ساختار وزارت بازرگانی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در سه سطح ملی سطح استانی و شهر چگونه بوده است؟ نخستین بار در سال (1289 قمری) (وزارت تجارت) توسط ناصرالدین شاه تأسیس گردید که وظایف آن ایجاد ارتباط بین دولت و بازرگانان و انجام سایر امور تجاری مملکت بوده است. در سال 1318 بنابه پیشنهاد فرهنگستان ایران (وزارت تجارت) به (وزارت بازرگانی) تغییر نام یافت. در سال 1353 (وزارت بازرگانی) از وزارت اقتصاد تفکیک و به طور مستقل و با اهداف مشخص شروع به فعالیت نمود. در 16 تیرماه 1353 قانون تشکیل این وزارتخانه به تصویب مجلس شورای ملی سابق و در 26 تیرماه همان سال به تصویب مجلس سنای آن زمان رسید. در سال 1359 مجدداً تشکیلات وزارت بازرگانی با تغییراتی به تصویب سازمان امور اداری و استخدامی کشور رسید که شامل 9 معاونت بود. تشکیلات وزارت بازرگانی که از سال 1359 بدون تغییر باقی مانده بود در سال 1377 با جهت گیری تصویب بخش کارشناسی و تخصصی، کوچک سازی و واگذاری امور خدماتی و پشتیبانی به بخش غیردولتی در مسیر تحول قرار گرفت.تشکیلات وزارت بازرگانی با اصلاحاتی در دی ماه 1383 با چهار معاونت و هشت موسسه و شرکت وابسته به تایید سازمان مدیریت رسید. و در سال 1384 با پیشنهاد وزیر بازرگانی معاونت هماهنگی، توسعه منابع و امور مجلس به دو معاونت اداری و مالی و معاونت هماهنگی و امور مجلس تفکیک گردید. و معاونتها به پنج معاونت افزایش یافت. اهداف: فراهم نمودن موجبات توسعه و بهبود امور بازرگانی کشور. تنظیم و اجرای سیاستها ، خط مش ها و مقررات بازرگانی کشور بطور گسترده و همه جانبه. وظایف: 1) وظایف سیاستگزاری: تنظیم و اجرای سیاستها ، خط مشی ها و مقررات بازرگانی کشور. تنظیم روابط تجاری و انعقاد قراردادهای بازرگانی با سایر کشورها با رعایت مقررات مربوط. تنظیم ضوابط و مقررات صادرات و واردات سالانه کشور و نظارت بر اجرای آن. سیاستگزاری و کنترل و نظارت و تنظیم بازار محصولات و ایجاد تسهیلات در تأمین کالاها و مواد اولیه مورد نیاز. نظارت و حفظ تعادل بهای تولیدات داخلی و کالاهای وارده به کشور و بررسی شرایط تولید تا مرحله مصرف. تدوین سیاستهای پرداخت یارانه کشور با همکاری دستگاههای ذیربط و هماهنگی در تنظیم یارانه های مواد غذایی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. تهیه و تنظیم و کنترل تراز تجاری کشور. اصلاح نظام تعرفه های گمرکی. اتخاذ تدابیر لازم و اصلاح مقررات مربوط به ورود و صدور کالا و خدمات در جهت تسهیل تجاری. ( برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بازرگانی)چارت سازمانی این وزراتخانه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بازرگانی به نشانی ذیل ترسیم شده است :http://www.moc.gov.ir/OrganChart.htm (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 8/100104988)
ساختار وزارت بازرگانی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در سه سطح ملی سطح استانی و شهر چگونه بوده است؟
ساختار وزارت بازرگانی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در سه سطح ملی سطح استانی و شهر چگونه بوده است؟
نخستین بار در سال (1289 قمری) (وزارت تجارت) توسط ناصرالدین شاه تأسیس گردید که وظایف آن ایجاد ارتباط بین دولت و بازرگانان و انجام سایر امور تجاری مملکت بوده است.
در سال 1318 بنابه پیشنهاد فرهنگستان ایران (وزارت تجارت) به (وزارت بازرگانی) تغییر نام یافت.
در سال 1353 (وزارت بازرگانی) از وزارت اقتصاد تفکیک و به طور مستقل و با اهداف مشخص شروع به فعالیت نمود. در 16 تیرماه 1353 قانون تشکیل این وزارتخانه به تصویب مجلس شورای ملی سابق و در 26 تیرماه همان سال به تصویب مجلس سنای آن زمان رسید.
در سال 1359 مجدداً تشکیلات وزارت بازرگانی با تغییراتی به تصویب سازمان امور اداری و استخدامی کشور رسید که شامل 9 معاونت بود.
تشکیلات وزارت بازرگانی که از سال 1359 بدون تغییر باقی مانده بود در سال 1377 با جهت گیری تصویب بخش کارشناسی و تخصصی، کوچک سازی و واگذاری امور خدماتی و پشتیبانی به بخش غیردولتی در مسیر تحول قرار گرفت.تشکیلات وزارت بازرگانی با اصلاحاتی در دی ماه 1383 با چهار معاونت و هشت موسسه و شرکت وابسته به تایید سازمان مدیریت رسید.
و در سال 1384 با پیشنهاد وزیر بازرگانی معاونت هماهنگی، توسعه منابع و امور مجلس به دو معاونت اداری و مالی و معاونت هماهنگی و امور مجلس تفکیک گردید. و معاونتها به پنج معاونت افزایش یافت.
اهداف:
فراهم نمودن موجبات توسعه و بهبود امور بازرگانی کشور.
تنظیم و اجرای سیاستها ، خط مش ها و مقررات بازرگانی کشور بطور گسترده و همه جانبه.
وظایف:
1) وظایف سیاستگزاری:
تنظیم و اجرای سیاستها ، خط مشی ها و مقررات بازرگانی کشور.
تنظیم روابط تجاری و انعقاد قراردادهای بازرگانی با سایر کشورها با رعایت مقررات مربوط.
تنظیم ضوابط و مقررات صادرات و واردات سالانه کشور و نظارت بر اجرای آن.
سیاستگزاری و کنترل و نظارت و تنظیم بازار محصولات و ایجاد تسهیلات در تأمین کالاها و مواد اولیه مورد نیاز.
نظارت و حفظ تعادل بهای تولیدات داخلی و کالاهای وارده به کشور و بررسی شرایط تولید تا مرحله مصرف.
تدوین سیاستهای پرداخت یارانه کشور با همکاری دستگاههای ذیربط و هماهنگی در تنظیم یارانه های مواد غذایی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
تهیه و تنظیم و کنترل تراز تجاری کشور.
اصلاح نظام تعرفه های گمرکی.
اتخاذ تدابیر لازم و اصلاح مقررات مربوط به ورود و صدور کالا و خدمات در جهت تسهیل تجاری.
( برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بازرگانی)چارت سازمانی این وزراتخانه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بازرگانی به نشانی ذیل ترسیم شده است :http://www.moc.gov.ir/OrganChart.htm (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 8/100104988)
- [آیت الله اردبیلی] حکم بازاریابی که قوانین آن در وزارت بازرگانی به تصویب رسیده چیست؟
- [سایر] تقابل انقلاب اسلامی با نظام بینالمللی و ساختار نظام بینالملل؟
- [سایر] نهاد روحانیت چگونه برای مبارزه احیا شد؟ساختار و عملکرد نهاد روحانیت از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی چگونه است؟
- [سایر] ساختار سیاسی در دوره پهلوی دوم و به ویژه در آستانه وقوع انقلاب اسلامی چگونه بود؟
- [سایر] وزارت اطلاعات پس از انقلاب از چه سالی تأسیس شد؟
- [سایر] ساختار سیاسی در دوره پهلوی دوم و به ویژه در آستانه وقوع انقلاب اسلامی چگونه بود؟
- [سایر] قیام امام حسین برای غیرمسلمانان چگونه می تواند الهام بخش باشد درحالیکه ساختار انقلاب او با آنان فرق دارد؟
- [سایر] مهمترین تاثیر انقلاب اسلامی ایران در سطح منطقه خاورمیانه؟
- [سایر] چرا راهپیمایی 22 بهمن،مردمی ترین جشن ملی و آینه ی تمام نمای انقلاب اسلامی است؟
- [سایر] اگر کودتای 28 مرداد سال 32 رخ نمی داد، آیا نهضت ملی می توانست هم چون انقلاب اسلامی تداوم یابد؟
- [آیت الله مظاهری] راننده و دورهگردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد میکند چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند ، چنانچه اتفاقاً سفر فرسخی برود ، نماز را شکسته بخواند .
- [آیت الله سبحانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند، چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [امام خمینی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند، چنانچه اتفاقا سفر هشت فرسخی برود ، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] راننده و دورهگردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد میکنند، چنانچه اتفاقا سفر هشت فرسخی بروند، باید نماز را شکسته بخوانند.
- [آیت الله سیستانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد میکند ، چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود ، باید نماز را شکسته بخواند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند، چنان چه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و امد می کند چنانچه اتفاقا سفر شرعی برود باید نماز را شکسته بخواند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند؛ چنانچه اتفاقا سفر هشت فرسخی برود؛ باید نماز را شکسته بخواند.