برای رسیدن به تساوی طبقاتی و توزیع عادلانه امکانات جامعه بین همه مردم به نظر شما چه راهکارهایی وجود دارد؟
برای رسیدن به تساوی طبقاتی و توزیع عادلانه امکانات جامعه بین همه مردم به نظر شما چه راهکارهایی وجود دارد؟ عدالت اجتماعی از آرمانهای مقدس اسلام و همه مصلحان می باشد و در این میان آنچه مهم است , راه رسیدن به عدالت اجتماعی است . تقسیم بالسویه امکانات در جامعه اسلامی , از جمله پایه های اجرای عدالت است که راه‌کارهای تحقق آن نیز در اندیشه سیاسی اسلام مورد توجه قرار گرفته است، در یک دسته بندی می توان این راهکارها را به صورت خلاصه در سه بخش مورد بررسی قرار داد : الف . در حوزه فرهنگ؛ نیازمند وجود وجدان کاری میان حاکمان، نهادینه نمودن فرهنگ عدالت‌جویی و ارتقای این فرهنگ در سطح جامعه می باشد . ب . در حوزه سیاسی؛ تشکیل نظام سیاسی عدالت طلب ، استفاده از نظرات دقیق کارشناسان و متخصصان در برنامه ریزی و اجرا ، امر به معروف و نهی از منکر، نظارت جدی بر اعمال مسئولین و نحوه توزیع امکانات، ساده زیستی مسئولان ، شایسته‌سالاری، انتقادپذیری حاکمان و برنامه‌ریزی می باشد. ج . در بخش اقتصادی هدایت سرمایه‌ها به سوی تولید، رسیدگی به امور مالی و برخورد جدی با خیانت‌کاران بیت‌المال و نظارت دولت بر بازار از اموری است که برای اجرای تحقق عدالت لازم‌‌الاجراست. هم‌چنین اجرای کارآمد آموزه‌هایی هم‌چون قرض‌الحسنه، خمس و زکات، برابرسازی امکانات و فرصت‌های شغلی لازم می باشد . برای آگاهی بیشتر ر.ک : 1. عدل الهی , شهید مطهری 2. راهکارهای عدالت اجتماعی در نظام اسلامی ، سیدکاظم سیدباقری ، تهران : کانون اندیشه جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی . 3 . عدالت اجتماعی و راهکارهای تحقق آن ، محمدرضا باقرزاده ، روزنامه کیهان ، سه شنبه 13 آذر 1386 ، صفحه معارف . 4 . مفهوم عدالت ، سعید آخوندزاده،مجله دانش پژوهان ، ش 8 . 5. غنی نژاد موسی ، عدالت، عدالت اجتماعی و عملکرد اقتصاد، 1386. 6 . فصلنامه حکومت اسلامی , شماره 17, ص 48 و شماره 18, ص 26 و ص 56 . 7 . جان رالز ، عدالت به مثابه انصاف، ترجمه عرفان ثابتی، تهران: ققنوس ،1383. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 5/100112837)
عنوان سوال:

برای رسیدن به تساوی طبقاتی و توزیع عادلانه امکانات جامعه بین همه مردم به نظر شما چه راهکارهایی وجود دارد؟


پاسخ:

برای رسیدن به تساوی طبقاتی و توزیع عادلانه امکانات جامعه بین همه مردم به نظر شما چه راهکارهایی وجود دارد؟

عدالت اجتماعی از آرمانهای مقدس اسلام و همه مصلحان می باشد و در این میان آنچه مهم است , راه رسیدن به عدالت اجتماعی است . تقسیم بالسویه امکانات در جامعه اسلامی , از جمله پایه های اجرای عدالت است که راه‌کارهای تحقق آن نیز در اندیشه سیاسی اسلام مورد توجه قرار گرفته است، در یک دسته بندی می توان این راهکارها را به صورت خلاصه در سه بخش مورد بررسی قرار داد :
الف . در حوزه فرهنگ؛ نیازمند وجود وجدان کاری میان حاکمان، نهادینه نمودن فرهنگ عدالت‌جویی و ارتقای این فرهنگ در سطح جامعه می باشد .
ب . در حوزه سیاسی؛ تشکیل نظام سیاسی عدالت طلب ، استفاده از نظرات دقیق کارشناسان و متخصصان در برنامه ریزی و اجرا ، امر به معروف و نهی از منکر، نظارت جدی بر اعمال مسئولین و نحوه توزیع امکانات، ساده زیستی مسئولان ، شایسته‌سالاری، انتقادپذیری حاکمان و برنامه‌ریزی می باشد.
ج . در بخش اقتصادی هدایت سرمایه‌ها به سوی تولید، رسیدگی به امور مالی و برخورد جدی با خیانت‌کاران بیت‌المال و نظارت دولت بر بازار از اموری است که برای اجرای تحقق عدالت لازم‌‌الاجراست. هم‌چنین اجرای کارآمد آموزه‌هایی هم‌چون قرض‌الحسنه، خمس و زکات، برابرسازی امکانات و فرصت‌های شغلی لازم می باشد .
برای آگاهی بیشتر ر.ک :
1. عدل الهی , شهید مطهری
2. راهکارهای عدالت اجتماعی در نظام اسلامی ، سیدکاظم سیدباقری ، تهران : کانون اندیشه جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی .
3 . عدالت اجتماعی و راهکارهای تحقق آن ، محمدرضا باقرزاده ، روزنامه کیهان ، سه شنبه 13 آذر 1386 ، صفحه معارف .
4 . مفهوم عدالت ، سعید آخوندزاده،مجله دانش پژوهان ، ش 8 .
5. غنی نژاد موسی ، عدالت، عدالت اجتماعی و عملکرد اقتصاد، 1386.
6 . فصلنامه حکومت اسلامی , شماره 17, ص 48 و شماره 18, ص 26 و ص 56 .
7 . جان رالز ، عدالت به مثابه انصاف، ترجمه عرفان ثابتی، تهران: ققنوس ،1383. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 5/100112837)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین