اصبغ بن نباته تمیمی کوفی کیست؟
اصبغ بن نباته تمیمی کوفی کیست؟ اصبغ بن نباته تمیمی کوفی، از شخصیتهای بارز شیعه و از خواص اصحاب امام علی و امام حسن مجتبی علیهما السلام بوده است. وی مردی پارسا، متعبّد، ولایی و از دلدادگان و سر سپردگان خاندان وحی بود. او از جمله نیروهای (شرطه الخمیس )، (نیروهای فدایی که تا پای مرگ با امام علی علیه السلام پیمان دفاع داشته اند) بود که در نبردهای جمل، صفین، نهروان در خدمت مولای متقیان حضور داشته است. رشادتهای او در کتب سیره و حدیث ضبط گردیده است. آثار ارزشمندی از اصبغ بن نباته بر جای مانده که قرنها است مورد توجه و استفاده محققان و دانشمندان قرار گرفته، از جمله روایت عهد نامه امیر المومنین علیه السلام به مالک اشتر که حاوی عالیترین رهنمودهای فکری، سیاسی، اجتماعی، و حقوقی است. دیگر از آثار او کتاب عجایب احکام امیر المومنین علیه السلام است که ابراهیم بن هاشم قمی آن را به روایت از او تدوین نموده است. نیز وصیت امیر مؤمنان علی علیه السلام به فرزندش محمد بن حنفیه را او روایت کرده است. اصبغ بن نباته این یار مخلص ائمه سرانجام سال 55 هجری چشم از سرای فانی فرو بست. منابع : قاموس الرجال، معجم الرجال الحدیث، دایره المعارف تشیع، دایره المعارف اسلامی
عنوان سوال:

اصبغ بن نباته تمیمی کوفی کیست؟


پاسخ:

اصبغ بن نباته تمیمی کوفی کیست؟

اصبغ بن نباته تمیمی کوفی، از شخصیتهای بارز شیعه و از خواص اصحاب امام علی و امام حسن مجتبی علیهما السلام بوده است. وی مردی پارسا، متعبّد، ولایی و از دلدادگان و سر سپردگان خاندان وحی بود.

او از جمله نیروهای (شرطه الخمیس )، (نیروهای فدایی که تا پای مرگ با امام علی علیه السلام پیمان دفاع داشته اند) بود که در نبردهای جمل، صفین، نهروان در خدمت مولای متقیان حضور داشته است. رشادتهای او در کتب سیره و حدیث ضبط گردیده است.

آثار ارزشمندی از اصبغ بن نباته بر جای مانده که قرنها است مورد توجه و استفاده محققان و دانشمندان قرار گرفته، از جمله روایت عهد نامه امیر المومنین علیه السلام به مالک اشتر که حاوی عالیترین رهنمودهای فکری، سیاسی، اجتماعی، و حقوقی است. دیگر از آثار او کتاب عجایب احکام امیر المومنین علیه السلام است که ابراهیم بن هاشم قمی آن را به روایت از او تدوین نموده است. نیز وصیت امیر مؤمنان علی علیه السلام به فرزندش محمد بن حنفیه را او روایت کرده است.
اصبغ بن نباته این یار مخلص ائمه سرانجام سال 55 هجری چشم از سرای فانی فرو بست.

منابع :
قاموس الرجال، معجم الرجال الحدیث، دایره المعارف تشیع، دایره المعارف اسلامی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین