ایا این حدیث درباره داعش درست است؟
ایا این حدیث درباره داعش درست است؟ حضرت امیر المومنین علی علیه السلام  فرمودند: “إذا رأیتم الرایات السود فالزموا الأرض ولا تحرکوا أیدیکم ولا أرجلکم ثم یظهر قوم ضعفاء لا یُوبه لهم قلوبهم کزُبَر الحدید هم أصحاب الدولة لا یفون بعهد ولا میثاق یدعون إلی الحق ولیسوا من أهله “أسماؤهم الکنی ونسبتهم القری” حتی یختلفوا فیما بینهم ثم یؤتی الله الحق من یشاء…” در رابطه با توضیح این روایت نکات زیر می تواند مفید باشد: الف: سند این روایت همانند سند بسیاری دیگر از روایات مربوط به آخر الزمان از نظر رجالی و بر اساس موازین موجود در کتب رجالی و فقهی معتبر نیست. ب: به طور کلی براساس روایات  احتمالا  می توانیم روایات وارده در رابطه با پرچم های سیاه را به 5 دسته تقسیم کرد: 1- پرچم های سیاه عمومی قیام مردم مشرق زمین در ابتدای قیام 2- پرچم های سیاه اختصاصی قیام مردم مشرق زمین در انتهای قیام و هنگام حرکت به سمت عراق 3- پرچم های سیاهی از مشرق زمین که مورد لعن قرار دارند 4- پرچم های سیاه بنی عباس در اواخر حکومت امویان 5- پرچم های سیاهی در سرزمین حجاز در بررسی روایات عصر ظهور مرتبط با پرچم های سیاه متوجه می شویم که تفاوتهایی در نوع نگاه و دستور اهل بیت(ع) در حمایت از آنها وجود دارد به طوری که برخی از پرچم های سیاه مورد لعن و نفرین اهل بیت(ع) بوده و برخی مورد تمجید ، درباره برخی امر به یاری شده است و در مورد برخی، عدم حرکت و توجه، همچنین در روایتی خبر از درگیری دو گروه از پرچم های سیاه داده شده است که نشان از متفاوت بودن آنها دارد. مجموعه این مسائل نشان می دهد که پرچم های سیاه مختلفی در روایات عصر ظهور وجود دارد که باید هر یک را دقیقاً شناخت تا در زمان لازم ، موضع مناسبی در مورد آن اتخاذ کرد.
عنوان سوال:

ایا این حدیث درباره داعش درست است؟


پاسخ:

ایا این حدیث درباره داعش درست است؟ حضرت امیر المومنین علی علیه السلام  فرمودند: “إذا رأیتم الرایات السود فالزموا الأرض ولا تحرکوا أیدیکم ولا أرجلکم ثم یظهر قوم ضعفاء لا یُوبه لهم قلوبهم کزُبَر الحدید هم أصحاب الدولة لا یفون بعهد ولا میثاق یدعون إلی الحق ولیسوا من أهله “أسماؤهم الکنی ونسبتهم القری” حتی یختلفوا فیما بینهم ثم یؤتی الله الحق من یشاء…”

در رابطه با توضیح این روایت نکات زیر می تواند مفید باشد:
الف: سند این روایت همانند سند بسیاری دیگر از روایات مربوط به آخر الزمان از نظر رجالی و بر اساس موازین موجود در کتب رجالی و فقهی معتبر نیست.
ب: به طور کلی براساس روایات  احتمالا  می توانیم روایات وارده در رابطه با پرچم های سیاه را به 5 دسته تقسیم کرد:
1- پرچم های سیاه عمومی قیام مردم مشرق زمین در ابتدای قیام
2- پرچم های سیاه اختصاصی قیام مردم مشرق زمین در انتهای قیام و هنگام حرکت به سمت عراق
3- پرچم های سیاهی از مشرق زمین که مورد لعن قرار دارند
4- پرچم های سیاه بنی عباس در اواخر حکومت امویان
5- پرچم های سیاهی در سرزمین حجاز
در بررسی روایات عصر ظهور مرتبط با پرچم های سیاه متوجه می شویم که تفاوتهایی در نوع نگاه و دستور اهل بیت(ع) در حمایت از آنها وجود دارد به طوری که برخی از پرچم های سیاه مورد لعن و نفرین اهل بیت(ع) بوده و برخی مورد تمجید ، درباره برخی امر به یاری شده است و در مورد برخی، عدم حرکت و توجه، همچنین در روایتی خبر از درگیری دو گروه از پرچم های سیاه داده شده است که نشان از متفاوت بودن آنها دارد.
مجموعه این مسائل نشان می دهد که پرچم های سیاه مختلفی در روایات عصر ظهور وجود دارد که باید هر یک را دقیقاً شناخت تا در زمان لازم ، موضع مناسبی در مورد آن اتخاذ کرد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین