نوجوانی خجالتی بوده و نمی‌توانم در جمع صحبت کنم، لطفا راهنمایی نمائید؟
بسمه‌تعالی با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی، توجه شما را به مطالب زیر جلب می‌کنم؛ 1- با افزایش و یا فراگیری توانمندیهای جدید(علمی، هنری، ورزشی، مهارتی و...) میزان اعتماد به نفس خود را بالاتر ببرید. 2- از انتقاد و سختگیری افراطی نسبت به خود پرهیز کنید. 3- ورای هر احساسی، فکری نهفته است لذا فکر و یا افکاری که منجر به احساس خجالت در شما می‌شوند را به صورت شفاف کشف کنید و آنها را به چالش بکشید. مثلا ممکن است علت احساس خجالت شما این باشد که فکر کنید دیگران به شما خواهند خندید و یا به صحبتهای شما توجه نکنند و... . شما لازم است این فکر را به طرق مختلف و از جمله افکار زیر به چالش بکشید؛ - معلوم نیست که به من بخندند و من نباید به خاطر یک احتمال خودم را از ابراز وجود محروم کنم. - بر فرض که به من بخندند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چه چیزی از لیاقتهای من کم می‌شود؟ - همانطور که من برخی از افراد و یا رفتار آنان را نمی‌پسندم، قرار نیست همه افراد هم من را مورد تایید قرار دهندی - من برای تایید دیگران زندگی نمی‌کنم... . 4- تدریجا و با گامهای کوچک شروع به صحبت کنید و از خود توقع زیاد نداشته باشید. مثلا چند جمله گفتن را برای خود یک موفقیت بدانید و رفته رفته در موقعیتهای مختلف سطح آن را افزایش دهید. 5- در موقع صحبت کردن، خوب است وسیله‌ای مانند تسبیح، خودکار و یا هر شی دیگری را در دست داشته باشید. 6- قبل از صحبت نفسی عمیق بکشید و یا جرعه‌ای آب بنوشید. 7- زیر لب نام خدای بزرگ را زمزمه کنید و از حضرتش در همه امور استعانت بجویید.(نماز، قرآن ...) 8- به خاطر داشته باشید، مردم گرفتاریها و دغدغه های زیادی دارند که چنین فرصتی ندارند که بر صحبت کردن و یا صحبت نکردن شما متمرکز شوند، ایشان کار خود را می‌کنند، شما هم کار خود را کنید و به دیگران توجه نداشته باشید. در پناه خدای بزرگ موفق باشید.
عنوان سوال:

نوجوانی خجالتی بوده و نمی‌توانم در جمع صحبت کنم، لطفا راهنمایی نمائید؟


پاسخ:

بسمه‌تعالی
با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی، توجه شما را به مطالب زیر جلب می‌کنم؛
1- با افزایش و یا فراگیری توانمندیهای جدید(علمی، هنری، ورزشی، مهارتی و...) میزان اعتماد به نفس خود را بالاتر ببرید.
2- از انتقاد و سختگیری افراطی نسبت به خود پرهیز کنید.
3- ورای هر احساسی، فکری نهفته است لذا فکر و یا افکاری که منجر به احساس خجالت در شما می‌شوند را به صورت شفاف کشف کنید و آنها را به چالش بکشید. مثلا ممکن است علت احساس خجالت شما این باشد که فکر کنید دیگران به شما خواهند خندید و یا به صحبتهای شما توجه نکنند و... .
شما لازم است این فکر را به طرق مختلف و از جمله افکار زیر به چالش بکشید؛
- معلوم نیست که به من بخندند و من نباید به خاطر یک احتمال خودم را از ابراز وجود محروم کنم.
- بر فرض که به من بخندند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چه چیزی از لیاقتهای من کم می‌شود؟
- همانطور که من برخی از افراد و یا رفتار آنان را نمی‌پسندم، قرار نیست همه افراد هم من را مورد تایید قرار دهندی
- من برای تایید دیگران زندگی نمی‌کنم... .
4- تدریجا و با گامهای کوچک شروع به صحبت کنید و از خود توقع زیاد نداشته باشید. مثلا چند جمله گفتن را برای خود یک موفقیت بدانید و رفته رفته در موقعیتهای مختلف سطح آن را افزایش دهید.
5- در موقع صحبت کردن، خوب است وسیله‌ای مانند تسبیح، خودکار و یا هر شی دیگری را در دست داشته باشید.
6- قبل از صحبت نفسی عمیق بکشید و یا جرعه‌ای آب بنوشید.
7- زیر لب نام خدای بزرگ را زمزمه کنید و از حضرتش در همه امور استعانت بجویید.(نماز، قرآن ...)
8- به خاطر داشته باشید، مردم گرفتاریها و دغدغه های زیادی دارند که چنین فرصتی ندارند که بر صحبت کردن و یا صحبت نکردن شما متمرکز شوند، ایشان کار خود را می‌کنند، شما هم کار خود را کنید و به دیگران توجه نداشته باشید.
در پناه خدای بزرگ موفق باشید.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین