شیوه خواستگاری باید چگونه باشد؟
ازدواج و تشکیل زندگی از مهمترین و حساس ترین فصل های زندگی انسان است. هدف ازدواج انتخاب یک همسفر و همراه و یاوری است که به وسیله او به کمال برسیم همان طور که امام علی(ع) درباره ازدواجش با حضرت فاطمه(س) فرمود: (نعم العون علی طاعه ا...؛ همسرم فاطمه یاور خوبی برای من در اطاعت و عبادت خداست). اگر بخواهیم به چنین هدفی نائل شویم باید برای انتخاب همسر ملاک های خاصی در نظر بگیریم که در جای خود بیان شده است .پس از در نظر گرفتن معیارها و پیدا کردن شخصی بر اساس این معیارها ، نوبت به خواستگاری می رسد. خواستگاری نیز در فرهنگ جامعه ما به این گونه است که افراد با تجربه تر و بزرگتر قبل از اینکه دختر و پسر خودشان اقدام کنند به خواستگاری می روند و سپس منتظر واکنش خانواده آنها هستند در صورت پاسخ مثبت نوبت به مرحله بعدی می رسد. در این مرحله باید دختر و پسر با نظارت خانواده هایشان جلسات گفتگو با یکدیگر داشته باشند و از نزدیک با افکار و نظرات و بطور کلی نگرش هم دیگر آگاه شوند. در این مرحله هر دو نفر (دختر و پسر) باید احساسات خود را کنترل کنند و معقولانه تصمیم بگیرند و از عجله و شتابزدگی اجتناب کنند زیرا ازدواج یکی از مهمترین مسائل زندگی است که نقش تعیین کننده ای در سرنوشت آنها دارد. حتما لازم وضروری است که دو طرف گفتگوی مستقیم با یکدیگر داشته باشند بین تصمیم گفتگو وانجام آن فاصله باشد تا بتوانند خود را آماده کرده وآنچه را می خواهند مطرح کنند، یادداشت نمایند .اگر این مذاکرات چند جلسه وبا فاصله زمانی بین جلسات باشد بهتر است .یکی از فایده های مهم این گفتگو ها این است که از سخنان شخص وصحبت با او می توان مقدار زیادی به مکنونات درونی اش پی برد واز احوال وصفاتش آگاه شد موضوعات مورد گفتگو می تواند موارد زیر باشد: 1-بیان خط مشی کلی زندگی آینده 2-گفتگو در باره اهداف آینده 3-بیان صادقانه صفات واخلاق وخصوصیات خود 4-بیان خواسته هاوانتظارات طرفین از یکدیگر 5-بیان نظرات خود درباره چگونگی برخورد ،رفتار ورابطه با خانواده وبستگان وخویشان با یکدیگر 6-طرح نظرات خود درباره شیوه تربیتی فرزندان آینده . 7-بیان عیب ها ونواقص وبیماریهای خود (1) مراسم خواستگاری باید خیلی خصوصی و محرمانه باشد ، زیرا ممکن است خدای نکرده بعداً به هم بخورد و بهتر است در این مراسم خانواده دو طرف حضور داشته باشند . در این باره پیامبر می فرمایند :"اظهرو النکاح و اخفوا الخطبه"(2) (3) پی نوشت: 1- جوانان وانتخاب همسر نوشته علی اکبر مظاهری ص192-196 2-ترجمه میزان الحکمه ج5ص2272ح7923 3- راهنمای ازدواج ، امیر ملک محمودی ص184 www.morsalat.com
عنوان سوال:

شیوه خواستگاری باید چگونه باشد؟


پاسخ:

ازدواج و تشکیل زندگی از مهمترین و حساس ترین فصل های زندگی انسان است. هدف ازدواج انتخاب یک همسفر و همراه و یاوری است که به وسیله او به کمال برسیم همان طور که امام علی(ع) درباره ازدواجش با حضرت فاطمه(س) فرمود: (نعم العون علی طاعه ا...؛ همسرم فاطمه یاور خوبی برای من در اطاعت و عبادت خداست).
اگر بخواهیم به چنین هدفی نائل شویم باید برای انتخاب همسر ملاک های خاصی در نظر بگیریم که در جای خود بیان شده است .پس از در نظر گرفتن معیارها و پیدا کردن شخصی بر اساس این معیارها ، نوبت به خواستگاری می رسد. خواستگاری نیز در فرهنگ جامعه ما به این گونه است که افراد با تجربه تر و بزرگتر قبل از اینکه دختر و پسر خودشان اقدام کنند به خواستگاری می روند و سپس منتظر واکنش خانواده آنها هستند در صورت پاسخ مثبت نوبت به مرحله بعدی می رسد. در این مرحله باید دختر و پسر با نظارت خانواده هایشان جلسات گفتگو با یکدیگر داشته باشند و از نزدیک با افکار و نظرات و بطور کلی نگرش هم دیگر آگاه شوند. در این مرحله هر دو نفر (دختر و پسر) باید احساسات خود را کنترل کنند و معقولانه تصمیم بگیرند و از عجله و شتابزدگی اجتناب کنند زیرا ازدواج یکی از مهمترین مسائل زندگی است که نقش تعیین کننده ای در سرنوشت آنها دارد.
حتما لازم وضروری است که دو طرف گفتگوی مستقیم با یکدیگر داشته باشند بین تصمیم گفتگو وانجام آن فاصله باشد تا بتوانند خود را آماده کرده وآنچه را می خواهند مطرح کنند، یادداشت نمایند .اگر این مذاکرات چند جلسه وبا فاصله زمانی بین جلسات باشد بهتر است .یکی از فایده های مهم این گفتگو ها این است که از سخنان شخص وصحبت با او می توان مقدار زیادی به مکنونات درونی اش پی برد واز احوال وصفاتش آگاه شد موضوعات مورد گفتگو می تواند موارد زیر باشد:
1-بیان خط مشی کلی زندگی آینده
2-گفتگو در باره اهداف آینده
3-بیان صادقانه صفات واخلاق وخصوصیات خود
4-بیان خواسته هاوانتظارات طرفین از یکدیگر
5-بیان نظرات خود درباره چگونگی برخورد ،رفتار ورابطه با خانواده وبستگان وخویشان با یکدیگر
6-طرح نظرات خود درباره شیوه تربیتی فرزندان آینده .
7-بیان عیب ها ونواقص وبیماریهای خود (1)
مراسم خواستگاری باید خیلی خصوصی و محرمانه باشد ، زیرا ممکن است خدای نکرده بعداً به هم بخورد و بهتر است در این مراسم خانواده دو طرف حضور داشته باشند . در این باره پیامبر می فرمایند :"اظهرو النکاح و اخفوا الخطبه"(2) (3)
پی نوشت:
1- جوانان وانتخاب همسر نوشته علی اکبر مظاهری ص192-196
2-ترجمه میزان الحکمه ج5ص2272ح7923
3- راهنمای ازدواج ، امیر ملک محمودی ص184
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین