چرا خداوند از خودش تعریف کرده است؟
در پاسخ به نکاتی توجه کنید : 1- تعریف از خود به خودی خود بد و ناپسند نیست بلکه به لحاظ آثار و عوارض نامطلوب از آن نهی شده است . به عبارت دیگر اگر منظور از تمجید و تعریف از خود خودبینی و خود خواهی نباشد بلکه معرفی خود به منظور هدفی عالی باشد این کار بی اشکال است . 2- تعریف از خود راهی برای معرفی کمالات و فضیلت ها است و به همین خاطر خداوند از خود و از انبیا و اولیایش تعریف و تمجید کرده تا بندگان آنها را بشناسند و با کمالاتشان آشنا گردند و از آنها اطاعت و پیروی کنند و به سر منزل سعادت و کمال برسند . 3- انسان ها به دلیل کم ظرفین بودن احتمال دارد با تعریف و تمجید فریفته و مغرور شوند و دچار عجب و خودبینی شوند و از یاد خدا غافل گردند و به هلاکت بیفتند و به همین دلیل تعریف و تمجید از خود مورد نهی و نکوهش قرار گرفته است . 4- معصومین -ع- نیز از خود تعریف و تمجید کرده اند و مثلا امیر مومنان -ع -در نهج البلاغه در موارد متعددی از خود تعریف کرده ولی نه به دلیل عجب و خودبینی و خود برتر بینی بلکه برای معرفی مقام و منزلت خود با هدف دعوت مردم به کمالات و فضائل خود و پیروی مردم از ایشان . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/100132647)
عنوان سوال:

چرا خداوند از خودش تعریف کرده است؟


پاسخ:

در پاسخ به نکاتی توجه کنید :
1- تعریف از خود به خودی خود بد و ناپسند نیست بلکه به لحاظ آثار و عوارض نامطلوب از آن نهی شده است . به عبارت دیگر اگر منظور از تمجید و تعریف از خود خودبینی و خود خواهی نباشد بلکه معرفی خود به منظور هدفی عالی باشد این کار بی اشکال است .
2- تعریف از خود راهی برای معرفی کمالات و فضیلت ها است و به همین خاطر خداوند از خود و از انبیا و اولیایش تعریف و تمجید کرده تا بندگان آنها را بشناسند و با کمالاتشان آشنا گردند و از آنها اطاعت و پیروی کنند و به سر منزل سعادت و کمال برسند .
3- انسان ها به دلیل کم ظرفین بودن احتمال دارد با تعریف و تمجید فریفته و مغرور شوند و دچار عجب و خودبینی شوند و از یاد خدا غافل گردند و به هلاکت بیفتند و به همین دلیل تعریف و تمجید از خود مورد نهی و نکوهش قرار گرفته است .
4- معصومین -ع- نیز از خود تعریف و تمجید کرده اند و مثلا امیر مومنان -ع -در نهج البلاغه در موارد متعددی از خود تعریف کرده ولی نه به دلیل عجب و خودبینی و خود برتر بینی بلکه برای معرفی مقام و منزلت خود با هدف دعوت مردم به کمالات و فضائل خود و پیروی مردم از ایشان . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/100132647)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین