آیا بانوان میتوانند نماینده مجلس خبرگان رهبری شوند؟ به لحاظ قانونی هیچ منعی برای حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری وجود ندارد و بانوان مجتهده واجد الشرایط، میتوانند به عضویت مجلس خبرگان رهبری در آیند؛ زیرا از نظر فقهی، در اظهارنظر کارشناسی، جنسیت و مرد بودن شرط نیست آیةاللَّه مصباح یزدی، به نقل از: خبرگزاری شریف نیوز، 21 شهریور 1385.. و از نظر حقوقی نیز در آییننامه داخلی مجلس خبرگان ماده یازدهم قانون انتخابات مجلس خبرگان. شرطی به عنوان مرد بودن، ذکر نشده است. عضویت در خبرگان رهبری شرایطی دارد که در آییننامه آمده و زنان مجتهدهای که سایر شرایط لازم را داشته باشند؛ میتوانند کاندیدا شده و در صورت انتخاب مردمی، به مجلس خبرگان رهبری راه یابند آیةاللَّه ابراهیم امینی، خبرگزاری جمهوری اسلامی.. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 14/500023)
آیا بانوان میتوانند نماینده مجلس خبرگان رهبری شوند؟
به لحاظ قانونی هیچ منعی برای حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری وجود ندارد و بانوان مجتهده واجد الشرایط، میتوانند به عضویت مجلس خبرگان رهبری در آیند؛ زیرا از نظر فقهی، در اظهارنظر کارشناسی، جنسیت و مرد بودن شرط نیست آیةاللَّه مصباح یزدی، به نقل از: خبرگزاری شریف نیوز، 21 شهریور 1385.. و از نظر حقوقی نیز در آییننامه داخلی مجلس خبرگان ماده یازدهم قانون انتخابات مجلس خبرگان. شرطی به عنوان مرد بودن، ذکر نشده است. عضویت در خبرگان رهبری شرایطی دارد که در آییننامه آمده و زنان مجتهدهای که سایر شرایط لازم را داشته باشند؛ میتوانند کاندیدا شده و در صورت انتخاب مردمی، به مجلس خبرگان رهبری راه یابند آیةاللَّه ابراهیم امینی، خبرگزاری جمهوری اسلامی.. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 14/500023)
- [سایر] آیا بانوان می توانند نماینده مجلس خبرگان رهبری شوند؟
- [سایر] اگر نماینده مجلس خبرگان رهبری شرایط نمایندگی را از دست داد آیا هم چنان عضو مجلس است؟
- [سایر] آیا عضویت بانوان مجتهده در مجلس خبرگان رهبری منع فقهی یا حقوقی دارد؟
- [سایر] در صورت امکان توضیح دهید یک نماینده مجلس خبرگان دارای چه وظایف و اختیاراتی است؟
- [سایر] وظایف مجلس خبرگان در قانون اساسی چیست؟ آیا خبرگان میتوانند این وظایف را تغییر دهند؟
- [سایر] عضویت بانوان مجتهد در مجلس خبرگان رهبری چه آثار و پیامدهایی نزد افکار عمومی داخل و خارج خواهد داشت؟
- [سایر] در فرض وقوع هم زمان عزل رهبری از سوی مجلس خبرگان و انحلال مجلس خبرگان به وسیله رهبر، کدام یک مقدم است؟
- [سایر] در فرض وقوع همزمان عزل رهبری از سوی مجلس خبرگان و انحلال مجلس خبرگان به وسیله رهبر، کدام یک مقدم است؟
- [سایر] در فرض وقوع هم زمان عزل رهبری از سوی مجلس خبرگان وانحلال مجلس خبرگان به وسیله رهبر، کدام یک مقدم است؟
- [سایر] ضرورت وجود مجلس خبرگان چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بدهکار می تواند اگر مجتهد صلاح ببیند با او یا نماینده او مقدار بدهی خود را دست گردان کند و به ذمه بگیرد و به اقساط بپردازد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی سهم امام علیهالسلام را به دست مجتهد جامع الشرایط یا نماینده او نرساند یا به مصرفی که او اجازه نداده است برساند، تکلیف از او ساقط نمیشود و باید دوباره سهم امام علیهالسلام را به مجتهدی که دارای همه شرایط است یا نماینده او بپردازد و یا به مصرفی که او اجازه میدهد برساند، مگر این که پس از مصرف، مرجع تقلید آن مصرف را قبول نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اول ان که خریدار و فروشنده بعد از معامله از یکدیگر جدا نشده باشند هر چند از مجلس عقد بیرون امده باشند و این خیار را خیار مجلس می گویند
- [آیت الله علوی گرگانی] پدر وجدّ پدری دیوانه میتوانند زن او را طلاق بدهند.
- [آیت الله سیستانی] اگر بواسطه درازی صف اول ، کسانی که دو طرف صف ایستادهاند امام را نبینند ، میتوانند اقتدا کنند . و نیز اگر بواسطه درازی یکی از صفهای دیگر کسانی که دو طرف آن ایستادهاند صف جلوی خود را نبینند ، میتوانند اقتدا نمایند .
- [آیت الله اردبیلی] شرکت در مجالس گناه از هر قبیل و به هر شکل که باشد حرام است، مگر این که به نحوی بتواند اهل مجلس را نیز از گناه بازدارد یا واجب مسلّمتری را انجام دهد و یا مانع گناه بزرگتری شود و اگر انسان احتمال ندهد که مجلس گناه باشد و پس از شرکت متوجّه گناه بودن آن شود، چنانچه نتواند نهی از منکر نماید یا نهی او مؤثر نباشد، باید مجلس را ترک کند.
- [آیت الله مظاهری] چراگاه هر محلی حریم آنجاست و کسی بدون اجازه اهل آنجا حقّ تصرّف و استفاده از آن را ندارد ولی اهل آن محل همانطور که میتوانند از آن چراگاه استفاده نمایند، میتوانند آن را اجاره دهند.
- [آیت الله بهجت] مستأجر و مؤجر با رضایت یکدیگر میتوانند معامله را بههم بزنند، و همچنین اگر در اجاره شرط کنند که هر دو یا یکی از آنان حق بههم زدن معامله را داشته باشند، میتوانند مطابق قرارداد، اجاره را بههم بزنند.
- [آیت الله اردبیلی] اختیار مال کسی که غایب است و به او دسترسی نیست و برای خود نماینده یا وکیلی قرار نداده، با حاکم شرع جامعالشرایط است تا مطابق مصلحت در آن تصرّف نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر دفن میّت در زمین ممکن نباشد ، میتوانند بجای دفن ، او را در بنا یا تابوت بگذارند .