خواندن قرآن یک عمل مستحب است و هر عمل مستحبی، برای خودش ثواب دارد. هدیه کردن نیز برای خودش عمل مستحبی است و ثواب جداگانه دارد و وقتی به پیامبر و ائمه(علیهمالسلام) هدیه میشود، خداوند به احترام و عظمت آنان ثواب ویژهای به شخص عنایت میکند همان گونه که اگر کسی در راه خدا قرضی بدهد، چند برابر، از خدا میگیرد. از طرفی ائمه(علیهمالسلام) مجرای فیض الهیاند و ریزش رحمت و فزونی ثواب به سبب برکات وجودی آنان فزونی مییابد. <BR/> امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) میفرماید: در دعا ابتدا بر اهلبیت صلوات بفرستید تا در اثر ریزش رحمت الهی، به شما هم رحمت برسد.1 در نتیجه هدیه صلوات و ختم قرآن به ارواح پاک آنان، موجب فزونی رحمت و افزایش فیض الهی است.<BR/> شخصی به نام علی بن مغیره خدمت امام موسی بن جعفر(علیهالسلام) عرض کرد: در ماه رمضان چند بار قرآن را ختم میکنم؛ روز عید فطر که فرا میرسد، یکی از آنها را به پیامبر(صلی الله علیه وآله) یکی را به حضرت علی(علیهالسلام)، یکی را به حضرت فاطمه(علیهاالسلام) و بقیه را به سایر امامان(علیهمالسلام) - تا برسد به شما - اهدا میکنم. در برابر این عمل چه پاداشی برای من است؟ <BR/> امام هفتم(علیهالسلام) فرمود: پاداش تو آن است که در روز قیامت با آن بزرگواران خواهی بود. عرض کردم: اللَّه اکبر! آیا چنین پاداشی برای من است؟ حضرت سه مرتبه فرمود: آری). 2<BR/><BR/> --------------------- پی نوشت ها: <BR/><BR/> 1 نهجالبلاغه، حکمت 30 نقل از کتاب تفسیر موضوعی، آیةاللَّه جوادی آملی، ج 8.<BR/> 2 بحارالانوار، ج 98، ص 5، المکتبهالاسلامیه. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 16/310004)
خواندن قرآن یک عمل مستحب است و هر عمل مستحبی، برای خودش ثواب دارد. هدیه کردن نیز برای خودش عمل مستحبی است و ثواب جداگانه دارد و وقتی به پیامبر و ائمه(علیهمالسلام) هدیه میشود، خداوند به احترام و عظمت آنان ثواب ویژهای به شخص عنایت میکند همان گونه که اگر کسی در راه خدا قرضی بدهد، چند برابر، از خدا میگیرد. از طرفی ائمه(علیهمالسلام) مجرای فیض الهیاند و ریزش رحمت و فزونی ثواب به سبب برکات وجودی آنان فزونی مییابد. <BR/> امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) میفرماید: در دعا ابتدا بر اهلبیت صلوات بفرستید تا در اثر ریزش رحمت الهی، به شما هم رحمت برسد.1 در نتیجه هدیه صلوات و ختم قرآن به ارواح پاک آنان، موجب فزونی رحمت و افزایش فیض الهی است.<BR/> شخصی به نام علی بن مغیره خدمت امام موسی بن جعفر(علیهالسلام) عرض کرد: در ماه رمضان چند بار قرآن را ختم میکنم؛ روز عید فطر که فرا میرسد، یکی از آنها را به پیامبر(صلی الله علیه وآله) یکی را به حضرت علی(علیهالسلام)، یکی را به حضرت فاطمه(علیهاالسلام) و بقیه را به سایر امامان(علیهمالسلام) - تا برسد به شما - اهدا میکنم. در برابر این عمل چه پاداشی برای من است؟ <BR/> امام هفتم(علیهالسلام) فرمود: پاداش تو آن است که در روز قیامت با آن بزرگواران خواهی بود. عرض کردم: اللَّه اکبر! آیا چنین پاداشی برای من است؟ حضرت سه مرتبه فرمود: آری). 2<BR/><BR/>
---------------------
پی نوشت ها:
<BR/><BR/> 1 نهجالبلاغه، حکمت 30 نقل از کتاب تفسیر موضوعی، آیةاللَّه جوادی آملی، ج 8.<BR/> 2 بحارالانوار، ج 98، ص 5، المکتبهالاسلامیه. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 16/310004)
- [سایر] ثواب عیادت از بیماران در نزد ائمه چقدر است؟
- [آیت الله بهجت] آیا ثواب اعمال واجبی مثل نماز و روزه را می توان برای دیگران هدیه کرد؟
- [سایر] آیا هدیه کردن ثواب عمل نیک برای مردگان، فایده ای به حال آنها دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] تلاوت قرآن سر قبر میت ، تلاوت در حرم ائمه علیهم السلام یا مسجد یا منزل به نیت میت کدام ثواب بیشتری دارد ؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تلاوت قرآن بر سر قبر میّت، از تلاوت در حرم ائمه علیهمالسلام یا مسجد یا منزل به نیّت میّت، ثواب بیشتری دارد؟
- [سایر] ثواب خواندن قرآن در خانه را بفرمایید؟
- [سایر] آیا روخوانی قرآن ثواب دارد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا نایب در حج و یا اماکن مذهبی و قبور ائمه، خودش هم ثواب می برد؟
- [سایر] ثواب نماز اول وقت را از نظر ائمه (ع) و علما بیان کنید؟
- [سایر] آیا ثواب دعا از خواندن قرآن بیشتر است؟
- [آیت الله مظاهری] اجیر باید عمل را به قصد آنچه که در ذمّه میّت است به جا آورد و اگر ثواب آن را برای او هدیه کند کافی نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان میتواند بعضی از اعمال مستحبی؛ مانند زیارت مراقد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمّه معصومین علیهمالسلام را از طرف مردگان یا زندگان به جا آورد و نیز میتواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را به آنها هدیه نماید و در این دو شکل فرقی نیست که تبرعی باشد یا با اجاره یا جعاله و مانند آن.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر صلی الله علیه و آله و ائمه:، از طرف زندگان اجیر شود. و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اجیر باید عمل را به قصد انچه در ذمه میت است به جا اورد و اگر عملی را انجام دهد و ثواب ان را برای او هدیه کند کافی نیست
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام) از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اجیر باید خود را به جای میت فرض کند و عبادتهای او را به نیابت از او قضا نماید و اگر عملی را انجام دهد و ثواب آنرا برای او هدیه کند کافی نیست.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان عَلَیْهمُالسَّلَام از طرف زندگان اجیر شود و نیز میتواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله بروجردی] اجیر باید خود را به جای میت فرض کند و عبادتهای او را قضا نماید و اگر عملی را انجام دهد و ثواب آن را برای او هدیه کند، کافی نیست.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان (علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز میتواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله خوئی] اجیر باید عمل را به قصد آنچه در ذمة میت است بهجا آورد و اگر عملی را انجام دهد و ثواب آن را برای او هدیه کند، کافی نیست.