در صورتی که زن شاغل باشد و نخواهد درآمدش را در زندگی زناشویی خرج کند و فقط بخواهد پس انداز کند، آیا این مسئله اشکال دارد؟ آیا شوهر موظف است که خرج منزل و خرج همسرش را بدهد؟ شرعا اشکالی ندارد؛ زیرا زن در مسائل مالی و اقتصادی، استقلال و آزادی کامل دارد و می تواند در اموال شخصی خود هر گونه دخل و تصرفی نماید؛ بدون آن که موافقت شوهر لازم باشد. اعم از این که آن اموال قبل از ازدواج به دست آمده باشد و یا بعد از آن.[1] زن، در صورتی که از شوهرش اطاعت داشته باشد و به اصطلاح (ناشزه ) نباشد؛ یعنی در امور زناشویی اطاعت کند و بیرون رفتن از خانه با رضایت شوهر باشد، مرد وظیفه دارد خوراک و پوشاک و مسکن همسر خود را در حدّ متعارف و شأن و نیاز او تهیه نماید که اصطلاحاً به آن (نفقه ) می گویند[2] [1]. ماده 1118 قانون مدنی: "زن مستقلا می تواند در دارایی خود هر تصرفی را می خواهد بکند." [2]. امام خمینی، تحریر الوسیله، ج 2، ص 315.
در صورتی که زن شاغل باشد و نخواهد درآمدش را در زندگی زناشویی خرج کند و فقط بخواهد پس انداز کند، آیا این مسئله اشکال دارد؟ آیا شوهر موظف است که خرج منزل و خرج همسرش را بدهد؟
شرعا اشکالی ندارد؛ زیرا زن در مسائل مالی و اقتصادی، استقلال و آزادی کامل دارد و می تواند در اموال شخصی خود هر گونه دخل و تصرفی نماید؛ بدون آن که موافقت شوهر لازم باشد. اعم از این که آن اموال قبل از ازدواج به دست آمده باشد و یا بعد از آن.[1]
زن، در صورتی که از شوهرش اطاعت داشته باشد و به اصطلاح (ناشزه ) نباشد؛ یعنی در امور زناشویی اطاعت کند و بیرون رفتن از خانه با رضایت شوهر باشد، مرد وظیفه دارد خوراک و پوشاک و مسکن همسر خود را در حدّ متعارف و شأن و نیاز او تهیه نماید که اصطلاحاً به آن (نفقه ) می گویند[2]
[1]. ماده 1118 قانون مدنی: "زن مستقلا می تواند در دارایی خود هر تصرفی را می خواهد بکند."
[2]. امام خمینی، تحریر الوسیله، ج 2، ص 315.
- [سایر] نظر قرآن درباره استقلال اقتصادی زن چیست؟
- [سایر] آزادی مورد نظر اسلام با آزادی غربی چه تفاوتی دارد؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی انسان چیست ؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی فکر چیست؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی عقیده چیست ؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی انسان چیست ؟
- [سایر] از نظر اسلام و تشیع، محدوده اختیار و آزادی چیست؟
- [سایر] از نظر اسلام و تشیع، محدودۀ اختیار و آزادی چیست؟
- [سایر] نظر اسلام دربارة آزادی چیست؟ و آیا تقوا مخالف آزادی است؟ چرا؟ و لطفاً چند مورد از آزادیهای اسلام که بر غرب برتری دارد را بیان کنید؟
- [سایر] آیا زن دارای اصالت و استقلال است؟
- [آیت الله بروجردی] کسی که میت را غسل میدهد، باید مسلمانِ دوازده امامی و بالغ و عاقل باشد و مسائل غسل را هم بداند.
- [آیت الله بهجت] کسی که میّت را غسل میدهد، باید مسلمان و دوازده امامی و عاقل باشد و مسائل غسل را هم بداند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته مدیون مهر زن است و اگر موقع عقد مالی نداشته پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر، یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنان چه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است. و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است، و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است و اگر در موقع عقد مالی نداشته پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته مدیون مهر زن است و اگر در موقع عقد مالی نداشته پدر یا جدّ او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرند، چنانچه پسر در هنگام عقد مالی داشته باشد، مدیون مهر زن است و اگر در هنگام عقد مالی نداشته باشد، پدر یا جدّ او باید مهر زن را بدهند.
- [امام خمینی] اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود، زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است، و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.