط گردد به مجرد مماسه نمودن) این عبارت را توضیح دهید؟
اگر شخص عادلی مردی را غیبت کند و ما نمیدانیم که غیبت نمودن او جایز است یا نه، آیا جلوگیری از این غیبت واجب است؟
اگر مردی جاهل بود به چگونگی غسل جنابت قصورا، پس سالیانی چنین نماز خواند و روزه گرفت، سپس مسأله را فرا گرفت آیا واجب است بر او قضا نمودن آن چه گذشته از نمازهایش و روزههایش یا خیر؟
مردی به واسطه تأخیر انداختن طلب مردم به زندان رفته، دولت مخارج او را از طلب کار میگیرد، فطره او به عهده کیست؟
اگر شخصی غیبتی را بشنود و غیبت کننده را از غیبت نمودن منع نکند آیا آن شخص حکم فاسق را دارد یا باید کار او را بر وجه صحیح حمل نمود؟
آیا جایز است تمتع نمودن به خادمه کتابیه که در منزل کار میکند از پاک کردن منزل و شستن لباسها و پختن غذاها؟ و آیا فرق است اگر آن خادمه بر کفالت من بوده باشد یا کفالت غیر من، و آیا فرق است بین خادمه مربیه اطفال و خادمه برای کار کردن در منزل؟
اگر مردی کار میکند در شهر خودش و لکن گاهی اوقات سفر برای او عارض میشود برای خاطر کارش و سفرش مافوق مسافت است و این شخص هر دو ماه یک نوبت مسافرت میکند به مدت یک یا دو روز آیا نمازش تمام است یا قصر؟
مردی است از اهل نجف و در یک شرکتی در بغداد کار میکند و در یک خانهای در بغداد که شرکت برای خود تهیه کرده سکنی گزیده و این شخص قصد ندارد که بغداد را وطن خود اخذ نماید، بلکه قصدش آن است که به قصد عمل و کار در بغداد زندگی نماید و زمانی که کارش تمام شد یا خواست منفصل شود از شرکت، منفصل میشود و ترک میکند بغداد را، با این که علم دارد به این که از هر هفته پنج روز در بغداد است و دو روز برمیگردد به وطن خود نجف و همچنین مرخصی، که یک ماه در سال است، در وطن خود نجف زندگی میکند. 1- آیا بغداد مقر او حساب میشود؟ 2- آیا مقر زن و اولادش هم میشود؟ 3- آیا تعبیر به کلمه (یسکن) که در سؤال آمده، به معنی اخذ بغداد وطن خود است، یا این که علم دارد به عدم نیت بقاء در آن را با دلخواه خودش؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] در عکّاسی زنان نیز مراجعه و درخواست میکنند که با سر برهنه از آنان عکس گرفته شود، چه صورت دارد و اجرت آن چگونه است؟
[آیت الله سبحانی] آیا رشد قیمت ابزار کار مانند چاپ و عکاسی خمس دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا رشد قیمت ابزار کار مانند چاپ و عکاسی خمس دارد؟
[سایر] در حالی که میدانیم مردان فامیل و آشنا، فیلم ما را مشاهده میکنند ؛ آیا بر ما (زنان ) جایز است بدون حجاب در مقابل فیلمبردار ظاهر شویم؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] گرفتن عکس از بانوان بدون پوشش اسلامی در صورتی که عکس گیرنده، محرم و ظاهر کننده فیلم نامحرم است، آیا جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] یکی از عناصر فیلم سازی، چهره پردازی (گریم) است، آیا این کار جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] حضور در جشنهایی که موسیقی در آنها نواخته می شود و افراد مبادرت به رقص می کنند، برای فیلمبرداری چه حکمی دارد؟ فیلمبرداری مرد از مجالس مردان و زن از مجالس زنان چه حکمی دارد؟ ظاهر کردن فیلم های جشن های عروسی توسط مرد، چه آن خانواده را بشناسد و چه آن خانواده را نشناسد، دارای چه حکمی است؟ و همچنین ظاهر کردن آن توسط زن چه حکمی دارد؟ و آیا استفاده از موسیقی در آن فیلم ها جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] مردی همسرش را طلاق داده است، زن می گوید خدمات من در خانه تبرعی نبوده، لذا مطالبه اجرت المثل می کند. آیا ادعای زن مسموع است یا خیر؟
[سایر] سلام حاج آقا چرا آلبوم بعد از عمره چیزی اضافه نشده .خواندم که مفصل مشغول کار علمی هستید و فقه برای روحانی مثل آب برای ماهی است. اما عکاسی هم آن هم از زاویه نگاه شما مورد علاقه امثال من.
[آیت الله نوری همدانی] شخصی برای کسی کار می کرد و اجرت معینی ذکر کرده بود ، پس از انجام عمل اجرت او را کمتر داده است آیا می تواند از سایر اموال او که باقی مانده اجرت را به عنوان تقاص بردارد ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
ظاهر این است که در اوقاف عامه از قبیل مدارس و مساجد و امثال اینها قبض معتبر نباشد و وقفیت به مجرد وقف نمودن محقق میشود.
در هر یک از چهار سوره: (و النجم، واقرا، والم تنزیل، و حم سجده) یک آیه سجده است که اگر انسان بخواند یا گوش به آن دهد بعد از تمام شدن آن آیه باید فوراً سجده کند، و اگر فراموش کرد، هر وقت یادش آمد باید سجده نماید. و ظاهر این است که در شنیدن بدون اختیار سجدة واجب نیست اگرچه بهتر سجده نمودن است.
اگر انسان اجیر شود که در روز معینی کاری را انجام دهد و در آن روز برای انجام آن کار حاضر شود، کسی که او را اجیر کرده اگرچه آن کار را به او مراجعه نکند، باید اجرت او را بدهد، مثلًا اگر خیاطی را در روز معینی برای دوختن لباسی اجیر نماید و خیاط در آن روز آماده کار باشد، اگرچه پارچه را به او ندهد که بدوزد، باید اجرتش را بدهد، چه خیاط بیکار باشد، چه برای خودش یا دیگری کار کند.
در طلاق رجعی مرد به دو قسم میتواند به زن خود رجوع کند: (اول): حرفی معنایش این باشد که او را دوباره زن خود قرار داده است. (دوم): کاری کند و به آن کار قصد رجوع کند و ظاهر این است که به نزدیکی کردن رجوع محقق میشود اگرچه قصد رجوع نداشته باشد.
اگر شرط کند که تمام حاصل برای مالک باشد مساقات باطل است و میوه مال مالک میباشد و کسی که کار میکند نمیتواند مطالب اجرت نماید ولی اگر باطل بودن مساقات به جهت دیگر باشد، مالک باید مزد آبیاری و کارهای دیگر را به مقدار معمول به کسی که درختها را تربیت کرده بدهد. ولی اگر مقدار معمول بیشتر از مقدار قرارداد باشد دادن زیادی لازم نیست.
اگر مردی، مرد و زن را برای زنا یا مرد و پسر را برای لواط به هم برساند، باید هفتاد و پنج تازیانه به او بزنند و مشهور آن است که بعد از هفتاد و پنج تازیانه باید سر او را بتراشند و در کوچه و بازار بگردانند و از آن محلی که در آن محل این کار را کرده بیرونش کنند ولی این حکم ثابت نیست.
اگر اجیر با انسان شرط کند که فقط برای خود انسان کار کند، نمیشود او را به دیگری اجاره داد مگر به نحوی که در مسألة قبلی گذشت. و اگر شرط نکند، چنانچه او را به چیزی که اجرت او قرار داده اجاره دهد باید زیادتر نگیرد، و اگر به چیز دیگری اجاره دهد میتواند زیادتر بگیرد. و همچنین است اگر خودش اجیر کسی شود و برای انجام آن عمل شخص دیگری را به کمتر اجاره نماید ولی اگر مقداری از آن عمل را خودش انجام داده باشد میتواند دیگری را به کمتر اجاره نماید.
جعاله آن است که انسان قرار بگذارد در مقابل کاری که برای او انجام میدهند مال معینی بدهد مثلًا بگوید هر کس گمشدة مرا پیدا کند، ده تومان به او میدهم و به کسی که این قرار را میگذارد (جاعل) و به کسی که کار را انجام میدهد (عامل) میگویند. و فرق بین جعاله و اجاره این است که در اجاره بعد از خواندن صیغه، اجیر باید عمل را انجام دهد و کسی هم که او را اجیر کرده اجرت را به او بدهکار میشود، ولی در جعاله اگرچه عامل شخص معین باشد میتواند مشغول عمل نشود، و تا عمل را انجام ندهد جاعل بدهکار نمیشود.
شخصی مبلغی را در شهر خود به بانک میدهد تا معادل آن را در داخل یا خارج کشور از بانک طرف آن بانک دریافت کند، مثلًا پولی را در نجف اشرف به بانک میدهد که در بغداد بگیرد، یا در شام و لبنان و یا کشور دیگر بگیرد و بانک بابت این کار، کارمزد و حق العمل میگیرد، عمل حوالة مزبور اشکال ندارد و جایز است و همین طور گرفتن کارمزد و اجرت بر این عمل اشکال ندارد و جواز گرفتن و مبلغ اضافی از دو راه قابل تصحیح است: یکی گفته شود که این یک نوع معامله است که بانک پول محل مشتری را به مبلغی از پول کشور خارج میفروشد، پس گرفتن کارمزد، اشکالی پیدا نمیکند. دوم ربای حرام در قرض، آن زیادی است که قرضدهنده از قرض گیرنده علاوه بر اصل پول اضافه میگیرد، ولی اگر قرض گیرنده از قرضدهنده زیادی و اضافه بگیرد، آن حرام نیست و داخل در قرض ربوی نیست.
کسی مبلغی در محلی از بانک میگیرد و حواله میکند که بانک آن مبلغ را در محل دیگری و بانک بابت قبول این حواله مبلغی کارمزد از آن شخص میگیرد، گرفتن این کارمزد به یکی از دو راه جایز است: یکی اگر حواله در پولهای خارجی بوده باشد مانند ریال ایرانی بگیرد و پول غیر ایرانی حواله کند، در این صورت عنوان معامله بیع پیدا میکند که بانک آن پول خارجی را با اضافهای که میگیرد، میخرد به پولی که به آن شخص تحویل میدهد و در این صورت گرفتن کارمزد، داخل در معامله میشود و جایز است. دوم بانک ملزم نیست شرعاً پولی که از آن شخص گرفته را محل دیگر بپردازد و حق دارد این کار را قبول نکند و میتواند برای تنازل از این حق مبلغی بهعنوان کارمزد از او بگیرد، در این صورت گرفتن آن کارمزد جایز است. پس آنچه گفته شد از اقسام حوالههای بانکی و تطبیق آنها با عناوین فقهی عیناً در اشخاص هم جاری است مانند کسی مبلغی در محلی به شخصی میدهد که آن مبلغ و یا معادل آن را در شهر و محل دیگری دریافت کند و یا مبلغی از شخصی در محلی بگیرد و معادل آن را در شهر دیگری بپردازد و برای این کار اجرت و کارمزد بگیرد، در تمام این صور گرفتن کارمزد جایز است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اجرت وزن کردن، پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمائی را که برای زکات می دهد با خود او است.
[آیت الله وحید خراسانی] اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمایی را که برای زکات می دهد با مالک است
[آیت الله سیستانی] اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمائی را که برای زکات میدهد ، با خود اوست .
[آیت الله بروجردی] اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمایی را که برای زکات میدهد با خود او است.
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب، اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم، جو، کشمش و خرمایی که برای زکات میدهد، با خود اوست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمایی را که برای زکات می دهد با خود او است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اجرت وزن کردن، پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمائی را که برای زکات می دهد با خود اوست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمائی را که برای زکاه می دهد؛ با خود او است.
[امام خمینی] اجرت وزن کردن، پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمایی را که برای زکات می دهد با خود اوست.
[آیت الله شبیری زنجانی] اجرت وزن کردن و پیمانه نمودن گندم و جو و کشمش و خرمایی را که برای زکات میدهد با خود او است.
اجرت
عوضی که مستأجر در قبال استفاده از منفعت مال يا کار، به موجر يا اجیر میپردازد، اجرت ناميده میشود. از آن در باب اجاره سخن رفته است.
ظاهر
ظاهر، مقابل باطن؛ بخش آشکار یا بیرونی از هر چیز یا هر شخص؛ از الفاظ فتوا آنچه بر حسب لغت از لفظ فهمیده میشود؛ و همچنین در مقابل نصّ است.
فیلم
فیلم، مجموعه تصاویر متحرک که در سینما ، تلویزیون و مانند آن نمایش داده میشود.
اجرت
عوضی که مستأجر در قبال استفاده از منفعت مال يا کار، به موجر يا اجیر میپردازد، اجرت ناميده میشود. از آن در باب اجاره سخن رفته است.
اخذ
آخِذ: از اسما و صفات الهی میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*