ابتدا باید دقت کرد که قیاس ناروایی صورت نگیرد. و مشابهت های جزئی ما را فریب ندهد! مثلا نگوییم چون مجبور کردن بر ترک حجاب بد است، پس مجبور کردن بر رعایت حجاب نیز بد است! چون معیار بد بودن، صرف مجبور کردن نیست! بلکه مجبور کردن در بسیاری از موارد نیکو و بلکه ضروری است. آیا اگر کسی بخواهد به حقوق دیگری تجاوز کند و مثلا اموال او را بدزدد نباید او را مجبور کرد که از ستم دست بکشد؟ یا حتی اگر کسی بخواهد بدون مجوز و تخصص، مطب پزشکی دایر کند، نباید او را مجبور به تعطیلی آن مطب کنیم؟ پس قبل از هر چیز باید دقت کنیم که شباهت های جزئی ما را فریب ندهد و در نظر داشت که معیار و ملاک ما، منطق است. اگر برای عملی منطق و دلیل خرد پسند، وجود داشته باشد، آن را قبول می کنیم. اما اگر ما را مجبور بر کاری غیر منطقی کنند، طبیعتا آن را نمی پسندیم. از همین رو رعایت کردن بسیاری از قوانین جامعه کفار هم لازم است. و مثلا یک مسلمان نمی تواند در آمریکا به دلیل نامشروع بودن حکومت، از چراغ قرمز عبور کند. و این مراعات در سیره بزرگان ما نیز دیده می شود. مرحوم حججی در کتاب خاطرات خود می نویسند که در فرانسه یک روز برای امام و جمع همراهان ایشان، آبگوشت درست می کنند. که امام از ماجرا سوال می کنند(با توجه به اینکه در آن کشور ذبح شرعی وجود نداشته تا از گوشت استفاده کنند) که در پاسخ بیان می کنند که خود گوسفندی تهیه و ذبح کرده اند. و امام می فرمایند: برابر قانون کشور فرانسه، ذبح کردن حیوانات در خانهها ممنوع است و نباید شما بر خلاف قانون فرانسه عمل میکردید. و مساله حجاب نیز، از مواردی است که برای آن منطق صریح و روشن وجود دارد. و برهنگی ای که امروز از خصائص عمده تمدن غربی شده است، امری بوده که فطرت بشر با آن ناسازگار است و عفت و حیای انسان ها را تباه می کند. و این حکم نیز از خصائص اسلام نیست بلکه ادیان دیگر نظیر مسیحیت و یهودیت نیز چنین حکمی دارند. هر چند متاسفانه امروزه، حتی از حضرت مریم(س) نیز مجسمه های نیمه عریان می سازند!! "جولیانو اماتو" وزیر کشور ایتالیا در پی درخواست گروهی برای ممنوعیت حجاب می گوید: دلیل مخالفت من با ممنوعیت حجاب کاملا روشن و واضح است، چرا که حضرت مریم(س) مادر حضرت عیسی(ع)، که مقدس ترین زن در طول تاریخ، نیز حجاب بر سر میگذاشت، پس چرا شما از من میخواهید که حجاب زنان را در کشورم ممنوع کنم؟ پس امر لزوم استفاده از حجاب برای غیر مسلمانان، قابل مقایسه با درخواست ها و اجبارهای ناروا، نیست.
آیا می پذیریم که عده ای ما را مجبور به استفاده از نمادهای خودشان بکنند که حجاب را برای همه اجباری کرده ایم؟
ابتدا باید دقت کرد که قیاس ناروایی صورت نگیرد. و مشابهت های جزئی ما را فریب ندهد! مثلا نگوییم چون مجبور کردن بر ترک حجاب بد است، پس مجبور کردن بر رعایت حجاب نیز بد است! چون معیار بد بودن، صرف مجبور کردن نیست! بلکه مجبور کردن در بسیاری از موارد نیکو و بلکه ضروری است. آیا اگر کسی بخواهد به حقوق دیگری تجاوز کند و مثلا اموال او را بدزدد نباید او را مجبور کرد که از ستم دست بکشد؟ یا حتی اگر کسی بخواهد بدون مجوز و تخصص، مطب پزشکی دایر کند، نباید او را مجبور به تعطیلی آن مطب کنیم؟
پس قبل از هر چیز باید دقت کنیم که شباهت های جزئی ما را فریب ندهد و در نظر داشت که معیار و ملاک ما، منطق است. اگر برای عملی منطق و دلیل خرد پسند، وجود داشته باشد، آن را قبول می کنیم. اما اگر ما را مجبور بر کاری غیر منطقی کنند، طبیعتا آن را نمی پسندیم.
از همین رو رعایت کردن بسیاری از قوانین جامعه کفار هم لازم است. و مثلا یک مسلمان نمی تواند در آمریکا به دلیل نامشروع بودن حکومت، از چراغ قرمز عبور کند. و این مراعات در سیره بزرگان ما نیز دیده می شود.
مرحوم حججی در کتاب خاطرات خود می نویسند که در فرانسه یک روز برای امام و جمع همراهان ایشان، آبگوشت درست می کنند. که امام از ماجرا سوال می کنند(با توجه به اینکه در آن کشور ذبح شرعی وجود نداشته تا از گوشت استفاده کنند) که در پاسخ بیان می کنند که خود گوسفندی تهیه و ذبح کرده اند. و امام می فرمایند: برابر قانون کشور فرانسه، ذبح کردن حیوانات در خانهها ممنوع است و نباید شما بر خلاف قانون فرانسه عمل میکردید.
و مساله حجاب نیز، از مواردی است که برای آن منطق صریح و روشن وجود دارد. و برهنگی ای که امروز از خصائص عمده تمدن غربی شده است، امری بوده که فطرت بشر با آن ناسازگار است و عفت و حیای انسان ها را تباه می کند.
و این حکم نیز از خصائص اسلام نیست بلکه ادیان دیگر نظیر مسیحیت و یهودیت نیز چنین حکمی دارند. هر چند متاسفانه امروزه، حتی از حضرت مریم(س) نیز مجسمه های نیمه عریان می سازند!!
"جولیانو اماتو" وزیر کشور ایتالیا در پی درخواست گروهی برای ممنوعیت حجاب می گوید: دلیل مخالفت من با ممنوعیت حجاب کاملا روشن و واضح است، چرا که حضرت مریم(س) مادر حضرت عیسی(ع)، که مقدس ترین زن در طول تاریخ، نیز حجاب بر سر میگذاشت، پس چرا شما از من میخواهید که حجاب زنان را در کشورم ممنوع کنم؟
پس امر لزوم استفاده از حجاب برای غیر مسلمانان، قابل مقایسه با درخواست ها و اجبارهای ناروا، نیست.
- [سایر] آیا می توان حجاب را اجباری دانست؟
- [سایر] آیا رعایت حجاب اقلیتهای دینی در زمان پیامبر اجباری بود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا حجاب در زمان پیغمبر (ص) اجباری بوده؟ مثل حکومت جمهوری اسلامی
- [سایر] آیا حجاب برای زنان غیر مسلمان در زمان حکومت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) اجباری بوده است؟
- [سایر] آیا حجاب اجباری سبب نشد ملتی که به زور چادر رو نتوانستند از سرش درآورند، خودش آن را درآورده است؟
- [سایر] آیا در زمان حکومت اسلامی پیامبر(ص) و حضرت علی(ع)، حجاب اجباری بوده و برخوردی می شد؟
- [سایر] پرسش: چرا امام خمینی در مصاحبه با روزنامه السفیر لبنان فرمودندحجاب را اجباری نمی کنیم وفقط پوشیدن لباس های جلف راممنوع میکنیم اما بعد از انقلاب حجاب را اجباری کرد؟
- [سایر] نمادهای مهم یهودی و ماسونی چیست؟
- [سایر] چرا وقتی در قرآن کریم میفرماید: «برای زنان بهتر است خود را از نامحرمان بپوشانند»، در کشور ما حجاب اجباری است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در سایت شما مقاله ای تحت عنوان جذاب (حجاب اجباری) قرار داده شده. در این مقاله آمده است که افراد عاقل بر مخالفت با قانون پافشاری نمی کنند. در کشور فرانسه و برخی کشورهای اروپایی قانونی مبنی بر ممنوعیت حجاب برای محصلان وجود دارد. آیا دین ما در اینجا هم پیروی از مقررات را توصیه می کند؟ سوال اینجاست آیا در جامعه ای که قانونی در رابطه با پوشش و حجاب وجود ندارد، نظر شما به عنوان (مسئول پاسخگویی از طرف دین) درباره ی اجباری بودن حجاب برای مسلمانان چیست؟موافقید یا مخالف؟ سوال روشن، صریح و صحیح است!
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله اردبیلی] عده بر دو قسم است: 1 عده طلاق 2 عده وفات.
- [آیت الله سیستانی] اگر با زنی که در عدّه طلاق رجعی است زنا کند ، آن زن بنابر احتیاط واجب بر او حرام میشود ، و اگر در عدّه متعه یا طلاق بائن ، یا عدّه وفات یا عدّه وطی شبهه باشد ، بعداً میتواند او را عقد نماید ، و معنای طلاق رجعی ، و طلاق بائن ، وعدّه متعه ، و عدّه وفات ، و عدّه وطی شبهه ، در احکام طلاق گفته خواهد شد .
- [آیت الله سیستانی] کسی که بواسطه مسافرت یا مرض روزه نمیگیرد ، نمیتواند زن روزهدار را مجبور به جماع کند ، ولی اگر او را مجبور نماید ، کفاره بر مرد نیز واجب نیست .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّه وفات احتیاطاً و برای شوهر دوم عدّه طلاق نگهدارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنای با زن شوهردار موجب حرمت ابدی نمیشود و همچنین اگر با زنی که در عدّه است زنا کند، آن زن بر او حرام ابدی نمیشود - خواه عدّه طلاق رجعی باشد یا طلاق بائن یا عدّه وفات یا عدّه متعه یا غیر آن - لذا بعد از عدّه میتواند با او ازدواج کند، البتّه اگر این کار در عدّه طلاق رجعی رخ داده احتیاط مستحبّ مؤکّد آن است که دیگر با این زن ازدواج ننماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن یقین کند که شوهر او مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعد مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگهدارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات، شوهر کند چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد مسأله 2153، برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد; و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [امام خمینی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات شوهر کند،چنانچه معلوم شود شوهر او بعدا مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله بهجت] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات، شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود، و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اول عدّه وفات نگاه دارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگاه دارد.