همه انبیای الهی با توحید، خدا پرستی، عبادت، استغفار و توبه مأنوس بوده اند و نماز برنامهای برای راز و نیاز با خدا است. ( وقتی که حضرت ابراهیم (ع)فرزندش اسماعیل را به مکه آورد و در بیابان بی آب و درخت گذارد، گفت :([2] و وقتی که حضرت ابراهیم (ع)در کهن سالی دارای دو فرزند به نام اسماعیل و اسحاق شد، حمد خدای رابه جای آورد و دعا کرد:( و هنگامی که حضرت عیسی در گهواره بود، به طور معجزه آسا به زبان آمد و گفت : ( درباره شعیب و لقمان نیز آیاتی درباره(صلاة) آمده است . قرآن به نحوی نماز را از برنامههای حضرت شعیب میداند در آن جا که قوم او به عنوان تمسخر به وی میگفتند: ( از این آیه معلوم میشود حضرت شعیب یک برنامه عبادتی داشته است، که قرآن از آن به "صلوه" تعبیر میکند. البته صلوه در لغت به معنای دعا است و دعا بخشی از عبادات است. شاید صلوة او به شکل عبادت خاصی بوده امّا این که همشکل نماز مسلمانان بوده باشد، معلوم نیست. در هر صورت نمازی داشته، گرچه شکل آن را نمیدانیم و مورّخان چگونگی آن را ننوشتهاند. قرآن در بارة حضرت موسی و قوم او میفرماید: ( در این آیه نیز شکل نماز حضرت موسی بیان نشده است. در جای دیگر می فرماید: ( درباره حضرت اسماعیل میفرماید: ([8] بنابراین همه پیامبران نماز داشتند، گرچه به شکل نماز ما نبوده است. [1].آل عمران (3) آیه 39. [2].ابراهیم (14) آیه 37. [3].همان , آیه 40. [4].مریم (19) آیه 31. [5].هود (11) آیه 87. [6].یونس (10)، آیه 87. [7].طه (20) آیه 14. [8].مریم (19) آیه 55.
همه انبیای الهی با توحید، خدا پرستی، عبادت، استغفار و توبه مأنوس بوده اند و نماز برنامهای برای راز و نیاز با خدا است.
(
وقتی که حضرت ابراهیم (ع)فرزندش اسماعیل را به مکه آورد و در بیابان بی آب و درخت گذارد، گفت :([2]
و وقتی که حضرت ابراهیم (ع)در کهن سالی دارای دو فرزند به نام اسماعیل و اسحاق شد، حمد خدای رابه جای آورد و دعا کرد:(
و هنگامی که حضرت عیسی در گهواره بود، به طور معجزه آسا به زبان آمد و گفت : (
درباره شعیب و لقمان نیز آیاتی درباره(صلاة) آمده است .
قرآن به نحوی نماز را از برنامههای حضرت شعیب میداند در آن جا که قوم او به عنوان تمسخر به وی میگفتند: (
از این آیه معلوم میشود حضرت شعیب یک برنامه عبادتی داشته است، که قرآن از آن به "صلوه" تعبیر میکند.
البته صلوه در لغت به معنای دعا است و دعا بخشی از عبادات است. شاید صلوة او به شکل عبادت خاصی بوده امّا این که همشکل نماز مسلمانان بوده باشد، معلوم نیست. در هر صورت نمازی داشته، گرچه شکل آن را نمیدانیم و مورّخان چگونگی آن را ننوشتهاند.
قرآن در بارة حضرت موسی و قوم او میفرماید: (
در این آیه نیز شکل نماز حضرت موسی بیان نشده است.
در جای دیگر می فرماید: (
درباره حضرت اسماعیل میفرماید: ([8]
بنابراین همه پیامبران نماز داشتند، گرچه به شکل نماز ما نبوده است.
[1].آل عمران (3) آیه 39.
[2].ابراهیم (14) آیه 37.
[3].همان , آیه 40.
[4].مریم (19) آیه 31.
[5].هود (11) آیه 87.
[6].یونس (10)، آیه 87.
[7].طه (20) آیه 14.
[8].مریم (19) آیه 55.
- [سایر] آیا شیوه نماز خواندن ما در قرآن وجود دارد؟
- [سایر] نماز شب، شیوه ی کیست؟
- [سایر] از دیدگاه حقوق اساسی تطبیقی، شیوه عزل رهبری در ایران چه امتیازاتی بر شیوه عزل بالاترین مقامات سایر کشورها دارد؟
- [سایر] از دیدگاه حقوق اساسی تطبیقی، شیوه عزل رهبری در ایران چه امتیازاتی بر شیوه عزل بالاترین مقامات سایر کشورها دارد؟
- [سایر] شیوه خواستگاری باید چگونه باشد؟
- [سایر] شیوه تبلیغ اسلام چگونه بوده است؟
- [سایر] شیوه مناسب برخورد والدین با کودکان چیست؟
- [سایر] لطفا شیوه درمان واریکوسل را بگویید.با تشکر
- [سایر] سلام . درباره هگل و شیوه تفکر و نظریات سیاسی وی توضیح دهید . مقایسه ای بین شیوه تفکر سیاسی هگل و تفکر آنارشیستی داشته باشید . با تشکر
- [سایر] اگر در بین غسل جنابت، حدث اصغری رخ دهد و غسل را رها کرده و دوباره به همان شیوه غسل نماییم، آیا برای نماز باید وضو گرفت؟
- [آیت الله سبحانی] دوازده چیز نماز را باطل می کند و آنها را مبطلات می گویند: اول آنکه در بین نماز یکی از شرط های آن از بین برود; مثلاً در بین نماز بفهمد مکانش غصبی است. و امکان خواندن در وقت در مکان مباح ممکن است. دوم آنکه در بین نماز عمداً یا سهواً یا از روی ناچاری، چیزی که وضو یا غسل را باطل می کند پیش آید; مثلاً بول از او بیرون آید ولی کسی که نمی تواند از بیرون آمدن بول و غائط خودداری کند، اگر در بین نماز بول یا غائط از او خارج شود چنانچه به شیوه ای که در احکام وضو گفته شد، رفتار نماید نمازش باطل نمی شود و نیز اگر در بین نماز از زن مستحاضه خون خارج شود، در صورتی که به شیوه استحاضه رفتار کرده باشد، نمازش صحیح است. سوم از مبطلات نماز آن است که دست ها را روی هم بگذارد.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن با پوست خز اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط از نماز خواندن در پوست سنجاب اجتناب شود.
- [آیت الله سیستانی] اگر صاحب ملک به زبان ، اجازه نماز خواندن بدهد و انسان بداند که قلباً راضی نیست ، نماز خواندن در ملک او جایز نیست و اگر اجازه ندهد و انسان یقین کند که قلباً راضی است ، نماز خواندن جایز است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن بر بچهای که شش سال او تمام نشده، رجاءً مانعی ندارد و نماز خواندن بر بچهای که مرده به دنیا آمده مستحب نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن بر بچه ای که شش سال او تمام نشده رجاء اشکال ندارد ولی نماز خواندن بر بچه ای که مرده به دنیا امده مشروع نیست
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر با عین پولی که خمس ان را نداده لباس بخرد حکم نماز خواندن در ان لباس حکم نماز خواندن در لباس غصبی است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با عین پولی که خمس یا زکاه آن را نداده لباس بخرد؛ حکم نماز خواندن در آن حکم نماز خواندن در لباس غصبی است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز خواندن بر بچه ای که شش سال او تمام نشده، مستحب است، ولی نماز خواندن بر بچه ای که مرده به دنیا آمده، مستحب نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز خواندن بر بچهای که شش سال او تمام نشده، مستحبّ است، ولی نماز خواندن بر بچهای که مرده بدنیا آمده مستحبّ نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن در صدف جایز است ولی خلاف احتیاط استحبابی است؛ مگر بداند که از اجزاء حیوان حرامگوشت میباشد، که نماز خواندن در آن صحیح نیست.