نمیتوانم محبت و دوستیام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب میدهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید. پاسخ: تقویت مهارتهای ارتباطی شما باید با تمرین، مهارتهای ارتباطی را در خود تقویت کنید. برقراری ارتباط با دیگران، یک نوع هنر است و این هنر قابل یادگیری است؛ یعنی، همان طور که خیلی از رفتارها را با مشاهده رفتار دیگران و تمرین و تکرار آموختهایم؛ مهارتهای ارتباطی را نیز باید بیاموزیم و با تمرین و تکرار آنها را به عادت و ملکه تبدیل کنیم، آیا شما در سالهای اول کودکی، مثل الان میتوانستید به راحتی غذا بخورید، لباسهای خود را بپوشید، رانندگی کنید، مقصود خود را روی کاغذ بیاورید و بنویسید و...؟ هرگز؛ اما الان همه این مهارتها را به راحتی و بدون اضطراب انجام میدهید؛ بر این اساس میتوانید مهارتهای ارتباطی را نیز یاد بگیرید. از همین الان یادگیری این مهارت را آغاز کنید. برای موفقیت در این کار با دقت به راهکارهای زیر عمل کنید: 1. نخستین گام برای ایجاد ارتباط با دیگران، (جرأت ورزی) است ؛ یعنی، بدون ترس و با جرأت، باب سخن را با دیگران باز کنید. البته ابتدا کمی دشوار است ؛ مانند کسی که میخواهد وارد استخر آب شود ؛ ولی کمی از سردی آب دلهره دارد. اما وقتی داخل آب رفت، به تدریج احساس میکند نگرانی او یک امر واقعی نبوده و آب نه تنها ترس ندارد ؛ بلکه شنا کردن در آن، بسیار فرح بخش و لذتآور است. 2. در گام دوم کلمات (سلام و احوال پرسی) را بر زبان جاری کنید. 3. هنگام سلام کردن، بکوشید با نگاه محبتآمیز، انرژی مثبت و رابطه محبتی با طرف مقابل برقرار کنید. 4. با مشاهده رفتار و گفتار دیگران، بکوشید از تجربیات و مهارتهای دیگران الگوبرداری کرده و از آنها استفاده کنید. البته الگو برداری نباید منجر به تقلید کورکورانه از دیگران شود. به عبارت دیگر مهارت و فن را بیاموزید ؛ خودتان آن را اجرا کنید. 5. جملات زیبایی که برای ایجاد ارتباط مناسب است، یادداشت و آنها را تکرار کنید تا در مواقع ضروری از آنها بهره بگیرید. 6. اگر در مراحل آغازین، دچار مشکل شدید و گاهی در ایجاد ارتباط شکست خوردید، هرگز نهراسید و مأیوس نشوید. و با جدیت تمام به ایجاد ارتباط با دیگران اهتمام بورزید تا به تدریج بر این مهارت تسلط یابید. مطمئن باشید اگر تمرین و تکرار کنید و جرأت داشته باشید و از شکست نهراسید ؛ طولی نخواهد کشید که مشکل ارتباطی شما برطرف خواهد شد و به راحتی با دیگران ارتباط عاطفی برقرار خواهید کرد. نویسنده: ابوالقاسم بشیری
نمیتوانم محبت و دوستیام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب میدهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.
نمیتوانم محبت و دوستیام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب میدهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ:
تقویت مهارتهای ارتباطی
شما باید با تمرین، مهارتهای ارتباطی را در خود تقویت کنید. برقراری ارتباط با دیگران، یک نوع هنر است و این هنر قابل یادگیری است؛ یعنی، همان طور که خیلی از رفتارها را با مشاهده رفتار دیگران و تمرین و تکرار آموختهایم؛ مهارتهای ارتباطی را نیز باید بیاموزیم و با تمرین و تکرار آنها را به عادت و ملکه تبدیل کنیم، آیا شما در سالهای اول کودکی، مثل الان میتوانستید به راحتی غذا بخورید، لباسهای خود را بپوشید، رانندگی کنید، مقصود خود را روی کاغذ بیاورید و بنویسید و...؟ هرگز؛ اما الان همه این مهارتها را به راحتی و بدون اضطراب انجام میدهید؛ بر این اساس میتوانید مهارتهای ارتباطی را نیز یاد بگیرید. از همین الان یادگیری این مهارت را آغاز کنید.
برای موفقیت در این کار با دقت به راهکارهای زیر عمل کنید:
1. نخستین گام برای ایجاد ارتباط با دیگران، (جرأت ورزی) است ؛ یعنی، بدون ترس و با جرأت، باب سخن را با دیگران باز کنید. البته ابتدا کمی دشوار است ؛ مانند کسی که میخواهد وارد استخر آب شود ؛ ولی کمی از سردی آب دلهره دارد. اما وقتی داخل آب رفت، به تدریج احساس میکند نگرانی او یک امر واقعی نبوده و آب نه تنها ترس ندارد ؛ بلکه شنا کردن در آن، بسیار فرح بخش و لذتآور است.
2. در گام دوم کلمات (سلام و احوال پرسی) را بر زبان جاری کنید.
3. هنگام سلام کردن، بکوشید با نگاه محبتآمیز، انرژی مثبت و رابطه محبتی با طرف مقابل برقرار کنید.
4. با مشاهده رفتار و گفتار دیگران، بکوشید از تجربیات و مهارتهای دیگران الگوبرداری کرده و از آنها استفاده کنید. البته الگو برداری نباید منجر به تقلید کورکورانه از دیگران شود. به عبارت دیگر مهارت و فن را بیاموزید ؛ خودتان آن را اجرا کنید.
5. جملات زیبایی که برای ایجاد ارتباط مناسب است، یادداشت و آنها را تکرار کنید تا در مواقع ضروری از آنها بهره بگیرید.
6. اگر در مراحل آغازین، دچار مشکل شدید و گاهی در ایجاد ارتباط شکست خوردید، هرگز نهراسید و مأیوس نشوید. و با جدیت تمام به ایجاد ارتباط با دیگران اهتمام بورزید تا به تدریج بر این مهارت تسلط یابید. مطمئن باشید اگر تمرین و تکرار کنید و جرأت داشته باشید و از شکست نهراسید ؛ طولی نخواهد کشید که مشکل ارتباطی شما برطرف خواهد شد و به راحتی با دیگران ارتباط عاطفی برقرار خواهید کرد.
نویسنده: ابوالقاسم بشیری
- [سایر] بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب می دهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.
- [سایر] نوجوانی خجالتی بوده و نمیتوانم در جمع صحبت کنم، لطفا راهنمایی نمائید؟
- [سایر] به شدت دچار اختلال اضطراب اجتماعی شدم. اصلا نمیتونم در جمع حرف بزنم یا مثلا اگر تو کلاس سوالی برام پیش بیاد یا نظری داشته باشم نمیتونم بیان کنم اگه استاد سوالی ازم بپرسه تپش قلب شدید میگیرم و تمام تنم عرق میکنه و نمیتونم حرف بزنم و با بقیه ارتباط مناسبی داشته باشم. لطفا من را راهنمایی کنید.
- [سایر] سلام خسته نباشید. در ابتدا از سخنان موثرو دلنشین شما تشکر میکنم. بنده دختری 21 ساله و از یک خانواده مذهبی هستم.همچنین دانشجوی رشته ی کامپیوترکه تا کنون خواستگاران زیادی داشته اما از معیارهای اصلی بنده بعد ازایمان و خانواده، تحصیلات میباشد که این مورد سوم(تحصیلات)سبب شده که به تمام خواستگاران جواب منفی بدهم حالا این موضوع برای من تامل انگیز شده است ... وحالا از شما خواهش میکنم مرا در اینباره راهنمایی فرمایید.با تشکر فراوان
- [سایر] با سلام من جوان 19ساله هستم من در خانواده ایی چهار نفره که دچار مشکلات خانوادگی هستم پدرم اعتیاد دارد و همچنین بیکار،و هر شش ماه یکبار یا یک سال همدیگر را می بینیم در خانواده ما از زمان کودکی تا حالادرگیر های فیزیکی زیادی بین پدر ومادرم هست وهمچنین مشکلات اقتصادی و مشکلات فردی بسیار زیادی که تحمل آن بسیار سخت است و بخاطر مشکلات خانوادگی و فردی از ادامه تحصیل در دانشگاه صرفه نظر کرده ام و من دچار مشکلات روحی بسیار زیادی شدم و حتی چند بار تصمیم به خود کشی کرده ام و به خاطر مشکلاتی قادر به مراجعه به رواشناس نیستم لطفا من را راهنمایی کنید ممنون
- [سایر] سلام تاحالاچندتاخواستگارداشتم ولی به دلایلی به همشون جواب رددادم دلیلشم اینه که احساس میکنم نمیتونم یه زندگیواداره کنم مثلاوقتی میگن توزندگی مشترک بشینین باهم حرف بزنین واقعانمیدونم چی بگم یارفتارم چطوری باشه احساس میکنم اصلانمیتونم محبت کنم وازکلماتی مث دوستت دارم،عزیزم،عشقم و...استفاده کنم نمیدونم درموردچی باهمسرم حرف بزنم چی بگم چجوری شروع کنم چیکارکنم به دلش بشینم لطفاراهنمایی کنید
- [سایر] بنده گرفتار مشکلی به نام استمنا هستم. آیا چنین کاری گناه کبیره است؟ و آیا راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟یکی از دوستانم گفته: ارتباط جنسی برقرار کردن با دختری که نامحرم است و نسبتی با انسان ندارد بهتر از استمناست، آیا این حرف درستی است؟ لطفاً جوابم را بدهید و مرا از این مشکل بیرون آورید.
- [سایر] سلام حاج آقا ، حاج اقا خیلی منتظر راهنمایی شما شدم ولی توفیق نداشتم جواب شما رو دریافت کنم و دیگه با مشورت خانواده و یک مشاور به آقا سعید جواب مثبت دادم . الان حدود یک هفته است که با هم نامزد کردیم و ایشان به تهران برگشتن و با اجازه ی خانواده ها تلفنی با هم ارتباط داریم ( البته باید بگم هنوز ازمایش مربوط به ازدواج را انجام ندادیم ) آیا صحبت کردن ما از نظر شرعی مشکلی دارد یا نه ؟ اصلا مجاز به صحبت هستیم؟ ممنون
- [سایر] سلام 1-من هر کاری را که انجام میدهم چه به تنهایی و چه در جمع احساس میکنم کسی دارد نگاهم میکند در صورتی که شاید واقعا" این طور نباشد . 2-مشکل دیگه اینکه در جمع و صحبت با دیگران حضور ذهن ندارم(به اصطلاح حاضر جواب نیستم)ولی بعد مدتی یادم میآید که بهتر بود آن موقع این جواب را میدادم یا این موضوع را مطرح میکردم. 3-ووقتی دارم با کسی درباره مشکلاتم و واقعیات صحبت میکنم صدام حالت بغض و گریه میگیره و به همین دلیل شاید خیلی از صحبت هایی را که میخواستم نکنم. اصلا" شخص با سرزبون واجتماعی نیستم . راه حل رفع این مشکلات چیست؟لطفا"با راهنمایی خود من را از شر این مشکلات خلاص کنید. با تشکر
- [سایر] سلام جناب آقای مرادی به دور از هر گونه حاشیه ای می روم سر اصل مطلب. من از شما راهنمایی می خواستم. خانواده خواهر من کانادا زندگی می کنند و برای یک دوره یک ساله قصد عزیمت به ایران را دارند. پسر 20 ساله ای هم دارند که از همراهی خانواده سر باز زده. می خواستم به طریقی که خودتان صلاح می دانید ارتباطی با خانواده خواهرم داشته باشید و آنها از راهنمایی شما استفاده کنند. ببخشید خیلی سعی کردم مفید و مختصر بگویم. ممنون از تمامی محبت های شما.