در رابطه با مسئله استخاره، توضیحات زیر را لازم می دانم: آنچه که در شریعت مورد تاکید و سفارش است استشاره است؛ یعنی مشورت کردن با دیگران. ضمن اینکه در مسئله ازدواج تحقیق و بررسی نیز لازم و ضروری است. اصولا استخاره جهت رفع تحیر و تردید است به این معنا که اگر ما بعد از تحقیق و بررسی و همچنین با مشورت با دیگران به نتیجه ای نرسیدیم و همچنان حالت تردید باقی بود بر ای رفع چنین تردیدی استخاره می توانیم استخاره بگیریم. حال اگر برای استخاره اول شرایط محقق بوده است، این استخاره اول است که از حجیت برخوردار است و وجهی برای استخاره دوم نیست. مگر اینکه استخاره اول را مشروط به شرط خاصی نموده باشند در حالی که آن شرط محقق نشده باشد! و اما مسائلی از قبیل کتاب باز کردن و امثال آن معمولا فاقد حجیت است ضمن اینکه با اموری مانند دعا، صدقه و کار خیر ما می توانیم از بسیاری از حوادث بد جلوگیری کنیم. اما فارغ از این ماجرا به طور کلی در رابطه با یک پیوند زناشویی رعایت اصل کفویت و همتایی لازم و ضروری است. کفویت در آراء و عقاید، فرهنگ، آداب و رسوم، میزان تحصیل و سن، اقتصاد، اندام و... . در این خصوص لازم به یاد آوری است که هماهنگی و موافقت خانواده ها در ثبات و پایداری پیوند ازدواج نقشی اساسی دارد در حالی که عدم همراهی خانواد ها می تواند زمینه ساز اختلافات زناشویی گردد.لذا شایسته است قبل از زادواج رضایت خانواده ها جلب گردد.
در رابطه با مسئله استخاره، توضیحات زیر را لازم می دانم:
آنچه که در شریعت مورد تاکید و سفارش است استشاره است؛ یعنی مشورت کردن با دیگران. ضمن اینکه در مسئله ازدواج تحقیق و بررسی نیز لازم و ضروری است.
اصولا استخاره جهت رفع تحیر و تردید است به این معنا که اگر ما بعد از تحقیق و بررسی و همچنین با مشورت با دیگران به نتیجه ای نرسیدیم و همچنان حالت تردید باقی بود بر ای رفع چنین تردیدی استخاره می توانیم استخاره بگیریم.
حال اگر برای استخاره اول شرایط محقق بوده است، این استخاره اول است که از حجیت برخوردار است و وجهی برای استخاره دوم نیست. مگر اینکه استخاره اول را مشروط به شرط خاصی نموده باشند در حالی که آن شرط محقق نشده باشد!
و اما مسائلی از قبیل کتاب باز کردن و امثال آن معمولا فاقد حجیت است ضمن اینکه با اموری مانند دعا، صدقه و کار خیر ما می توانیم از بسیاری از حوادث بد جلوگیری کنیم.
اما فارغ از این ماجرا به طور کلی در رابطه با یک پیوند زناشویی رعایت اصل کفویت و همتایی لازم و ضروری است. کفویت در آراء و عقاید، فرهنگ، آداب و رسوم، میزان تحصیل و سن، اقتصاد، اندام و... .
در این خصوص لازم به یاد آوری است که هماهنگی و موافقت خانواده ها در ثبات و پایداری پیوند ازدواج نقشی اساسی دارد در حالی که عدم همراهی خانواد ها می تواند زمینه ساز اختلافات زناشویی گردد.لذا شایسته است قبل از زادواج رضایت خانواده ها جلب گردد.
- [سایر] نقش استخاره در انتخاب همسر چیست؟
- [سایر] خانواده تا چه حد در انتخاب همسر نقش دارند؟
- [سایر] نقش و جایگاه ایمان در انتخاب همسر و زندگی چیست و چه تاثیراتی در زندگی دارد؟
- [سایر] سلام آقای دکتر لطفا چند کتاب برای آشنایی با انتخاب همسر معرفی کنید من کتابهای : گلبرگ زندگی آیاتو آن گمشده ام هستی انتخاب عاقلانه زندگی عاشقانه رو دارم .
- [سایر] با سلام لطفا چند کتاب خوب در مورد انتخاب همسر و ازدواج و دوران عقد و ... معرفی نمایید.
- [سایر] با سلام و عرض خسته نباشید میخواستم در صورت امکان کتاب یا مقالات مفید در زمینه ی انتخاب همسر، ازدواج و همسرداری را معرفی نمایید.
- [سایر] راه صحیح انتخاب همسر چیست؟
- [سایر] نقش مرد (پدر) در دوران بارداری همسر چیست؟
- [سایر] بهترین معیار برای انتخاب همسر چیست؟
- [سایر] چرا شهید مطهری در کتاب پیرامون انقلاب اسلامی میفرماید: نقش فقیه در یک کشور اسلامی نقش ایدئولوک است نه یک نقش یک حاکم.
- [آیت الله مظاهری] لازم است مخصوصاً بر پدر و مادر که برای پسران و دختران خود که احتیاج به همسر دارند، همسر انتخاب کنند و در روایات ما ثواب فراوانی بر این کار مترتّب شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همسر موقت می تواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون رود یا کاری در خارج خانه برای خود انتخاب کند، مگر این که به خاطر بیرون رفتنش حق شوهر از بین برود.
- [آیت الله اردبیلی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر غیر اهل کتاب یهودی، مسیحی و زرتشتی ازدواج کند، ولی ازدواج دائم یا موقّت با زنهای اهل کتاب مانعی ندارد؛ البته چنانچه مردی همسر مسلمان داشته باشد، بدون اجازه او نمیتواند با زن کتابی ازدواج نماید مگر آن که او را متعه نماید و مدّت ازدواجش بسیار کوتاه باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پدر و جد پدری می توانند برای فرزند نابالغ، یا دیوانه خود که به حال دیوانگی بالغ شده است همسر انتخاب کند، و بعد از آن که آن طفل بالغ شد، یا دیوانه عاقل گردید، اگر ازدواجی که برای او کرده اند، مفسده ای نداشته، نمی تواند آن را به هم بزند و اگر مفسده ای داشته، می تواند آن را به هم بزند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پدر و جد پدری میتوانند برای فرزند نابالغ یا دیوانه خود که به حال دیوانگی بالغ شده است همسر انتخاب کنند، و بعد از آن که آن طفل بالغ شد یا دیوانه عاقل گردید، اگر ازدواجی که برای او کردهاند مفسدهای نداشته، نمیتواند آن را به هم بزند و اگر مفسدهای داشته، میتواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه میباشد.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز بازبودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.