معنای حسنه چیست؟
تفسیر های مختلفی برای حسنه ذکر شده،در روایتی از امام صادق علیه السلام به معنی وسعت رزق وحُسن خلق در دنیا وخشنودی خدا وبهشت در آخرت تفسیر شده است.یا علو وعبادت در دنیا وبهشت در آخرت،یامال در دنیا،وبهشت در آخرت،یا همسر خوب وصالح در دنیا وبهشت در آخرت. حسنه به معنی هر گونه خیر وخوبی است ومفهوم وسیع وگسترده داردکه تمام مواهب مادی ومعنوی را شامل می شود.در هر صورت خشنودی خدا وبهشت ،از مصادیق بارز حسنه در آخرت محسوب می گردند. تفسیر نمونه،ج2ص65 [کامل از کد28946] در آیه 89 سوره نمل می‌خوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنه‌ای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند]. در اینجا (حسنه)، مفهوم گسترده‌ای دارد که همة حسنات را در برمی‌گیرد ، و بشارت می‌دهد هر کسی حسنه‌ای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او می‌دهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست. ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان می‌دهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است). آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن می‌شود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است. نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است. آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبه‌اش پذیرفته شد! و بالاخره موّدت آنها حسنه‌ای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی می‌بخشد. آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمی‌توان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمه‌ای است برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است. پیام قرآن ج 9، حضرت آیت الله مکارم شیرازی و سایر همکاران به نقل از سایت تبیان [پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/100106460)
عنوان سوال:

معنای حسنه چیست؟


پاسخ:

تفسیر های مختلفی برای حسنه ذکر شده،در روایتی از امام صادق علیه السلام به معنی وسعت رزق وحُسن خلق در دنیا وخشنودی خدا وبهشت در آخرت تفسیر شده است.یا علو وعبادت در دنیا وبهشت در آخرت،یامال در دنیا،وبهشت در آخرت،یا همسر خوب وصالح در دنیا وبهشت در آخرت.
حسنه به معنی هر گونه خیر وخوبی است ومفهوم وسیع وگسترده داردکه تمام مواهب مادی ومعنوی را شامل می شود.در هر صورت خشنودی خدا وبهشت ،از مصادیق بارز حسنه در آخرت محسوب می گردند.
تفسیر نمونه،ج2ص65




[کامل از کد28946]
در آیه 89 سوره نمل می‌خوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنه‌ای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند]. در اینجا (حسنه)، مفهوم گسترده‌ای دارد که همة حسنات را در برمی‌گیرد ، و بشارت می‌دهد هر کسی حسنه‌ای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او می‌دهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست. ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان می‌دهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است). آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن می‌شود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است. نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است. آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبه‌اش پذیرفته شد! و بالاخره موّدت آنها حسنه‌ای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی می‌بخشد. آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمی‌توان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمه‌ای است برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است. پیام قرآن ج 9، حضرت آیت الله مکارم شیرازی و سایر همکاران به نقل از سایت تبیان
[پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/100106460)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین