نمی‌توانم محبت و دوستی‌ام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب می‌دهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.
نمی‌توانم محبت و دوستی‌ام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب می‌دهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید. پاسخ: تقویت مهارت‌های ارتباطی‌ شما باید با تمرین، مهارت‌های ارتباطی را در خود تقویت کنید. برقراری ارتباط با دیگران، یک نوع هنر است و این هنر قابل یادگیری است؛ یعنی، همان طور که خیلی از رفتارها را با مشاهده رفتار دیگران و تمرین و تکرار آموخته‌ایم؛ مهارت‌های ارتباطی را نیز باید بیاموزیم و با تمرین و تکرار آنها را به عادت و ملکه تبدیل کنیم، آیا شما در سال‌های اول کودکی، مثل الان می‌توانستید به راحتی غذا بخورید، لباس‌های خود را بپوشید، رانندگی کنید، مقصود خود را روی کاغذ بیاورید و بنویسید و...؟ هرگز؛ اما الان همه این مهارت‌ها را به راحتی و بدون اضطراب انجام می‌دهید؛ بر این اساس می‌توانید مهارت‌های ارتباطی را نیز یاد بگیرید. از همین الان یادگیری این مهارت را آغاز کنید. برای موفقیت در این کار با دقت به راه‌کارهای زیر عمل کنید: 1. نخستین گام برای ایجاد ارتباط با دیگران، (جرأت ورزی) است ؛ یعنی، بدون ترس و با جرأت، باب سخن را با دیگران باز کنید. البته ابتدا کمی دشوار است ؛ مانند کسی که می‌خواهد وارد استخر آب شود ؛ ولی کمی از سردی آب دلهره دارد. اما وقتی داخل آب رفت، به تدریج احساس می‌کند نگرانی او یک امر واقعی نبوده و آب نه تنها ترس ندارد ؛ بلکه شنا کردن در آن، بسیار فرح بخش و لذت‌آور است. 2. در گام دوم کلمات (سلام و احوال پرسی) را بر زبان جاری کنید. 3. هنگام سلام کردن، بکوشید با نگاه محبت‌آمیز، انرژی مثبت و رابطه محبتی با طرف مقابل برقرار کنید. 4. با مشاهده رفتار و گفتار دیگران، بکوشید از تجربیات و مهارت‌های دیگران الگوبرداری کرده و از آنها استفاده کنید. البته الگو برداری نباید منجر به تقلید کورکورانه از دیگران شود. به عبارت دیگر مهارت و فن را بیاموزید ؛ خودتان آن را اجرا کنید. 5. جملات زیبایی که برای ایجاد ارتباط مناسب است، یادداشت و آنها را تکرار کنید تا در مواقع ضروری از آنها بهره بگیرید. 6. اگر در مراحل آغازین، دچار مشکل شدید و گاهی در ایجاد ارتباط شکست خوردید، هرگز نهراسید و مأیوس نشوید. و با جدیت تمام به ایجاد ارتباط با دیگران اهتمام بورزید تا به تدریج بر این مهارت تسلط یابید. مطمئن باشید اگر تمرین و تکرار کنید و جرأت داشته باشید و از شکست نهراسید ؛ طولی نخواهد کشید که مشکل ارتباطی شما برطرف خواهد شد و به راحتی با دیگران ارتباط عاطفی برقرار خواهید کرد. نویسنده: ابوالقاسم بشیری
عنوان سوال:

نمی‌توانم محبت و دوستی‌ام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب می‌دهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.


پاسخ:

نمی‌توانم محبت و دوستی‌ام را نشان دهم (خانواده و دوستانم) و بسیار کم حرف هستم و ارتباط با دیگران را به یاد ندارم و اگر در جمع باشم فقط با بله و خیر، به آنها جواب می‌دهم، اینها مشکلات اصلی من است لطفاً راهنمایی کنید.

پاسخ:
تقویت مهارت‌های ارتباطی‌
شما باید با تمرین، مهارت‌های ارتباطی را در خود تقویت کنید. برقراری ارتباط با دیگران، یک نوع هنر است و این هنر قابل یادگیری است؛ یعنی، همان طور که خیلی از رفتارها را با مشاهده رفتار دیگران و تمرین و تکرار آموخته‌ایم؛ مهارت‌های ارتباطی را نیز باید بیاموزیم و با تمرین و تکرار آنها را به عادت و ملکه تبدیل کنیم، آیا شما در سال‌های اول کودکی، مثل الان می‌توانستید به راحتی غذا بخورید، لباس‌های خود را بپوشید، رانندگی کنید، مقصود خود را روی کاغذ بیاورید و بنویسید و...؟ هرگز؛ اما الان همه این مهارت‌ها را به راحتی و بدون اضطراب انجام می‌دهید؛ بر این اساس می‌توانید مهارت‌های ارتباطی را نیز یاد بگیرید. از همین الان یادگیری این مهارت را آغاز کنید.
برای موفقیت در این کار با دقت به راه‌کارهای زیر عمل کنید:
1. نخستین گام برای ایجاد ارتباط با دیگران، (جرأت ورزی) است ؛ یعنی، بدون ترس و با جرأت، باب سخن را با دیگران باز کنید. البته ابتدا کمی دشوار است ؛ مانند کسی که می‌خواهد وارد استخر آب شود ؛ ولی کمی از سردی آب دلهره دارد. اما وقتی داخل آب رفت، به تدریج احساس می‌کند نگرانی او یک امر واقعی نبوده و آب نه تنها ترس ندارد ؛ بلکه شنا کردن در آن، بسیار فرح بخش و لذت‌آور است.
2. در گام دوم کلمات (سلام و احوال پرسی) را بر زبان جاری کنید.
3. هنگام سلام کردن، بکوشید با نگاه محبت‌آمیز، انرژی مثبت و رابطه محبتی با طرف مقابل برقرار کنید.
4. با مشاهده رفتار و گفتار دیگران، بکوشید از تجربیات و مهارت‌های دیگران الگوبرداری کرده و از آنها استفاده کنید. البته الگو برداری نباید منجر به تقلید کورکورانه از دیگران شود. به عبارت دیگر مهارت و فن را بیاموزید ؛ خودتان آن را اجرا کنید.
5. جملات زیبایی که برای ایجاد ارتباط مناسب است، یادداشت و آنها را تکرار کنید تا در مواقع ضروری از آنها بهره بگیرید.
6. اگر در مراحل آغازین، دچار مشکل شدید و گاهی در ایجاد ارتباط شکست خوردید، هرگز نهراسید و مأیوس نشوید. و با جدیت تمام به ایجاد ارتباط با دیگران اهتمام بورزید تا به تدریج بر این مهارت تسلط یابید. مطمئن باشید اگر تمرین و تکرار کنید و جرأت داشته باشید و از شکست نهراسید ؛ طولی نخواهد کشید که مشکل ارتباطی شما برطرف خواهد شد و به راحتی با دیگران ارتباط عاطفی برقرار خواهید کرد.
نویسنده: ابوالقاسم بشیری





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین