به پسری مقداری علاقمند بودم، و چندین باز از من خواستگاری کرده بود. اما بعد مجبور به ازدواج با فرد دیگری شدم. اوایل میگفتم بی خیال و زیاد فکر نمی کردم. اما الان کابوس شب هایم شده. و چون قلب یک زن برای دو نفر نمیشه باشه، خیلی عذاب میکشم. ضمن عرض سلام و تحیت از اعتماد شما سپاسگزاریم هر چند ازدواج در شرایطی که به دیگری علاقه وجود دارد، اقدامی خطا است اما ازدواج شما با همسرتان نیز بعید است سراسر اجبار و بدون علاقه بوده باشد. بنابراین خوب دقت کنید که منشاء وضعیت فعلی شما، بیش از آنکه متاثر از عدم ازدواج با فرد قبلی باشد، ناشی از گردش ذهنی شما است. به تعبیری چون شما با وی ازدواج نکرده اید، ذهن شما سعی می کند از وی فردی ایده آل و مطابق با میل خود به تصویر بکشد. این تصویر چون ساخته ذهن شما است، به سمت ایده آل گرایی تمایل دارد، به نحوی که وی را فردی ممتاز و همانی که شما می خواهید، معرفی می کند. از اینرو طبیعی است که این فرد فاقد عیب و ایراد، و همان مرد رویاهای شما باشند! اما همانطور که اشاره شد، باید بدانید که چنین فردی، انسانی ذهنی است و نه فردی واقعی! چون انسان واقعی، فاقد ایراد نیست و ایشان نیز مانند همسر شما و هر مرد دیگری دارای ایراد هستند. بنابراین چه بسا اگر با وی ازدواج می کردید نه با همسر خود، الان نیز حسرت ازدواج با همسر را می خوردید. نتیجه اینکه اجازه ندهید واقعیت جای خود را به تصویر ذهنی و خیالی دهد. به این منظور لازم است؛ _ از خدای متعال استعانت بجویید _ فکر خود را از دیگر موضوعات زندگی پر کنید، این امر مستلزم آن است که به اندازه کافی اشتغالات روزمره و در عین حال متنوع داشته باشید. هنر، مهارت، ورزش، روابط اجتماعی و... . _ خاطرات مرتبط با این شخص را با دقت در یک صفحه کاغذ بنویسد سپس این کاغذ را یا با پاره پاره کردن در زیر خاک دفن کنید و یا بسوزانید! _ سعی کنید از مواجهه و رو در رو شدن با ایشان برای همیشه خودداری کنید _ اگر در سطح رابطه با همسرتان، ایراد و یا آسیبی وجود دارد در سریعترین فرصت تلاش در برطرف نمودن آن داشته باشید و متقابلا سعی کنید رابطه با همسر را تقویت کنید. اگر ایرادی جدی در رابطه خود می بینید از یک مشاور کمک بگیرید. _ اگر همچنان این موضوع ذهن شما را به خود مشغول بدارد و مانع کارکرد فعال و روزانه شما شود، ضرورتا با یک روانشناس مشورت نمایید.
چگونه خواستگار قبلی را فراموش کنم؟
به پسری مقداری علاقمند بودم، و چندین باز از من خواستگاری کرده بود. اما بعد مجبور به ازدواج با فرد دیگری شدم. اوایل میگفتم بی خیال و زیاد فکر نمی کردم. اما الان کابوس شب هایم شده. و چون قلب یک زن برای دو نفر نمیشه باشه، خیلی عذاب میکشم.
ضمن عرض سلام و تحیت از اعتماد شما سپاسگزاریم
هر چند ازدواج در شرایطی که به دیگری علاقه وجود دارد، اقدامی خطا است اما ازدواج شما با همسرتان نیز بعید است سراسر اجبار و بدون علاقه بوده باشد. بنابراین خوب دقت کنید که منشاء وضعیت فعلی شما، بیش از آنکه متاثر از عدم ازدواج با فرد قبلی باشد، ناشی از گردش ذهنی شما است.
به تعبیری چون شما با وی ازدواج نکرده اید، ذهن شما سعی می کند از وی فردی ایده آل و مطابق با میل خود به تصویر بکشد. این تصویر چون ساخته ذهن شما است، به سمت ایده آل گرایی تمایل دارد، به نحوی که وی را فردی ممتاز و همانی که شما می خواهید، معرفی می کند. از اینرو طبیعی است که این فرد فاقد عیب و ایراد، و همان مرد رویاهای شما باشند! اما همانطور که اشاره شد، باید بدانید که چنین فردی، انسانی ذهنی است و نه فردی واقعی! چون انسان واقعی، فاقد ایراد نیست و ایشان نیز مانند همسر شما و هر مرد دیگری دارای ایراد هستند. بنابراین چه بسا اگر با وی ازدواج می کردید نه با همسر خود، الان نیز حسرت ازدواج با همسر را می خوردید.
نتیجه اینکه اجازه ندهید واقعیت جای خود را به تصویر ذهنی و خیالی دهد. به این منظور لازم است؛
_ از خدای متعال استعانت بجویید
_ فکر خود را از دیگر موضوعات زندگی پر کنید، این امر مستلزم آن است که به اندازه کافی اشتغالات روزمره و در عین حال متنوع داشته باشید. هنر، مهارت، ورزش، روابط اجتماعی و... .
_ خاطرات مرتبط با این شخص را با دقت در یک صفحه کاغذ بنویسد سپس این کاغذ را یا با پاره پاره کردن در زیر خاک دفن کنید و یا بسوزانید!
_ سعی کنید از مواجهه و رو در رو شدن با ایشان برای همیشه خودداری کنید
_ اگر در سطح رابطه با همسرتان، ایراد و یا آسیبی وجود دارد در سریعترین فرصت تلاش در برطرف نمودن آن داشته باشید و متقابلا سعی کنید رابطه با همسر را تقویت کنید. اگر ایرادی جدی در رابطه خود می بینید از یک مشاور کمک بگیرید.
_ اگر همچنان این موضوع ذهن شما را به خود مشغول بدارد و مانع کارکرد فعال و روزانه شما شود، ضرورتا با یک روانشناس مشورت نمایید.
- [سایر] چگونه تجربه تلخ خواستگاری ناموفق قبلی را فراموش کنم؟
- [سایر] چه چیزی باید درباره خواستگار پرسید ؟
- [سایر] آیا حضرت علی(علیه السلام) خواستگار دختر ابوجهل بوده است؟
- [سایر] از کجا بفهمیم که خواستگار سلطه جو نیست ؟
- [سایر] آیا ارتباط خواستگار باجنس مخالف مشکلی در ازدواج ایجاد میکند ؟
- [سایر] آیا حضرت علی(علیه السلام) خواستگار دختر ابوجهل بوده است؟
- [سایر] از کجا بفهمیم که خواستگار سلطه جو نیست؟
- [سایر] چطور باید بفهمیم که حرفهای خواستگار راست است ؟
- [سایر] برا ازدواج کدام رو انتخاب کنم ، خواستگار یا دوست پسر ؟
- [سایر] بین این دو خواستگار کدام را انتخاب کنم؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خواستگار از جهت دیانت و اخلاق پسندیده باشد مستحب است در شوهر دادن دختری که بالغه است عجله کنند
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که رأی مجتهد تغییر کند، مقلد نمیتواند بر رأی قبلی مجتهد باقی بماند، و اگر شک کند که رأی مجتهد تغییر کرده است یا نه، میتواند تا مشخص شدن آن بر رأی قبلی باقی بماند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در حال خواندن قنوت در گفتن تکبیرها و یا خواندن قنوتهای قبلی شک کند و یا در حال گفتن تکبیر در خواندن قنوتها و یا گفتن تکبیرهای قبلی شک نماید، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله بهجت] هرگاه کسی شستن عضو قبلی را فراموش کرد و عضو بعدی را شست، مثلاً اول دست چپ را شست بعد دست راست را، باید بعد از دست راست دست چپ را بشوید تا ترتیب مراعات شود، به شرط اینکه با این شستن بیجا موالات بههم نخورد؛ و اگر موالات بههم خورد، باید وضو را از سر بگیرد. شرط دهم: موالات، یعنی کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر یک سجده و تشهّد را فراموش کند ، باید برای تشهّد فراموش شده دو سجده سهو بجا آورد ؛ ولی برای سجده فراموش شده لازم نیست ، گر چه بهتر است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر یک سجده و تشهد را فراموش کند احتیاط واجب آن است که هر کدام را اول فراموش کرده اول قضا کند و اگر نداند کدام یک را اول فراموش کرده احتیاطاً یک سجده و بعد یک تشهد و بار دیگر یک سجده به جا می آورد، تا یقین کند سجده و تشهد رابه ترتیبی که فراموش کرده قضا کرده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان شک کند که کثیرالشک شده یا نه یعنی چون نمی داند که آیا در سه نماز قبلی شک کرده تا کثیر الشک باشد یا فقط در دو نماز قبلی شک کرده تا کثیر الشک نباشد باید به دستور شک عمل نماید. و کثیرالشک تا وقتی یقین نکند که به حال معمولی مردم برگشته باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چیزی را که رکن نیست فراموش کند ورکن بعد از آن را بجا آورد، مثلاً حمد را فراموش کند ومشغول رکوع شود، نمازش صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر یک سجده و تشهد را فراموش کند، میتواند هر یکی را که بخواهد اول قضا نماید، اگر چه بداند کدام اول فراموش شده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.