راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
حکم اموالی را که بچّه انسان پیدا میکند چیست؟
ولیّ او به وظایف لقطه عمل کند.
عنوان سوال:
حکم اموالی را که بچّه انسان پیدا میکند چیست؟
پاسخ:
ولیّ او به وظایف
لقطه
عمل کند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا پولی که بچّه نابالغ از راه کسب جمعآوری میکند، مشمول خمس است؟
اگر بچّه ممیّزی مسّ میّت کند و غسل کند آیا کفایت از غسل بعد از بلوغ میکند یا خیر؟
شخصی میگوید فلانی که الان 50 ساله است بچّه بود خیلی بد بوده و بعضی از بدیها را هم ذکر میکند آیا این غیبت است یا خیر؟
تا وقتی که انسان تحت تکفّل والدین زندگی میکند تکلیف خمسش چگونه میباشد؟
انسان در اثناء غسل ترتیبی و یا ارتماسی شکّ میکند که بولی از او خارج شده یا نه باید چه کند؟
کسی که صد رأس گوسفند دارد آنها را بین بچّههای خود تقسیم مینماید و بچّهها هیچگونه تصرّفی در آن گوسفندان ندارند آیا زکات به چنین اموالی تعلّق میگیرد؟
این حدیث شریف رسول مکرّم اسلام حضرت محمّد 9 )حرمة مال المسلم کحرمة دمه( آیا دالّ بر وجوب است و تکلیفی بر انسان بار میکند یا خیر و آیا ارتباطی با موضوع اداره فضولی اموال غیر پیدا میکند؟
حکم اموالی که از دانشآموزان در مدرسه جا میماند و صاحب آنها پیدا نمیشود از قبیل دفتر و قلم و کیف و لباس چیست؟
پسر بچّهای به امر پدر خود گاوی را برای چراندن از منزل خارج میکند، در بین راه گاو مذکور گوساله شخصی را شاخ میزند و گوساله میمیرد آیا صاحب گاو ضامن است یا خود پسر بچّه؟
مولودی خوانی همراه با کف زدن که نوعی آهنگ ایجاد میکند و انسان را به وجد در میآورد چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] خداوند خلق میکند انسان هم این کار را میکند! فرق بین این دو خلق چیست؟
[آیت الله اردبیلی] نابالغی که دارای اموالی است، اگر به سنّ بلوغ رسید، آیا باید خمس اموالش را بلافاصله بعد از بلوغ بدهد؟ آیا بین اموالی که چندین سال در زمان نابالغی مالک آنها بوده با اموالی که سال بر آنها نگذشته، فرقی هست یا خیر؟
[سایر] با وجود زحمات فراوان زنان در امر تربیت، چرا قرآن او را در موقع طلاق از بچه بیبهره میکند؟
[آیت الله خوئی] کسی بچه صغیر دارد و کار میکند مزد میگیرد آیا پدر و مادر در مال آن میتوانند تصرف نمایند؟
[آیت الله اردبیلی] مقداری از اموالی که خمس آنها پرداخت شده، با اموالی که خمسش ادا نشده است، مخلوط شده و سال خمسی فرا رسیده است و اندازه هیچ کدام هم معلوم نیست. حالا چه طور باید خمس را محاسبه کرد؟
[سایر] شرایط و نصاب اموالی که به آنها زکات تعلق میگیرد، چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اموالی که مرد برای زنش خریده است آیا ملک زن است یا مرد؟
[آیت الله بهجت] سهم زن در مالکیت اموالی که پا به پای شوهرش به دست آورده اند چیست؟
[آیت الله خامنه ای] آیا اموالی که به جانبازان و مجروحین جنگ پرداخت می شود، هدیه محسوب می گردد؟
[آیت الله نوری همدانی] حقیقت بیت المال چیست و از چه اموالی تشکیل می شود ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فائده میکند، مانند دلاّلی و حمّالی میتواند جز مخارج سالیانه حساب نماید.
اگر انسان در بین سالی که اعلان میکند از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود، میتواند آن را صدقه بدهد.
اگر یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید، نباید نماز را بشکند و چنانچه نماز را بشکند معصیت کرده است پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل میکند، مثل روگرداندن از قبله، نماز را از سر گیرد نماز دومش هم باطل است و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل میکند، مشغول نماز شود، نماز دومش صحیح است.
اگر انسان سگ شکاری کسی را یا سگی که نگهداری خانه را میکند، یا سگ گلّه کسی را یا سگی که پاسبانی زراعت را میکند بکشد، باید قیمت او را بدهد و اگر قیمت سگ شکاری چهل درهم باشد لازم است چهل درهم بدهد، ولی احتیاط در همه آنها صلح و سازش است.
اگر پدر و مادر و جد و جده بچّه نابالغ کافر باشند آن بچه هم نجس است، و اگر یکی از اینها مسلمان باشند بچه غیر ممیز پاک است و در بچه ممیز اگر اظهار کفر کند اشکال است.
اگر کسی با بچه نابالغ معامله کند وجنس یا پول که به بچه داده از بین برود، نمیتواند از بچه یا ولیّ او مطالبه نماید، اگر میدانسته که معامله با آن بچه باطل است.
شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه بخودی خود روان باشد نجس است، و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است ولی خوردنش حرام است.
از وقتی که خورشید یا ماه شروع به گرفتن میکند، انسان باید نماز آیات را بخواند و بنابر احتیاط واجب باید به قدری تأخیر نیندازد که شروع بباز شدن کند.
مالی که انسان پیدا میکند اگر نشانهای نداشته باشد که به واسطه آن، صاحبش معلوم شود، نمیتواند به قصد این که ملک خودش شود آن را بردارد بلکه احتیاط واجب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد.
خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد یعنی حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن میکند نجس است، پس خون حیوانی که مانند ماهی وپشه خون جهنده ندارد پاک میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] سرمایهای که مورد نیاز انسان است و با کمتر از آن زندگی او در حدّ آبرو و شؤونش اداره نمیشود خمس ندارد، یعنی میتواند از درآمد خود برداشته و جزء سرمایه کند، همچنین است اموالی که برای تأمین مخارج آتیه زندگی خود، پسانداز میکند ولی اگر با پرداختن خمس این اموال، مشکلی در اداره زندگی او پدید نمیآید باید خمس آن را بدهد.
[آیت الله مکارم شیرازی] اموالی را که انسان به مصرف نذر و کفاره و مانند آن می رساند جزء مخارج سالیانه اوست، همچنین اموالی را که به دیگران می بخشد یا جایزه می دهد اگر از شأن او زیاد نباشد جزء مخارج سالانه حساب می شود.
[آیت الله مظاهری] اگر اموالی را از راه احتکار بهدست آورد، گرچه مالک میشود و اگر توبه از آن گناه نمود قبول میشود، ولی مسلمان واقعی آنچه را از این راه قبیح بهدست آورده، انفاق میکند و بهتر از آن این است که به حکومت اسلامی بدهد.
[آیت الله شبیری زنجانی] مواردی که مستحب است انسان از کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری نماید
[آیت الله سیستانی] شراب نجس است ، و غیر آن از چیزهایی که انسان را مست میکند نجس نیست .
[آیت الله سیستانی] شخص سفیه کسی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند اگر مثلاً نذر کند چیزی به فقیر بدهد صحیح نیست ، و همچنین شخص مفلّس اگر نذر کند که مثلاً چیزی از اموالی که از تصرف در آنها منع شده به فقیر بدهد ، صحیح نیست .
[آیت الله اردبیلی] امانتدار و امانتگذار، باید بالغ و عاقل باشند، پس اگر انسان مالی را پیش بچّه یا دیوانه به امانت بگذارد یا دیوانه و بچّه، مالی را پیش کسی امانت بگذارند، صحیح نیست.
[آیت الله نوری همدانی] امانت دار و کسی که مال را امانت می گذارد ، باید هر دو بالغ و عاقل باشند ، پس اگر انسان مالی را پیش بچّه یا دیوانه امانت بگذارد ، یا دیوانه و بچّه مالی را پیش کسی امانت بگذارند ، صحیح نیست .
[امام خمینی] امانتدار و کسی که مال را امانت میگذارد، باید هر دو بالغ و عاقل باشند، پس اگر انسان مالی را پیش بچه یا دیوانه امانت بگذارد، یا دیوانه و بچه، مالی را پیش کسی امانت بگذارند صحیح نیست.
[آیت الله سبحانی] امانت دار و کسی که مال را امانت می گذارد، باید هر دو بالغ و عاقل باشند، پس اگر انسان مالی را پیش بچه یا دیوانه امانت بگذارد، یا دیوانه و بچه مالی را پیش کسی امانت بگذارند صحیح نیست.
لقطه
لقطه یکی از اقسام احکام، در اسلام میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*