کسی که همه امور را به خداوند تبارک وتعالی منتسب می داند هرگز دچار احساسات وعواطف (تعریف وتمجید) از سوی دیگران واقع نمی شود وحتی در قبال کارهائی که انجام می دهد منتظر تعریف دیگران از کارهای خود نمی باشد چه رسد به اینکه منتظر پاداش از دیگران باشد.ایشان باید سعی کند که ایمان را در وجود خود تقویت نماید اگر ایمان را تقویت نمود آنوقت دستخوش احساسات زودگذر واقع نمی گردد واز کمترین تعریف وتمجید دیگران هرگز خرسند نمی شود بلکه آنوقتی خرسند می گردد که رضای پروردگار متعال را حاصل نموده باشد. از سوی دیگر اگر این فرد خرسندیش از تعریف وتمجید دیگران این است که به لطف خدا مشکل انسانی را گشوده ولبخند رضایت بر لبان اونشانده است ، باشد وخداوند تبارک وتعالی را شکر گزار این توفیق باشد اشکالی ندارداما در غیر این صورت انسان را به سوی صفات بدتر اخلاقی می کشد مانند تکبر و بزرگ بینی و غیره .... بنابراین باید در چنین مواقعی عظمت و قدرت خدا را دید و همه چیز را با او سپرد. www.morsalat.com
اگر کسی از تعریف و تمجید دیگران خرسند شود آیا این شرک به خداست در حالی که انسان خدا را سر لوحۀ تمام کارها می داند؟
کسی که همه امور را به خداوند تبارک وتعالی منتسب می داند هرگز دچار احساسات وعواطف (تعریف وتمجید) از سوی دیگران واقع نمی شود وحتی در قبال کارهائی که انجام می دهد منتظر تعریف دیگران از کارهای خود نمی باشد چه رسد به اینکه منتظر پاداش از دیگران باشد.ایشان باید سعی کند که ایمان را در وجود خود تقویت نماید اگر ایمان را تقویت نمود آنوقت دستخوش احساسات زودگذر واقع نمی گردد واز کمترین تعریف وتمجید دیگران هرگز خرسند نمی شود بلکه آنوقتی خرسند می گردد که رضای پروردگار متعال را حاصل نموده باشد.
از سوی دیگر اگر این فرد خرسندیش از تعریف وتمجید دیگران این است که به لطف خدا مشکل انسانی را گشوده ولبخند رضایت بر لبان اونشانده است ، باشد وخداوند تبارک وتعالی را شکر گزار این توفیق باشد اشکالی ندارداما در غیر این صورت انسان را به سوی صفات بدتر اخلاقی می کشد مانند تکبر و بزرگ بینی و غیره ....
بنابراین باید در چنین مواقعی عظمت و قدرت خدا را دید و همه چیز را با او سپرد.
www.morsalat.com
- [سایر] شرک به خدا چه اثراتی در وجود انسان می گذارد؟
- [سایر] خدا اگر انسان را نمیآفرید گناه نمیکرد. پس گناه انسان به گردن خداست؟
- [سایر] در قرآن مجید هدف اصلی از خلقت انسان «بندگی خدا» ذکر شده است، آیا بندگی همان قرب به خداست؟
- [سایر] در حالی که ثروت و فرزند از بهترین چیزهاست چگونه است که خداوند متعال در قرآن آنها را موجب بلا و ناراحتی می داند ؟
- [سایر] در حالی که ثروت و فرزند از بهترین چیزهاست چگونه است که خداوند متعال در قرآن آنها را موجب بلا و ناراحتی می داند؟
- [سایر] انسان نهایت چیزی که در مورد خداوند عزیز می داند چیست؟
- [سایر] ما داریم که خدا می داند جایگاه انسان در بهشت یا دوزخ است . آیا این با اختیار انسان منافات ندارد ؟
- [سایر] چرا خدا در بعضی آیات قرآن از انسان تعریف می کند و در برخی دیگر او را پست جلوه می دهد ؟
- [سایر] آیا اینکه خداوند جایگاه هر انسانی را در آن دنیا می داند با اختیار انسان ها منافات ندارد؟
- [سایر] فائده خلق انسان های کافر چیست در حالیکه خداوند می داند که این انسان ها کفرخواهند ورزید و به جهنم خواهند رفت ؟
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [امام خمینی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، بنابر احتیاط واجب باید در حالی که ایستاده است برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند چنانچه الوده شدن بدن و لباس برای او حرجی نیست باید سجده و تشهد را به طور معمول به جا اورد و اگر حرجی باشد در حالی که ایستاده برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند و نمازش صحیح است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند؛ چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقت ندارد؛ باید سجده و تشهد را به طور معمول به جا آورد و اگر مشقت دارد؛ در حالی که ایستاده؛ برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند و نمازش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند ، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقّت ندارد ، باید سجده و تشهّد را به طور معمول بجا آورد ، و اگر مشقّت دارد ، در حالی که ایستاده ، برای سجده با سر اشاره کند ، و تشهّد را ایستاده بخواند ، و نمازش صحیح است .
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گِل نماز بخواند، در صورتی که آلوده شدن بدن یا لباس برای او مشقّت داشته باشد، میتواند در حالی که ایستاده است برای سجده با سر اشاره کند و تشهّد و سلام را ایستاده بخواند وگرنه باید سجده و تشهّد و سلام را به نحو معمول بجا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن ولباس برای او مشقّت ندارد، باید سجده وتشهّد را بطور معمول بجا آورد و اگر مشقّت دارد میتواند در حالی که ایستاده، برای سجده با سر اشاره کند وتشهّد را ایستاده بخواند و اگر سجده وتشهّد را بطور معمول هم بجا آورد، نمازش صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقت ندارد، باید سجده و تشهد را به طور معمول بهجا آورد، و اگر مشقت دارد، در حالی که ایستاده، برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند، و نمازش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] (أَشْهَدُ أنَّ عَلِیّاً وَلیُّ اللّهِ) جزء اذان و اقامه نیست ، و لی خوب است بعد از (أَشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهَ) به قصد قربت گفته شود . ترجمه اذان و اقامه اللّه اکبر : یعنی خدای تعالی بزرگتر از آنست که او را وصف کنند . أَشْهَدُ أَن لا إِلهَ إِلاّ اللّهُ : یعنی شهادت میدهم که کسی جز خدا سزاوار پرستش نیست . أَشْهَدُ أَنّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ : یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم پیغمبر و فرستاده خداست . أَشْهَدُ أنَّ عَلیّاً أمْیر المُؤمنِین وَلیُّ اللّهِ : یعنی شهادت میدهم که حضرت علی علیه الصلاة و السلام امیر مؤمنان و ولیّ خدا بر همه خلق است . حَیَّ عَلَی الصّلاةِ : یعنی بشتاب برای نماز . حَیَّ عَلَی الْفَلاحِ : یعنی بشتاب برای رستگاری . حَیَّ عَلَی خَیْر الْعَمَلِ : یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است . قَدْ قَامَتِ الصَّلاةُ : یعنی بتحقیق نماز برپا شد . لا إِله إِلاّ اللّهُ : یعنی کسی جز خدا سزاوار پرستش نیست .
- [امام خمینی] سر بریدن حیوان پنج شرط دارد: اول : کسی که سر حیوان را می برد چه مرد باشد چه زن، باید مسلمان باشد و اظهار دشمنی با اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم نکند و بچه مسلمان هم اگر ممیز باشد یعنی خوب و بد را بفهمد،می تواند سر حیوان را ببرد. دوم: سر حیوان را با چیزی ببرند که از آهن باشد، ولی چنانچه آهن پیدا نشود و طوری باشد که اگر سر حیوان را نبرند می میرد، با چیز تیزی که چهار رگ آن را جدا کند مانند شیشه و سنگ تیز، می شود سر آن را برید. سوم:در موقع سر بریدن جلوی بدن حیوان رو به قبله باشد و کسی که می داند باید رو به قبله سر ببرد اگر عمدا حیوان را رو به قبله نکند، حیوان حرام می شود، ولی اگر فراموش کند، یا مساله را نداند، یا قبله را اشتباه کند، یا نداند قبله کدام طرف است،یا نتواند حیوان را رو به قبله کند، اشکال ندارد. چهارم: وقتی می خواهد سر حیوان را ببرد یا کارد به گلویش بگذارد به نیت سر بریدن، نام خدا را ببرد و همین قدر که بگوید: "بسم الله" کافی است واگر بدون قصد سر بریدن، نام خدا را ببرد، آن حیوان پاک نمی شود و گوشت آن هم حرام است، ولی اگر از روی فراموشی نام خدا را نبرد، اشکال ندارد. پنجم: حیوان بعد از سر بریدن حرکتی بکند، اگرچه مثلا چشم یا دم خود را حرکت دهد، یا پای خود را به زمین زند که معلوم شود زنده بوده است.