مصحف فاطمه (س) اکنون در کجاست ؟ وقتی پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله،دخترش فاطمه سلاماللهعلیها چنان از وفات حضرت بسیار اندوهگین شد؛ ازاینرو خداوند فرشته برگزیده خود، جبرئیل را بر وی فرستاد تا او را دلداری داده و با او سخن بگوید. فاطمه سلاماللهعلیها این جریان را به امیرمؤمنان گزارش داد. علی علیهالسلام فرمود: هرگاه آمدن فرشته را احساس کردی و صدایش را شنیدی، آنچه شنیدی به من بازگو نما. پس حضرت آنچه میشنید به امیرالمؤمنین خبر میداد و او نیز آنها را مینوشت، تا آنکه از آن سخنان مصحفی ساخت. در این مصحف چیزی از حلال و حرام نیست، بلکه علم به پیشآمدهای آینده در آن ذکر شده است.[1] امام صادق علیهالسلام به ابوبصیر میفرماید: مصحف فاطمه نزد ماست و مردم چه میدانند که مصحف فاطمه چیست؟ ابوبصیر عرض کرد که مصحف فاطمه چیست؟ حضرت فرمود: مصحفی است سه برابر قرآنی که در دست دارید. به خدا سوگند حتی یک حرف قرآن هم در آن نیست.[2] یعنی مطالبی که شما از ظاهر قرآن و تفسیر آن میفهمید در مصحف فاطمه نیست، ولی از نظر تأویل و معنای باطنی قرآن که ما اهلبیت آن را میفهمیم، مصحف تفصیل قرآن است. طبق روایاتی که به دست ما رسیده، این مصحف شریف دست به دست از امامی به امام دیگر منتقل شده، تا به امام زمان رسیده است. امام رضا علیهالسلام میفرمایند: امام نشانههایی دارد؛ [از آن جمله] دانشمندترین مردم است؛ در داوری، پرهیزکاری، بردباری، شجاعت، عبادت و سخاوت، سرآمد روزگار است... مصحف فاطمه نیز در دست او میباشد).[3] ------------------------------------------------------------------------------ پینوشتها 1. اصول کافی، ج1، ص24. 2. همان، ص283. 3. اثباتالهداه، ج7، ص388.
مصحف فاطمه (س) اکنون در کجاست ؟
وقتی پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله،دخترش فاطمه سلاماللهعلیها چنان از وفات حضرت بسیار اندوهگین شد؛ ازاینرو خداوند فرشته برگزیده خود، جبرئیل را بر وی فرستاد تا او را دلداری داده و با او سخن بگوید. فاطمه سلاماللهعلیها این جریان را به امیرمؤمنان گزارش داد. علی علیهالسلام فرمود: هرگاه آمدن فرشته را احساس کردی و صدایش را شنیدی، آنچه شنیدی به من بازگو نما. پس حضرت آنچه میشنید به امیرالمؤمنین خبر میداد و او نیز آنها را مینوشت، تا آنکه از آن سخنان مصحفی ساخت. در این مصحف چیزی از حلال و حرام نیست، بلکه علم به پیشآمدهای آینده در آن ذکر شده است.[1]
امام صادق علیهالسلام به ابوبصیر میفرماید:
مصحف فاطمه نزد ماست و مردم چه میدانند که مصحف فاطمه چیست؟
ابوبصیر عرض کرد که مصحف فاطمه چیست؟
حضرت فرمود:
مصحفی است سه برابر قرآنی که در دست دارید. به خدا سوگند حتی یک حرف قرآن هم در آن نیست.[2]
یعنی مطالبی که شما از ظاهر قرآن و تفسیر آن میفهمید در مصحف فاطمه نیست، ولی از نظر تأویل و معنای باطنی قرآن که ما اهلبیت آن را میفهمیم، مصحف تفصیل قرآن است.
طبق روایاتی که به دست ما رسیده، این مصحف شریف دست به دست از امامی به امام دیگر منتقل شده، تا به امام زمان رسیده است.
امام رضا علیهالسلام میفرمایند:
امام نشانههایی دارد؛ [از آن جمله] دانشمندترین مردم است؛ در داوری، پرهیزکاری، بردباری، شجاعت، عبادت و سخاوت، سرآمد روزگار است... مصحف فاطمه نیز در دست او میباشد).[3]
------------------------------------------------------------------------------
پینوشتها
1. اصول کافی، ج1، ص24.
2. همان، ص283.
3. اثباتالهداه، ج7، ص388.
- [سایر] مصحف فاطمه (س) چیست و چه ویژگی هایی داشته ؟
- [سایر] ماهیت و فلسفه مصحف فاطمه(س) چیست؟ و فوایدش برای ما چگونه است؟
- [سایر] مصحف فاطمه چیست؟
- [سایر] مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟
- [سایر] مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟
- [سایر] مصحف فاطمه زهرا علیها السلام چه کتابی است؟
- [سایر] ماهیت و فلسفه مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟ و فواید این مصحف برای ما چگونه است؟
- [سایر] ماهیت و فلسفه مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟ و فواید این مصحف برای ما چگونه است؟
- [سایر] مستندات روایتی را که دال بر وجود کتاب مصحف فاطمه است , بیان کنید.
- [سایر] مصحف حضرت زهرا (س) چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] .استحباب تعقیب، اختصاصی به نماز واجب ندارد، بلکه پس از نماز نافله نیز تعقیب مستحب است, چنانکه تسبیح حضرت زهرا(س) اختصاصی به تعقیب ندارد, بلکه خودش استحباب دارد و هنگام خواب نیز مستحب است. سجده شکر, پس از هر نماز, نیز بعد از رسیدن هر نعمت و زوال هر نقمت, چنانکه قبلاً بیان شد, مستحب است.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.