مدت یک سال است که با پسری به قصد ازدواج رابطه داشتم. اما با تمام تلاش هایم پدرو مادرم با ازدواج ما مخالف هستند. در حال حاضر، خواستگاری دارم که شرایط خوبی داشته و خانواده کاملا او را قبول دارند. اکنون برای جواب دادن به این خواستگار بر سر دوراهی ماندهام؟ پدرو مادرم صرفا به این دلیل که قبلا با آن پسر رابطه داشتم قبول نمیکنند و البته کمی هم با والدینم موافق هستم. ولی از طرفی دلبستگی به دوست پسرم اجازه نمیدهد که راجع به این خواستگار جدید فکر کنم و از طرف دیگر میترسم اگر با خواستگارم ازدواج کنم بعدها این پسر بخاطر تعصبی که روی من دارد برایم مشکل درست کند. پسری که با او دوست بوده ام شغلش مناسب است، اخلاقش خوب است، عاشق من است و از نظر دین و ایمان هم متوسط است. خواستگار جدیدم شغلش آزاد و خیلی پایبند به مسائل دینی. بسمهتعالی با سلام و احترام؛ در ارتباط با این موضوع لازم است عرض کنم: ازدواج شما با خواستگار محترم مادامیکه دل و قلبتان در گرو شخص به اصطلاح دوست است، کار درستی نیست، چرا که ممکن است همچنان این علاقه بعد از ازدواج نیز از بین نرود و مشکلات اخلاقی، خانوادگی و... را برای شما بوجود بیاورد.(بنده در میان برخی مراجعان، از این قبیل افراد سراغ دارم). و اصولا نه تنها در این شرایط ازدواج با این خواستگار درست نیست بلکه ازدواج با هر خواستگار دیگری هم کار اشتباهی است! مگر اینکه محبت این شخص را از دل خود بیرون کرده باشید. از طرفی با توجه به مخالفت خانواده و همچنین سابقه دوستی میان شما و این شخص(به اصطلاح دوست)، این ازدواج هم چندان کار درستی به نظر نمیرسد، زیرا در پارهای مواقع مردانی که با دوست خود ازدواج میکنند بعد از ازدواج نسبت به آنها دچار شک و بدبینی میشوند و به تعهد ایشان نسبت به خود دچار تردید می شوند که این موضوع میتواند بنیان زندگی مشترک را متزلزل نماید. از اینرو بهترین گزینه به اعتقاد ما این است که در اولین گام با این شخص قطع ارتباط کامل کرده و در قدمهای بعدی رفته رفته ایشان را به فراموشی سپرده و آنگاه به موضوع ازدواج و انتخاب خواستگار بپردازید. در پناه خدای متعال
بین این دو خواستگار کدام را انتخاب کنم؟
مدت یک سال است که با پسری به قصد ازدواج رابطه داشتم. اما با تمام تلاش هایم پدرو مادرم با ازدواج ما مخالف هستند. در حال حاضر، خواستگاری دارم که شرایط خوبی داشته و خانواده کاملا او را قبول دارند. اکنون برای جواب دادن به این خواستگار بر سر دوراهی ماندهام؟ پدرو مادرم صرفا به این دلیل که قبلا با آن پسر رابطه داشتم قبول نمیکنند و البته کمی هم با والدینم موافق هستم. ولی از طرفی دلبستگی به دوست پسرم اجازه نمیدهد که راجع به این خواستگار جدید فکر کنم و از طرف دیگر میترسم اگر با خواستگارم ازدواج کنم بعدها این پسر بخاطر تعصبی که روی من دارد برایم مشکل درست کند. پسری که با او دوست بوده ام شغلش مناسب است، اخلاقش خوب است، عاشق من است و از نظر دین و ایمان هم متوسط است. خواستگار جدیدم شغلش آزاد و خیلی پایبند به مسائل دینی.
بسمهتعالی
با سلام و احترام؛
در ارتباط با این موضوع لازم است عرض کنم: ازدواج شما با خواستگار محترم مادامیکه دل و قلبتان در گرو شخص به اصطلاح دوست است، کار درستی نیست، چرا که ممکن است همچنان این علاقه بعد از ازدواج نیز از بین نرود و مشکلات اخلاقی، خانوادگی و... را برای شما بوجود بیاورد.(بنده در میان برخی مراجعان، از این قبیل افراد سراغ دارم). و اصولا نه تنها در این شرایط ازدواج با این خواستگار درست نیست بلکه ازدواج با هر خواستگار دیگری هم کار اشتباهی است! مگر اینکه محبت این شخص را از دل خود بیرون کرده باشید.
از طرفی با توجه به مخالفت خانواده و همچنین سابقه دوستی میان شما و این شخص(به اصطلاح دوست)، این ازدواج هم چندان کار درستی به نظر نمیرسد، زیرا در پارهای مواقع مردانی که با دوست خود ازدواج میکنند بعد از ازدواج نسبت به آنها دچار شک و بدبینی میشوند و به تعهد ایشان نسبت به خود دچار تردید می شوند که این موضوع میتواند بنیان زندگی مشترک را متزلزل نماید.
از اینرو بهترین گزینه به اعتقاد ما این است که در اولین گام با این شخص قطع ارتباط کامل کرده و در قدمهای بعدی رفته رفته ایشان را به فراموشی سپرده و آنگاه به موضوع ازدواج و انتخاب خواستگار بپردازید.
در پناه خدای متعال
- [سایر] بین این دو خواستگار کدام را انتخاب کنم؟
- [سایر] با سلام دختری هستم 22 ساله تا حالا خواستگار هایی که داشتم هیچکدوم ویژگی های همسر ایده آلم را نداشته اند با توجه به اینکه تو فرهنگ ما دختر انتخاب میشه و هیچ حق انتخابی نداره میترسم از اینکه از انتخاب کنم لطفا راهنماییم کنید که باید چه ملاک هایی را بیشتر مد نظر داشته باشم تا از انتخابم راضی باشم و در ؟آینده پشیمون نشم .
- [سایر] چگونه خواستگار قبلی را فراموش کنم؟
- [سایر] چه چیزی باید درباره خواستگار پرسید ؟
- [سایر] با سلام و تشکر از حضور مجددتان در تلوزیون که صحبت های مفیدتان مخاطبان زیادی دارد.دختر 22ساله،مدرک لیسانس وخانواده تحصیل کرده ،خواستگار مومن ،مصر،علاقمند ولی دیپلم داشتم رد کردند.می خواستم ببینم من مسئولیتی دارم یا نه؟(عذاب وجدان دارم)لطفا ملاک های انتخاب رادر برنامه بگویید چون خیلی مهم است .متشکرم
- [سایر] سلام حاج آقا انگار فقط التماس دعا دارم ازتون. خیلی نگرانم. یک خواستگار تقریبا خوب اومده. خانواده ی محترم و خوبی داره. 4-5 سال اختلاف سنی داریم. اما من نمی دونم باید چی ازش بپرسم و از کجا شروع کنم. همش می ترسم که اگه اشتباه انتخاب کنم یه عمر ضرر می کنم.
- [سایر] آیا حضرت علی(علیه السلام) خواستگار دختر ابوجهل بوده است؟
- [سایر] از کجا بفهمیم که خواستگار سلطه جو نیست ؟
- [سایر] آیا ارتباط خواستگار باجنس مخالف مشکلی در ازدواج ایجاد میکند ؟
- [سایر] آیا حضرت علی(علیه السلام) خواستگار دختر ابوجهل بوده است؟
- [آیت الله اردبیلی] نماز چوپانها چه محلّ مخصوصی را برای چرانیدن گوسفندان انتخاب کرده باشند و چه نکرده باشند تمام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در روایات آمده است دایه ای را باید برای طفل انتخاب کرد که دارای عقل و ایمان و عفت و صورت نیکو باشد و از گرفتن دایه کم عقل یا غیرمؤمنه یا بدصورت و کج خلق یا زنازاده خودداری شود و همچنین از انتخاب دایه ای که بچه او از زنا به دنیا آمده و شیرش شیر زنازاده است پرهیز شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله سیستانی] - مراعات نزدیکترین مسیر در هنگام خروج از محلّ اعتکاف یا برگشت به محلّ اعتکاف، بنا بر احتیاط واجب، لازم است مگر آنکه انتخاب مسیر دورتر مستلزم توقّفِ کمتر در خارج مسجد باشد که باید آن را انتخاب کند. مسائل متفرقه اعتکاف
- [آیت الله سبحانی] لازم است مؤمنان به خطبه ها گوش دهند و سکوت را انتخاب کنند و اگر گوش نکنند یا حرف بزنند کار خلافی انجام داده اند.
- [آیت الله سیستانی] اگر دیانت و اخلاق خواستگار مورد رضایت باشد ، بهتر آن است که رد نشود ؛ از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده که : هر گاه خواستگاری برای دختر شما آمد که اخلاق و دیانت او مورد رضایت شما بود ، دختر را به ازدواج او در آورید ، اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین بپا خواهد شد .
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد یا زن مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان شود میتواند با همان همسر اوّلی به عقد جدید ازدواج کند گرچه آن زن هنوز در عدّه باشد، چنانکه میتوانند همسر جدید انتخاب کنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از وطنش صرف نظر کرده و می خواهد وطن دیگری برای خود انتخاب کند باید در مسافرت نماز را شکسته بخواند، مگر آن که سفرش طولانی شود و جزء افراد خانه بدوش حساب شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله مظاهری] لازم است مخصوصاً بر پدر و مادر که برای پسران و دختران خود که احتیاج به همسر دارند، همسر انتخاب کنند و در روایات ما ثواب فراوانی بر این کار مترتّب شده است.